Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Lubrikační gel aneb pomocník v posteli

Lubrikační gel aneb pomocník v posteli

Lubrikační gel aneb pomocník v posteli

2. února 2017 od LuK

2. února 2017 3 minuty čtení
Připravil/a LuK

Pro mnohé je Valentýn nejromantičtějším dnem v roce. Když ho můžete strávit s tím pravým, může to být ideální příležitost, jak si zpestřit společné intimní chvíle. A aby vám to šlo snáz, můžete si pořídit pomocníka – lubrikační gel.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Každý pár si společné intimní chvíle užívá po svém. Někdo je rád zahajuje masáží a dlouhým mazlením, další dvojice zase mají v oblibě zkoušení různých erotických hraček a pomocníků. Právě mezi nejčastější pomocníky patří lubrikační gely. Jejich výběr a užití je opravdu široké a najde si mezi nimi to své opravdu každý. Lubrikační gely nejsou určeny jen pro ty, kteří mají se sexem problémy. Naopak mohou zpříjemnit společné chvilky s partnerem, prodloužit milování a být tak trochu zpestřením, které dodá sexuálnímu životu šmrnc.


Uvolněte se!

Představte si ideální scénář svého letošního Valentýna. V uklizeném bytě zapálíte svíčky a provoníte interiér éterickými oleji. Pak nachystáte dobrou večeři a vypijete pár skleniček vína. Co dál? Samozřejmě, teď je ten správný čas třeba na společnou teplou koupel s voňavou pěnou nebo na partnerskou masáž. Jestliže se vám ta představa líbí, pak sáhněte třeba po gelech z řady Durex Play massage 2in1. S nimi si můžete připravit večer plný něhy a rozkoše. Jemně voní, obsahují různé přísady (guarana, ylang-ylang nebo aloe vera), které kůži vašeho milovaného prohřejí a vyživí. Když se poté rozhodnete, že je ta správná chvíle i na něco víc, nemusíte nikam odbíhat nebo hledat další lahvičku. Prostě jen pokračujete v tom, co je vám oběma příjemné.

Olej, voda, nebo silikon?

V dnešní době je nabídka lubrikantů opravdu široká a vybere si každý. Lubrikační gely se liší zejména tím, na jaké bázi jsou vyrobené.


Vybírat můžete gely:

  • na vodní bázi - nezatěžují lidský organismus, nevyvolávají vyrážky a ekzémy, jednoduše se smývají z pokožky, na druhou stranu ale poměrně rychle ztrácejí svoji původní konzistenci
  • na bázi silikonu - nezasychají, a hrát si s ním tak můžete poměrně dlouho, navíc nelepí a využít je lze i ve vodě, jejich nevýhodami jsou omezení při používání s prezervativem a vyšší cena
  • na olejové bázi - zasychají pomaleji než gely na vodní bázi, jsou skvělými pomocníky při partnerských masážích, ale mohou poškozovat povrch prezervativu nebo erotických pomůcek
  • alternativní – patří mezi ně různé přírodní oleje, které se mohou používat také jako masážní oleje
  • speciální – aromatizované, s příchutí apod., příjemně voní, často i chutnají a zároveň bývají barevné, mnohdy mají také vlastnosti navíc, např. chladí nebo hřejí


Experimentům se meze nekladou

Nejlevnější jsou gely na vodní bázi. Jsou svým složením nejblíž tělním tekutinám a jejich velkou výhodou je, že se dají používat i s různými erotickými pomůckami, jelikož nereagují s jejich povrchy a nezpůsobují žádná poškození. Navíc je možné a bezpečné je používat s kondomy. Například You&Me Basic gel navíc obsahuje panthenol, takže zklidňuje intenzivními hrátkami podrážděné sliznice. V lubrikačním gelu Comfort Aqua zase najdete kyselinu mléčnou, která pomáhá udržet správné pH v pochvě, a tím zabraňuje infekcím. Nevýhodou je, že poměrně rychle zasychají a je jich třeba používat větší množství.


Gely na bázi silikonu

Jejich výhodou je, že stačí použít opravdu jen trošku a „klouzají“ i několik desítek minut. Při jejich užívání ale dávejte pozor na využití s prezervativy nebo erotickými hračkami. Některé silikonové gely totiž narušují jejich povrch, což může vést i k poškození. Nicméně najdete i takové, které využívat s prezervativem nebo pomůckami můžete. Třeba lubrikační gel Comfort Silk, který má dlouhotrvající schopnosti. V poslední době se také prosazují lubrikační gely na bázi rostlinných olejů, například bambuckého másla nebo kokosového oleje. Kromě lubrikace při sexu se dají použít také k masážím. Stejně jako u gelů silikonových ale dávejte pozor v kombinaci s latexovými prezervativy, protože některé mohou narušovat jejich strukturu.


Věděli jste, že…

…některé lubrikační gely jsou také spermicidní, tzn. hubící spermie? Na jejich obale to ale musí být vyznačeno. Některé gely navíc obsahují i látky zahřívající nebo znecitlivující, podle toho, zda si přejete intenzivnější rozkoš v krátké době, nebo naopak chcete milování spíš prodloužit. 


Lubrikační gely s příchutí

Většina lubrikačních gelů nemá žádnou chuť. Existuje ovšem celkem velká škála gelů ochucených. Je libo jahody, čokoládu nebo třeba banány? Velmi oblíbené jsou například gely You&Me Strawberry nebo Durex Play Saucy Strawberry. Nemusíte se bát, ani jeden z nich neobsahuje cukry, takže vám nehrozí žádná infekce nebo zánět. Když už si na svatého Valentýna jen těžko dopřejete šťavnaté, čerstvé jahody, možná by stálo za to vyzkoušet, čím vám chtějí podráždit chuťové buňky výrobci.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít