Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo S covidem na běžkách. Jak chránit pleť i zdraví

S covidem na běžkách. Jak chránit pleť i zdraví

S covidem na běžkách. Jak chránit pleť i zdraví

20. února 2021 od Eva Šarfová

20. února 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Letošní zima sice přinesla nebývalou sněhovou nadílku, ovšem užít si ji na horách lze kvůli omezením jen částečně. Ale nezoufejte, zavřené sjezdovky lze skvěle nahradit letos tolik populárními běžkami. Zkuste to také, ale nezapomínejte na ochranu před covidem.
Zabalit si letos věci na hory bude trochu jiné než dříve. Vedle zimní výbavy je potřeba vyzbrojit se prostředky na ochranu před obávaným koronavirem, který bude mít vliv i na letošní zimní sezonu. Na co byste neměli zapomenout.

Bezpečné běžky

Riziko nákazy koronavirem snížíte, když se budete držet stranou od většího počtu lidí, a na to jsou běžky naprosto ideální. Navíc si užijete krásnou zasněženou krajinu a uděláte něco pro své tělo i mysl. Do pohybu na běžkách se totiž efektivně zapojuje celé tělo – ruce, nohy, záda, hrudník, břicho. Za hodinu navíc spálíte až 500 kalorií. Před potem a nepříjemným zápachem vás až na 48 hodin ochrání Secret Delicante Tuhý krémový antiperspirant pro ženy (koupit v e-shopu), který díky vyváženému pH a hydratačním složkám udržuje vaši pokožku hebkou a svěží.
svačinka na horách
Tip redakce:
Hodit se bude i vlastní svačina, která dokáže dobít chybějící energii třeba v podobě
Tomm´s Flapjack třešeň & kokos (koupit v e-shopu). Stejně tak si vezměte teplý čaj nebo kávu na zahřátí do termosky.

Zásobte se rouškami

Zakrytý nos a ústa už je běžnou praxí. Roušky, respirátory nebo alespoň šátky je třeba mít všude tam, kde to vyžadují aktuálně platná opatření – rozhodně ve všech interiérech a venku tam, kde se shlukuje více lid. Myslete na to, že je důležité mít dostatečnou zásobu těchto ochranných prostředků a dodržovat pravidla nošení.
Tip redakce:
Pokud chcete zvýšit svoji ochranu před nákazou viry, dejte před bavlněnou či jednorázovou rouškou přednost respirátoru. Pořiďte si například
Royax respirátor FFP2 (koupit v e-shopu), který má filtrační účinnost rovnou nebo vyšší 95 %.

Pamatujte na hygienu rukou

Ruce je nutné dezinfikovat často. Lahvičku mějte při sobě neustále, ideálně si pořiďte malé praktické balení, které se vám vejde do kapsy u bundy. Nebudete pokaždé muset hledat v batohu. Skvělou volbou je například BactoSTOP Dezinfekční sprej na ruce (koupit v e-shopu). Kdekoli to bude možné, co nejčastěji, a hlavně důkladně si myjte ruce, a to teplou vodou a antibakteriálním mýdlem.
antibakteriální gel

TIP: Další užitečné dezinfekční produkty, které vám pomohou v ochraně před viry, najdete v prodejnách Teta drogerie a také na e-shopu (přejít na e-shop).

Posilujte imunitu

V zimě je dobré myslet za zvýšený příjem vitamínů a minerálů, které podpoří obranyschopnost vašeho těla. Na horách obvykle nemáme dostatečný přísun zeleniny, ovoce a kysaných výrobků, které obsahují například tolik potřebný vitamín C. Dodejte ho proto organismu pomocí doplňků stravy, například Terezia B-komplex super forte+ (koupit v e-shopu). Dalšími důležitými látkami jsou i vitamin D a zinek. Jakkoliv i samotný pohyb na horském vzduchu je pro vaše tělo více než prospěšný.

Nezapomeňte ani na klasiku

Součástí vaší výbavy by měl být samozřejmě i ochranný krém před mrazem, který přispěje zároveň k ochraně pleti pod rouškou. Důležité je mít po ruce také opalovací krém s vysokým SPF faktorem – třeba NIVEA Sun Kapesní dětské mléko na opalování OF 50+ (koupit v e-shopu) v praktickém malém balení. Nezapomínejte ani na kvalitní balzám na rty  – v zimě nezklame Labello Med Repair Pečující balzám na rty (koupit v e-shopu), který rty hydratuje, a zároveň díky OF 15 chrání před UV zářením. Popraskané rty i ruce ošetří i preventivně ochrání Regina Placenta Jelení lůj Pomáda na rty + krém na ruce.
Tip redakce:
Dopřejte si po výpravě na běžkách pořádný relax v podobě horké koupele.
Kneipp Arnica Active Sůl do koupele s minerály vaše unavené svaly krásně prohřeje a uvolní.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít