Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak správně pečovat o pokožku po saunování

Jak správně pečovat o pokožku po saunování

Jak správně pečovat o pokožku po saunování

20. listopadu 2017 od Karolína Hornová

20. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Sauna je ideální wellness procedurou pro chladné dny: do hloubky prohřívá celé tělo, uvolňuje mysl a v neposlední řadě působí i na pokožku. Víte, jak využít potenciál sauny naplno, abyste byli poté jako znovuzrození?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Návštěva sauny je nejen příjemnou relaxací, při níž si odpočinete, prohřejete svoje studené ruce a nohy a také dokonale očistíte a posílíte svoji pleť a pokožku. A zdaleka to není všechno – věděli jste třeba to, že pravidelná návštěva sauny podporuje růst vlasů? Pokožka se při saunování prohřeje, póry se otevřou a očistí a následná studená voda je opět stáhne a zanechá pokožku jemnou, omlazenou a pružnou.


Využijte potenciál sauny naplno

Aby si pokožka užila saunování naplno, musí ale dostat i řádnou „následnou péči“. Přímo během saunování, po několikaminutové relaxaci mezi jednotlivými návštěvami, si udělejte čas na peeling i další procedury, které lze se saunou krásně skloubit. Svou pokožku i vlasy tak dostanete do ideální pohody.

saunovací pomůcky

Následovat by měl rituál, na který byste rozhodně neměli zapomínat: závěrečná sprcha, která odstraní veškerý pot a částečky odumřelé kůže, které na pokožce ulpěly během saunové procedury nebo peelingu. Aby byla relaxace účinná, musíte použít i speciální sprchové gely určené k použití přímo po saunování, které pokožku krásně provoní a vyčistí.

Nakonec si nezapomeňte opláchnout i obličej, abyste docílili maximálního výsledku. Můžete použít vodu z kohoutku nebo ještě lépe minerální vodu ve spreji či lehkou čisticí pleťovou vodu, které pokožku zároveň zklidní. Zkuste třeba lehké a svěží produkty L’Oréal Sublime Fresh nebo Mixa Alcohol Free Purifying Lotion. Pokožku řádně osušte a vrhněte se na další zkrášlující péči.


Dodejte pokožce výživu

Sauna skvěle čistí póry, prokrvuje a ozdravuje pokožku a podporuje její přirozený metabolismus. Ale také jí dává trošku zabrat: velké výkyvy teplot a omývání vodou mohou pokožku vysušit. Především ti z vás, kteří se potýkají se suchou pokožkou, by na závěrečnou péči měli myslet. A to nejen v podobě klasického hydratačního krému na obličej, ale i péče pro celé tělo.

hydratační produkty po saunování

Ideální péčí jsou výživné tělové krémy a másla a také takzvané suché oleje. Jde o oleje či produkty s jejich příměsí, které jsou vhodné pro použití místo tělového mléka – nezanechávají mastnou pokožku, rychle se vstřebávají a zanechají kůži hladkou a vyživenou. Vyberte si olej šitý na míru vaší pokožce nebo zkuste třeba tělové mléko Dove Derma Spa Goodness nebo Hloubkově hydratační tělové mléko s olejem od Neutrogeny.


Rudá kůže, sauna a líčení a další mýty

Okolo saunování stejně jako kolem mnoha dalších procedur koluje spousta mýtů. Třeba ten, že sauna způsobuje zarudlou kůži. Není to pravda – pozor si dávejte jen v případě, že trpíte růžovkou (rosaceou) nebo rozšířenými žilkami na jemné pleti. Pokud těmito obtížemi netrpíte, nemusíte se strachovat – vaše kůže sice po návštěvě sauny zarudne, ale brzy se vrátí do normálu.

Další spekulace se týkají sauny a líčení. Ano, před saunováním byste se měla opravdu důkladně odlíčit, a to z jasného důvodu: make-up, roztékající se v horku,  jednak není nic pěkného, jednak by nečistoty a částečky líčidel ucpávaly otevřené póry.

žena ve sprše

Po návštěvě sauny se ale líčení nebojte. Obličej opláchněte studenou vodou, natřete krémem a dejte mu pár minut času, aby se póry zase stáhly a pleť uklidnila. Jde o dobu, kterou stejně potřebujete na péči o pokožku těla a oblékání. Pak se v klidu naličte, jak jste zvyklá. Můžete vynechat make-up, protože po sauně bude vaše pleť přirozeně narůžovělá a sjednocená.

Snad nejrozšířenější mýtus o tom, že se v sauně hubne, je bohužel mylný. Saunováním (a s ním spojeným pocením) pouze ztrácíte vodu. Proto je v sauně (i po ní) potřeba dostatečně pít, ideálně minerální vodu nebo neslazený čaj. Útěchu na závěr pro vás ale máme: sauna je skvělým pomocníkem, když potřebujete zatočit s celulitidou.

Sauna pomáhá rozproudit lymfu, a pokud pokožce během procedury pomůžete některou z drsných masážních rukavic, dočkáte se viditelných výsledků. Nezapomeňte si proto do své „saunovací“ tašky přihodit také krém proti celulitidě (třeba některý z řady Dermacol Anti Cellulite), kterým problematická místa namasírujete po závěrečné sprše.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít