Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tabu: 5 tipů, co dělat, když máte v létě odřená stehna

Tabu: 5 tipů, co dělat, když máte v létě odřená stehna

Tabu: 5 tipů, co dělat, když máte v létě odřená stehna

18. července 2022 od Marta Pušová

18. července 2022 0 minut čtení
Připravil/a Marta Pušová

Stačí nějaký ten kilogram navíc v kombinaci se sukní či šaty, a problém je tu. Horké letní počasí a stehna, která se třou o sebe, dokážou způsobit opravdu bolestivé opruzeniny či odřeniny na kůži, jež se pak poměrně dlouho hojí. Co dělat, abyste se této nepříjemnosti vyhnula? Máme řešení!

1. Krátké legíny

Jedním ze způsobů, jak řešit odřená stehna, je obléct si pod sukni či šaty těsné kraťasy nebo legíny. Látka vám zakryje kůži a zabrání tak bezprostřednímu tření. Pod šaty či sukní nebudou vidět a vy se tak vyhnete bolestivým odřeninám. Musíte ale volit správnou délku i barvu, aby vaše malé tajemství zůstalo utajeno. V horkých dnech je navíc každá další vrstva přítěží, proto se právě legíny nemusejí zdát jako nejlepší řešení. V dnešní době už seženete i speciální náplasti, které umístíte na postižená místa a zabráníte tak kontaktu kůže s kůží, případně si můžete pořídit na tento problém přímo určené návleky zvané bandaletky. Ani ty nebudou pod sukní či šaty vidět.

2. Zabraňte pocení

Nepříjemné tření způsobuje hlavně vlhkost. Té se můžete zbavit za pomoci antiperspirantů. Zabráníte tím hromadění potu a tím i odírání. Ideální je Rexona Invisible on Black + White Tuhý antiperspirant (koupit v e-shopu), jenž pokožku zvláční, takže po sobě stehna budou klouzat lépe. Stejně působí i dětský pudr Alpa Aviril Dětský zásyp s azulenem (koupit v e-shopu), nevydrží sice tak dlouho na pokožce, ale je velmi efektivní. Nejde o dlouhodobější řešení, proto je třeba mít antiperspirant  neustále po ruce a akci průběžně opakovat.

3. Krém proti opruzeninám 

Pokud potřebujete počínající problém rychle zmírnit, využijte Sudocrem Krém pro každodenní péči a ochranu pokožky (koupit v e-shopu). Výrazně sníží tření mezi stehny. Jedná se tedy o takovou rychlou první pomoc. Mezi pomůcky, které se dají zakoupit snad všude a levně, patří také Alpa Aviril Dětský olej s azulenem (koupit v e-shopu). Vaše stehna díky němu budou dostatečně hladká na to, aby se nedřela. Nahradit ho můžete Purity Vision Bio Kokosovým olejem (koupit v e-shopu), jenž navíc skvěle voní.
4.	Lubrikační gel nejen na sex

4. Lubrikační gel nejen na sex

Některé ženy si pochvalují také použití lubrikačního gelu bez silikonu. Fungovat bude úplně stejně jako krém, stehna tedy díky němu budou klouzat. Také by neměl zanechávat skvrny, je ale potřeba se sžít s představou mít v kabelce neustále tubu s touto vychytávkou. I lubrikační gel totiž musíte během dne nanést víckrát. Vyzkoušejte třeba Durex Play Feel (koupit v e-shopu).
5.	Když už je pozdě

5. Když už je pozdě

Pokud máte stehna již hodně sedřená, je čas na léčbu. Na tu jsou vhodné antibiotické mastičky. Odřená místa jsou náchylná k tvorbě bakterií, které mohou vyvolat infekci. Mast aplikujte každý den, abyste se ochránila a urychlila hojení. Jestli vás stehna na místě sedření bolí, dobrým řešením je chladivé mléko s aloí vera Ameté Hydratační tělový krém (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít