Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ženské tabu: Když se potí klín a stehna. Co s tím?

Ženské tabu: Když se potí klín a stehna. Co s tím?

Ženské tabu: Když se potí klín a stehna. Co s tím?

8. května 2021 od Vanda Vízková

8. května 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

S teplým počasím se začínají objevovat i nepříjemnosti spojené s pocením klína a stehen. Cítíme se nekomfortně, máme pocit, že jsme cítit, stehna se o sebe při chůzi třou a pálí… Jak lze tyto nepříjemné obtíže zmírnit?

Chloupky, nebo do hladka?

Pocení může paradoxně zvyšovat i to, že máte oholené intimní partie. I když by se mohlo zdát, že „kožíšek“ více hřeje, opak je pravdou. Chloupky totiž tvoří jakousi přirozenou termoregulační bariéru. Zabraňují pokožce, aby se na sebe tolik lepila, a to stejné nedovolí ani spodnímu prádlu. Vzduch tudy tak může o trochu lépe proudit a klín se tolik nepotí. Než vezmete do ruky žiletku, zvažte, kde všude a jak moc svůj intimní porost eliminujete. Pokud je pro vás ale zarostlý klín nepřijatelný, nevadí. I hladce vyholená se můžete proti pocení účinně bránit.

Absorpční spodní prádlo

Stejně jako se více potíte v šatech ze syntetického materiálu, potí se i váš klín ve spodních kalhotkách s vyšší příměsí umělých vláken. V teplých dnech proto sáhněte po kalhotkách vyrobených ze 100% bavlny. Jakmile se zpotíte, kalhotky vyměňte za čistý suchý kus. Ani chození zcela bez prádla, ačkoli ho v létě některé ženy velebí, není v tomto případě dobrý nápad. Spodní prádlo pot odsává a bez něj pokožce nic nebrání, aby se nepříjemně lepila. Pokud se nechcete vzdát svého oblíbeného prádla se syntetickými vlákny, noste v něm intimky s povrchem s extraktem z bavlny a aloe, které pot a jeho odér absorbují, například Carefree Slipové vložky Cotton Aloe (koupit v e-shopu).

Nepříjemný odér

S nadměrným pocením souvisí i pocit, že jste nepříjemně cítit. Kromě výše uvedených tipů vám pomůže i zvýšení frekvence intimní hygieny. Delší pocit čistoty a svěžesti si zajistíte mytím klína přípravkem s obsahem mentolu, třeba Chilly Gelem pro intimní hygienu (koupit v e-shopu). Pokud nemáte možnost se přes den vysprchovat, použijte pro očištění a osvěžení alespoň intimní ubrousky, například Ameté Vlhčené ubrousky pro intimní hygienu Sensitive (koupit v e-shopu). Zamezit pocení a zápachu vám pomůže i výkonný antiperspirant. Vyzkoušejte Rexona Tuhý krémový antiperspirant Clean Scent (koupit v e-shopu). I když není primárně určený na použití v partiích bikin a stehen, jeho jemné, ale účinné složení vám určitě neuškodí. Naopak: zamezí pocení opravdu účinně a – jak jeho název napovídá – dodá intimním místům jemnou vůni čistoty.

Tření a štípání stehen

Mnoho žen v teplých měsících sužuje tření stehen, které může vést až k jejich začervenání a štípání. Pokožka se potí a drhne o sebe při chůzi tím více. Pomoct vám může účinný tuhý antiperspirant, který zabrání pocení a na stehnech vytvoří i jemně klouzavou bariéru, jež zamezí tření pokožky a zajistí lepší klouzání při chůzi. Podobný efekt vytvoří i pudr, třeba klasický Alpa Aviril Dětský zásyp s azulenem (koupit v e-shopu). Tak, jak se ošetřují dětské zadečky a oblast třísel, ošetřete i svá třísla a stehna. Pudr absorbuje vlhkost a pomůže pokožce hladce klouzat.  

TIP: Velký výběr produktů pro šetrnou intimní hygienu a ošetření klína i stehen najdete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít