Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Přípravky, které zachrání vaši spálenou pokožku

Testujeme: Přípravky, které zachrání vaši spálenou pokožku

Testujeme: Přípravky, které zachrání vaši spálenou pokožku

25. června 2020 od Pavla Maříková

25. června 2020 5 minut čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Léto je tady a s ním i sezóna, kdy se všichni ve větší míře vystavují sluníčku. Jedna věc je pokožku před UV zářením chránit, druhá věc je o ni pečovat po opalování. Na trhu je obrovské množství mlék, krémů a gelů po opalování, některé z nich i s přidanými benefity typu: chladivý efekt, eliminace začervenání atd. Vyzkoušeli jsme některé z nich a máme pro vás naše osobní hodnocení, jak fungují.

Astrid Sun Hydratační mléko po opalování s beta-karotenem (koupit v e-shopu)


Evženie Pilná, asistentka redakce

 
Podle výrobce mléko prodlužuje opálení, hydratuje pokožku a zklidňuje podráždění. Deklaruje nemastné, snadno vstřebatelné složení a svěží vůni. Výhodou je, že se dá použít na tělo i obličej s výjimkou očí a očního okolí, takže nepotřebujete po opalování přípravky dva.
Rychlost vstřebávání do pokožky: 90 %
Tekutá konzistence umožňuje dobře mléko rozetřít na pokožce, která skutečně není po aplikaci mastná. Také se celkem rychle vstřebává. Dá se tedy použít i ráno, než na sebe oblečete šaty.
 
Efekt na pokožce: 90 %
Ihned po použití vypadala pokožka příjemně hydratovaně a vitálně, po úplném vsáknutí mléka trochu zmatněla. Vůně mě osobně neuchvátila, rozhodně bych ji neoznačila za svěží. Naštěstí není moc výrazná. Co se mi naopak líbilo, bylo, že po použití se mi rychleji hojily drobné oděrky na povrchu kůže – asi díky obsahu hojivého panthenolu a bisabololu. Prodloužení opálení jsem nezaregistrovala, ale možná je to proto, že se obecně dobře opaluji. Světlejší fototypy zaregistrují asi výraznější změnu oproti situaci, kdy by toto mléko nepoužily.
 
Zklidňující účinek: 90 %
Musím uznat, že po aplikaci mě přestala svědit pokožka na těch částech, kde mě sluneční paprsky trochu víc opálily. Naštěstí jdu rychle „dohněda“, takže zčervenání jsem řešit nemusela. Nicméně mléko obsahuje celý komplex zklidňujících složek (panthenol, allantoin, bisabolol), dá se očekávat výrazný zklidňující účinek i při začervenání.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Helios Herb Mléko po opalování 10% panthenol (koupit v e-shopu)


 Ivana Burešová, grafička

 
Emulze s obsahem 10 % panthenolu, Aloe vera, allantoinu a s komplexem vitaminů A, C, E slibuje okamžité zklidnění pokožky podrážděné sluncem. Testovala jsem s celou rodinou velké 400ml balení a překvapilo mě, jak pozitivní ohlas měl výrobek u všech členů včetně manžela.
Rychlost vstřebávání: 90 %
Přípravek se velmi rychle vstřebává, takže již po krátké době po aplikaci se můžete klidně obléknout. Má velmi příjemnou konzistenci, nelepí a jemně voní.
 
Efekt na pokožce: 100 %
Jak jsem již zmínila, přípravek testovala celá rodina a všichni si jej moc pochvalovali. Pokožka je po natření hebká, viditelně hydratovaná a vláčná. Dětem se moc líbil chladivý efekt a manžel zase ocenil jemnou, a přitom unisex vůni.
 
Zklidňující účinek: 100 %
Emulzi jsme testovali na prodlouženém víkendu pod stanem, kdy přes den téměř nepřetržitě svítilo sluníčko. Přestože jsme se chránili přípravky s vysokým UV faktorem, k lehkému spálení kůže přece jen došlo. Po natření emulzí po opalování se pokožka ale velmi rychle zklidnila, začervenání se zmírnilo a děti už po chvilce tvrdily, že je nic nepálí.
 

Celkové hodnocení: 5/5

NIVEA Sun Hydratační sprej po opalování (koupit v e-shopu)


Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

 
Přípravek slibuje pokožku po opalování zklidnit, ochladit a hydratovat po celých 24 hodin. Zajímalo mě primárně zklidnění, neboť při nadměrném slunění je to pak ta nejpodstatnější věc, kterou od přípravku po opalování požaduji. Líbilo se mi mnohem menší, kompaktní balení při stejném objemu přípravku, jaký mají jiné značky.
Rychlost vstřebávání do pokožky: 90 %
Přípravek je ve formě spreje, proto se velmi snadno používá – prostě nastříkáte na určité místo a hotovo. Trochu problematičtější je množství přípravku. Jednou rukou mi šla pumpička hůř zmáčknout, možná i proto jsem musela stříknout přípravek na jednu část těla víckrát, než jsem získala potřebné množství. Na druhou stranu se bílá, neprůhledná tekutina velmi snadno roztírá a docela rychle se vstřebává do pokožky.
 
Efekt na pokožce: 90 %
První, co mě po rozetření přípravku zaujalo, byla jeho svěží a mně velmi příjemná vůně, která působila jemně a dlouho přetrvávala. Není to typická „NIVEA vůně“, ale přesto působí čerstvě, čistě a prázdninově. Ihned po vsáknutí byla moje pokožka na pohled svěží, vitální, vypnutá a hydratovaná. Chladivý efekt nebyl nijak závratný, ale neměla jsem zrovna spálenou kůži. Na té se možná účinek projeví výrazněji.
 
Zklidňující účinek: 90 %
Mně osobně po nanesení zmizelo lehké začervenání z jarního sluníčka, proto předpokládám, že letní „sluneční škodu“ dokáže solidně hasit.
 

Celkové hodnocení: 4/5

NIVEA SUN Zklidňující Gelový krém po opalování (koupit v e-shopu)

 

Pavla Maříková, šéfredaktorka

 
Zklidňující neparfemované složení s bio Aloe vera a antioxidanty slibuje okamžité zmírnění podrážděné pokožky po slunění a redukci začervenání. Hydratace by měla vydržet po 48 hodin, a tím zároveň posilovat ochrannou bariéru pokožky. Díky svému lehkému složení je gel vhodný i pro citlivou pokožku.
Rychlost vstřebávání: 100 %
Gel má opravdu velmi lehkou krémovou konzistenci, která se velmi rychle vstřebává. Vlastně téměř okamžitě. Co velmi oceňuji je, že gel nelepí, nemastí a nezanechává mastný film, takže je možné se vlastně ihned po aplikaci obléknout bez rizika ušpinění oblečení.
 
Efekt na pokožce: 90 %
Po aplikaci je pokožka jemná a hebká, viditelně hydratovaná. Jediné, co mne při roztírání trochu negativně zaujalo, byla lehce alkoholová parfemace gelu, i když výrobce tvrdí, že je produkt neparfémovaný. Po velmi krátké době však tento dojem zmizel.
 
Zklidňující účinek: 90 %
Při testování přípravku jsem neměla pokožku spálenou, jen lehce podrážděnou od sluníčka. Po nanesení gelu začervenání během chvilky zmizelo a pokožka byla viditelně vláčnější, hydratovanější a v „lepší kondici“.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Astrid Sun Ledově chladivý gel po opalování (koupit v e-shopu)

 

Jana Kantorová, editorka

 
Ledově chladivý gel po opalování obohacený o čistý extrakt z bio Aloe vera pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku po opalování a zmírňuje pocit pálení a zarudnutí. Poskytuje pocit chladivého osvěžení a hydratuje pokožku.
Rychlost vstřebávání: 100 %
 Lehká gelová konzistence přípravku se snadno na pokožku nanáší a opravdu okamžitě se do pokožky vstřebává, aniž by zanechal mastný film.
 
Efekt na pokožce: 100 %
Přípravek krásně hydratuje pokožku, nelepí, nemastí, ale naopak zanechává pokožku velmi jemnou a příjemnou na dotek. A krásně voní.
 
Zklidňující účinek: 100 %
Využila jsem k testování své první opalování, pokožku jsem tak neměla spálenou, ale pouze lehce začervenalou a podrážděnou. Gel na pokožce opravdu citelně chladí, bylo tak velmi příjemné ho nanášet na exponovaná místa. S lehce zarudlými místy si ale okamžitě poradil a pokožku dokonale zklidnil.
 

Celkové hodnocení: 5/5

Garnier Ambre Solaire Hydratační mléko po opalování (koupit v e-shopu)


Markéta Konečná, asistentka

 
Mléko po opalování vyživuje pokožku na 24 hodin a zklidňuje ji po slunění. Složení je obohaceno o výtažek z rostliny Aloe vera, která obsahuje velké množství vitaminů a minerálů.
Rychlost vstřebávání: 100 %
Jemné tělové mléko se vstřebává do pokožky opravdu velmi rychle. Při nanášení se s ním pracuje stejně jako s lehkým tělovým mlékem. Nezanechává mastný film, je proto možné se okamžitě obléknout, aniž by hrozilo zašpinění oblečení.
 
Efekt na pokožce: 80 %
Po nanesení přípravku je pokožka jemnější a hydratovaná. Nemohu posoudit, zda vydrží hydratace 24 hodin, protože jsem přípravek využívala po opalování a druhý den (tedy po pár hodinách) se namazala opalovacím krémem. Každopádně nemám pocit, že by nahradil tělové mléko. Ráno jsem už účinky mléka po opalování na sobě nepociťovala.
 
Zklidňující účinek: 90 %
Mám snědou pokožku, takže se většinou nespálím ani mi pokožka nečervená. Přesto je ale přípravek na kůži velmi příjemný a chladivý po celém dni slunění.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít