Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testování: Jaký balzám na rty vás v zimě ochrání?

Testování: Jaký balzám na rty vás v zimě ochrání?

Testování: Jaký balzám na rty vás v zimě ochrání?

8. prosince 2020 od Lada Rudovská

8. prosince 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lada Rudovská

Popraskané nebo suché rty, drobné šupinky kolem i nepříjemný pocit napětí. Také to znáte? Vítr, chlad a sníh našim rtům prostě nesvědčí, a proto je důležité o ně zvlášť teď v zimě správně pečovat. Otestovali jsme pro vás 5 balzámů na rty, které jsou pro toto roční období nejvhodnější.

Labello Med Repair Pečující balzám na rty (koupit v e-shopu)

Výrobce slibuje okamžitou úlevu suchým a popraskaným rtům, hydrataci celých 24 hodin a obranu před dalším vysušováním. Vitamín E a další účinné složky pomáhají hojit drobné praskliny na rtech a díky SPF 15 vás při venkovních zimních radovánkách tyčinka ochrání i před škodlivým UVA/UVB zářením.
Vůně a textura: 100%
Textura je příjemná na dotek, nezanechává na rtech mapy ani šmouhy. Vůně je velmi jemná, příjemná a neobtěžovala mě ani nepřebíjela můj parfém, což mi vyhovuje.
 
Pocit při nanášení: 100%
Labello Med Repair se velmi dobře nanáší, tyčinka na rtech doslova taje a velmi dobře klouže. To je výhoda hlavně v případě, že máte na rtech prasklinky nebo jsou hodně vysušené a podrážděné.
 
Hebkost rtů po použití: 100%
Příjemný pocit svěžích vyživených rtů vydržel docela dlouho, ani po vydatné procházce venku jsem neměla pocit suchých rtů. Rty se navíc nelepily a ani příliš neleskly, takže péče o ně zůstala decentně skryta.
 

Celkové hodnocení: 100%

Ellie Balzám na rty vyživující (koupit v e-shopu)

Vyživující balzám na rty s mandlovým olejem, panthenolem a vitamínem E hloubkově hydratuje a chrání rty před vysušováním. Mandlový olej pokožku vyživuje, uzamyká v ní hydrataci a dokáže mírnit podráždění a pokožku účinně zklidnit. Je vhodný i pro citlivou nebo dětskou pokožku.
Vůně a textura: 100%
Bílá barva a příjemná textura s nevtíravou, lehounkou pudrovou vůní, která vás může v klidu doprovázet celý den.
 
Pocit při nanášení: 100%
Velmi příjemné nanášení – balzám se po dotyku se rty začne rychle rozpouštět a hladce po jejich povrchu klouže.
 
Hebkost rtů po použití: 80%

Ellie balzám se sice krásně rozpouštěl a nanášel, ale bohužel na rtech zanechal bílý povlak, který se mi moc nelíbil. Na druhou stranu byly rty vyživené, hezky hydratované, pružné a na pohled příjemně lesklé.
 

Celkové hodnocení: 90%

Regina® Jelení lůj Originál pomáda na rty s placentou (koupit v e-shopu)

Tradiční český výrobek vzniká podle jedinečné receptury z roku 1962 převážně z přírodních surovin. Obsahuje živočišný lůj, placentární výtažek a přírodní oleje. Chrání rty před vysoušením a popraskáním. Regeneruje pokožku a vytváří obranou bariéru proti povětrnostním vlivům, jako jsou vítr a mráz.
Vůně a textura: 100%
Světle modré barvy výrobku se nemusíte bát, na rtech se mění v průsvitnou lesklou vrstvu. Textura je velmi příjemná, dobře se roztírá a známá vůně mě příjemně vrátila zpátky do dětských let.

Pocit při nanášení: 90%
Jelení lůj se při dotyku se rty začne rozpouštět, takže se velmi lehce nanáší a po rtech doslova klouže. Zanechává za sebou ale poměrně mastnou stopu. Do mrazivých nebo povětrnostních podmínek je to určitě skvělá účinná bariéra, ale do interiéru je mi příjemnější méně mastný výrobek.
 
Hebkost rtů po použití: 90%

Blahodárnost živočišných tuků pro pokožku je známá už tisíce let. Rty po nanesení působí svěžím dojmem, jsou pružné, lesklé, ale podle mě trochu mastnější, než by měly být.
 

Celkové hodnocení: 90%

Astrid Regenerační tyčinka na rty (koupit v e-shopu)

Astrid Regenerační tyčinka na rty obsahuje vitamín E a další účinné přírodní látky, které zvyšují pružnost pokožky rtů, a tím zabraňují jejich případnému popraskání. Je určená pro každodenní péči o rty, jejich regeneraci a ochranu před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí.
Vůně a textura: 100%
Textura je pevnější, ale i tak je tyčinka dobře roztíratelná. Nerozpouští se samovolně při kontaktu se rty. Tyčinka má lehkou typickou vůni, která vás nijak nerozptyluje ani neobtěžuje, což je podle mě výhoda.
 
Pocit při nanášení: 80%
Balzám se velmi dobře nanáší, dobře po rtech klouže, i když se hned nerozpouští. Trochu nepříjemná je jakási pachuť, která na rtech zůstává, zvlášť pokud si je nechtěně olíznete.
 
Hebkost rtů po použití: 100%
Rty se po nanesení nelepily, vypadaly dobře hydratované a byly pružné. I celkový pocit byl příjemný. Bílá barva se po nanesení na rty změnila v průsvitnou, takže balzám není na rtech vidět.
 

Celkové hodnocení: 90%

Kneipp Balzám na rty s vyživujícím máslem cupuacu (koupit v e-shopu)

Balzám na rty Kneipp je vyroben výhradně ze 100% přírodních složek včetně extraktu z pravé vanilky, kokosového nebo jojobového oleje. Hlavní pečující složku ale tvoří máslo cupuacu, získané ze stromu podobného kakaovníku. Cupuacu má obecně velmi dobré hydratační a vyživující schopnosti a výrobce slibuje postupné vstřebávání a dlouhodobý účinek balzámu.
Balzám na rty neobsahuje konzervanty, parafíny, silikony ani minerální oleje.
Vůně a textura: 100%
Dávám přednost balzámům, které nevoní příliš silně jako sladký bonbon a necítím je po nanesení několik dlouhých minut či hodin. Zde mě překvapilo, že vůně pravé vanilky je velmi delikátní a jemná, tak akorát. Textura tyčinky se mi zdála pevnější, ale to není podle mě na škodu.
 
Pocit při nanášení: 100%
Balzám je trochu hutnější, než je běžně zvykem, při nanášení na rty se automaticky nerozpouští a neklouže. Přesto se ale nanáší dobře.
 
Hebkost rtů po použití: 90%
Měla jsem pocit, jako bych po použití balzámu své rty „oblékla“ nebo obalila jakýmsi neviditelným filtrem. Pro chladné venkovní prostředí je to ideální, protože balzám tím rty chrání, ale doma mi ten pocit úplně nevyhovoval. Rty se ale po aplikaci staly hebkými a suchá místa a pnutí zmizely.
 

Celkové hodnocení: 100%

TIP: Co člověk, to jiný názor, vyberte si balzám na rty podle svých preferencí, co se týče vůně i složení. Pestrou nabídku najdete v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Lada Rudovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít