Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Sexy zadek a štíhlá stehna: Stačí 10 minut denně

Sexy zadek a štíhlá stehna: Stačí 10 minut denně

Sexy zadek a štíhlá stehna: Stačí 10 minut denně

12. května 2023 od Petra Lamschová

12. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová ve spolupráci s expertem Petra Munduchová

Ještě pořád máte čas zaměřit se na zadek a stehna, které možná po zimě potřebují zpevnit a taky zbavit celulitidy. Jak na to? Jak mít štíhlá stehna do kraťásků a sexy zadek do plavek? Zkuste cviky podle trenérky Petry Munduchové. Nejsou náročné ani vás nebudou bolet. Zato už za týden dva můžete vidět neskutečné výsledky.
V zimě problematické partie většinou schováme do kalhot a teplých a huňatých svetrů. Ovšem co dělat, když se oteplí? Snad každá žena chce v létě vypadat dobře. A nemusí to být jen v plavkách. Chce mít ploché bříško, štíhlá stehna i paže a sexy zadeček. Poradíme vám, co dělat a jak si třeba ještě pomoct. Chce to ale důslednost, pravidelnost a také správné provádění cviků.
Jak na to?
  • Začněte lehkým protažením a rozehřátím svalů (například základními jógovými cviky nebo využijte kardio stroj).
  • Poté proveďte jednotlivé cviky, dejte si dvě minuty pauzu a zopakujte cviky ještě jednou.
  • Nezapomeňte na konci cvičení na lehké protažení zatěžovaných svalů.

1. Výpad vzad

Zakročte levou nohou dozadu, přední koleno nepřesahuje přes špičku chodidla (ideálně ho držte nad kotníkem, pozor na koleno vbočené dovnitř). Pravá ruka je vpředu a levá vzadu. Poté s výdechem vyneste levou nohu před sebe a vystřídejte ruce. Vytáhněte se ze stojné nohy za temenem hlavy. A opět do výpadu. Pohyb je plynulý.
Opakujte 15x na každou nohu.

2. Z výpadu do holubičky

Ze správné pozice výpadu, kdy je koleno nad kotníkem a zadní chodidlo je natočené prsty dopředu, přeneste váhu na přední nohu a udělejte holubičku. V této pozici se vytáhněte za temenem hlavy a za patou, zpevněte střed těla. S nádechem se vraťte do výpadu.
Proveďte 10x a pak vystřídejte strany.

3. Zanožování

V hlubokém předklonu, kdy se dotýkáte prsty země a sedací kosti vytahujete směrem ke stropu, ramena a lopatky stahujete směrem k hýždím, zanožte pravou nohu tak, jako byste jí odtlačovala zeď. Prsty zanožené nohy směřují do země a bok se nevytáčí nahoru! S nádechem přitáhněte zanoženou nohu k druhé, kolena jsou u sebe a těžiště je snížené. S výdechem opět vytlačte pravou nohu vzad.
Opakujte 10x a pak vystřídejte strany.

4. Stabilita ve stojné pozici

Zakročte pravou nohou dozadu. Nakloňte se střemhlav dopředu a vytáhněte se za pravou patou a temenem. Koleno přední nohy držte v jedné linii nad kotníkem. Ramena jsou otevřená a prsní kost vytahujete nahoru. S nádechem vzpažte ruce a s výdechem je vraťte. Plynule přejděte do pozice holubičky. A pak se opět dostaňte do výpadové pozice.
Opakujte 10x a vystřídejte strany.

5. Hluboký dřep

Postavte se a nohy dejte od sebe. Přejděte do hlubšího dřepu tak, aby kolena nepřesahovala špičky chodidel, záda jsou rovná, ramena a lopatky jsou staženy k hýždím. Provádějte plynule a ve dřepu chvíli vydržte. Pak přejděte do stoje.
Zopakujte 8x.

Co můžete ještě udělat:

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Petra Lamschová ve spolupráci s expertem Petra Munduchová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Munduchová
trenérka
"Je jen na nás, jakou cestu si vybereme a zda se budeme cítit dobře."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít