Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Péče o pokožku inspirovaná severem

Péče o pokožku inspirovaná severem

Péče o pokožku inspirovaná severem

12. prosince 2018 od Karolína Hornová

12. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Pomalu, ale jistě se k nám vkrádá zima. Zachumlejte se do deky, zalezte do sauny a přeneste se na okamžik do Skandinávie – oblasti, jež dala vzniknout minimalistické a účinné kosmetice, kterou si zamilujete.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Chladná rána, nízké mlhy, mrazivý vzduch, možná i křupající sníh pod nohama – to jsou ty romantické představy o zimě, které jsou tak často spojeny s horami, přírodou a stále častěji také se Skandinávií, královstvím minimalistického severu, starodávných rituálů a také pohody, která spočívá v jednoduchosti.
 
Jako kamínek do mozaiky zapadá do této charakteristiky i severská kosmetika, která se v poslední době stává velkým trendem, a to nejen v oblasti bio a přírodní kosmetiky, ale i té, kterou běžně seženete v drogerii. Proč byste si ji (a možná nejen v zimě) měli oblíbit i vy?
 
kosmetika

Tradice a rituály

Kdo by nějaký neměl? Ať už je to dlouhá horká koupel, saunování, otužování… Je to něco, co přináší radost, energii nebo očistu těla i mysli. Mnohé tyto rituály mají své kořeny nebo obdobu v severských zemích. Dnes už se sice nepotřebujete otužovat jako vikingští bojovníci před bojem, děláte to „pouze“ pro své zdraví a dobrý pocit.
 
K rituálům, včetně těch novodobých, patří tradiční materiály a přírodní ingredience. Pro sever jsou typické třeba výtažky nebo esence z bobulí (třeba brusinek či ostružiníku) a jehličnanů či dalších dřevin, ale také mořská sůl nebo třeba květinové oleje.
 
V poslední době se hodně mluví třeba o březové vodě, která se k nám dostala právě díky oblibě na severu a je součástí mnoha švédských, ale třeba i estonských produktů. Není pak nic lepšího než spojit oblíbené rituály s příjemným a užitečným v podobě závěrečné péče v režii severské kosmetiky. Oblíbený bývá také ochranný cold krém, který obsahuje většinou směs výše zmíněných ingrediencí.
 
březová voda

Osvědčené a účinné složení

Se severem se spojuje minimalismus, ale také pojmy jako hygge a lagom, jež prostupují i do kosmetického průmyslu. První označuje pohodu, které docílíme i s málem (třeba tak, že si užijeme příjemnou krátkou chvilku u krbu se šálkem čaje) a druhý značí životní harmonii, kterou bychom mohli volně přeložit jako „všeho tak akorát“.
 
Vyváženost, žádné zbytečné ingredience, základ v tradici a osvědčených ingrediencích, které fungují po staletí - takto se výše zmíněné principy promítají do kosmetických přípravků. Příkladem může být značka Barnängen, která byla založena už v roce 1868 a známá je především pro svoje ikonické mýdlo, jež dodává i na švédský královský dvůr. Letos se výrobky této značky objevily i na pultech našich drogerií. Mají navíc krásné minimalistické obaly, které se budou vyjímat na chalupě i v moderní koupelně.
 
Tato značka, podobně jako další severské produkty, cílí především na výživu pokožky, péči o jemnou a citlivou pleť (která je pro obyvatele severu typická), ale také na péči o suchou či mrazem vysušenou pokožku, především na rukou.
 
cold cream

Severské tipy na zimu

Především pokud máte jemnou a citlivou pokožku nebo v zimě často pobýváte venku, bude pro vás severská kosmetika tím pravým. Sauna a dlouhé horké koupele jsou příjemné, ale společně se zimou pokožku vysušují a narušují její přirozenou bariéru. Nikdy proto nezapomínejte na správnou péči o pokožku po saunování. Jako v lázních se o vás postará třeba Barnängen Tělové mléko Nutritive, s obsahem výtažku z laponské morušky a příměsí tzv. cold krému, který skvěle pečuje o vysušenou pokožku.
 
Severské výrobky se skvěle hodí i pro zpevnění a vyživení pokožky (nejen) ve vyšším věku. Vyzkoušejte třeba Barnängen Tělový olej Midsommar Glow. Slovo midsommar označuje letní slunovrat, svátek, který je v severských zemích hodně zakořeněný. Tento olej vás také trošku vrátí do léta, dodá vaší pokožce jemnost a pevnost a také zdravou barvu díky obsahu květinových olejů. Zkusit můžete také Neutrogena Zdokonalující tělové sérum Visibly Renew, které obsahuje výtažky z ostružiníku morušky a minerály, podporující tvorbu kolagenu. Postará se o pevnější pokožku, redukci pigmentových skvrn a kůži krásně vyživí.
 
ostružiník moruškaA když jsme zmínili minimalismus, nemůžeme opomenout produkt, se kterým si vystačíte i na cestách – „ikonický“ Barnängen Tělový krém All Over Rescue s obsahem cold krému, který můžete použít na jakoukoli část těla: obličej, ruce, tělo i nohy. A nikdy vás nezklame: v zimě, po návštěvě wellness nebo třeba po opalování.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít