Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pěkné nohy na léto? 5 tipy, jak je připravit

Pěkné nohy na léto? 5 tipy, jak je připravit

Pěkné nohy na léto? 5 tipy, jak je připravit

28. dubna 2021 od Eva Šarfová

28. dubna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Jana Petráková

Chodit naboso předpokládá mít krásně upravené nohy. Zaměřte se proto včas na pedikúru a další zkrášlující rituály, které si můžete dopřát v pohodlí domova.
Abyste se nemuseli stydět ukázat nohy v letních otevřených botách, nestačí jen nalakovat si nehty. Vyhraďte si pro sebe trochu času a věnujte nohám péči, kterou si zaslouží. S našimi tipy vám to zabere minimum času a výsledek bude stoprocentní.

1. Začněte koupelí

Nezbytnou součástí pedikúry je koupel v teplé vodě. Připravte si lázeň, ve které můžete rozpustit koupelovou sůl, což přispěje ke změkčení kůže i nehtů. Skvěle se k tomu hodí také kokosový olej. Počítejte s tím, že nohy je třeba namočit alespoň na čtvrt hodiny,“ radí kosmetička Jana Petráková. Potom je dobře osušte ručníkem a pokračujte v další péči. Zvolte třeba Kneipp Sůl do koupele na chodidla (koupit v e-shopu) s krásnou citrusovou vůní, která jemně očistí vaše nohy, dezodoruje je a změkčí zrohovatělou kůži.
Tip redakce:
Pokud kápnete do lázně pár kapek
Floré Bylinného esenciálního oleje levandule (koupit v e-shopu), povýšíte tuto proceduru rázem na aromaterapeutický zážitek.

2. Vyhlaďte je

Hrubou kůži na patách odstraňte pemzou nebo speciálním pilníkem na chodidla. Vyzkoušejte například Scholl Expert Care elektrický pilník na chodidla (koupit v e-shopu). Následně sáhněte po peelingu, který už jemnost kůže jen doladí. Hodit se bude například Dove Makadamové ořechy a rýžové mléko tělový peeling (koupit v e-shopu). Peeling vmasírujte od špiček nohou k patám a potom důkladně opláchněte vlažnou vodou. Kůže pak bude hladká jako samet.

3. Tvarujte nehty

Součástí dokonalé pedikúry je úprava nehtů. „Čím jsme starší, tím jsou nehty na nohách silnější a bývá obtížné zkracovat je klasickými nůžkami. Pracujte proto raději s pomocí speciálních kleštiček,“ upozorňuje Jana Petráková. Vhodné jsou například Solingen Premium Line Kleštičky na nehty (koupit v e-shopu). Zkracujte vždy do rovna, abyste předešli bolestivému zarůstání nehtů. Pro dokonalý výsledek nehty ještě zapilujte například pomocí Diva & Nice Pilníku na nehty skleněného (koupit v e-shopu). „Všímejte si stavu svých nehtů. Pokud jsou ztluštělé, zabarvené nebo se deformují, bývá to příznakem plísně nehtů. Pak je vhodné navštívit dermatologa a začít problém řešit, protože sám od sebe nezmizí. Naopak, může se zhoršovat,“ upozorňuje kosmetička.

4. Důležitá je výživa

Kůže na nohou potřebuje stejnou výživu a hydrataci jako na ostatních částech těla. Proto nohy vždy na závěr pedikúry dobře promažte. Sáhněte například po Indulona Ochranná krém na nohy (koupit v e-shopu). Obsahuje levandulovou silici, která pokožku krásně provoní. Jestliže vás trápí popraskané paty, pomůže vám Scholl Balzám na popraskané paty K+ (koupit v e-shopu) – rychle se vsaje do pokožky a podporuje proces přirozené obnovy suché kůže.

TIP: Velký výběr produktů pro péči o své nohy koupíte pohodlně v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

​​5. Na závěr lakujte

Dojem z vašich opečovaných nohou umocní barevný lak na nehty, který vhodně doplní váš letní outfit. Stejně jako u lakování nehtů na rukou se vyplatí použít nejprve podkladový lak, který povrch nehtu vyhladí. Teprve potom naneste barvu a zafixujte svrchním lakem, například Sally Hansen Miracle Gel Vrchním gelovým lakem (koupit v e-shopu). Nechte důkladně zaschnout a můžete si užívat, jak skvěle vaše nohy vypadají.
Tip redakce:
Čas vám ušetří novinka
3 v 1 Sally Hansen Insta Dri. Tyto laky na nehty obsahují zároveň podkladovou bázi i krycí lak, takže prodlužují dobu, po kterou vám lak vydrží. Navíc jsou odolné vůči olupování a mají dlouhotrvající efekt. Jejich aplikace je přitom super rychlá. Na nehtech lak zasychá již za 60 sekund. Zkuste třeba Sally Hansen Insta Dri odstín 333 Peachy Bronz.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Jana Petráková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Petráková
Kosmetička a majitelka kosmetického salónu
18
"Co tě nezabije, to tě posílí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít