Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Saunovací výbava

Saunovací výbava

Saunovací výbava

2. ledna 2017 od JaH

2. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a JaH

Sauna je ideálním místem k relaxaci. Pošmourné zimní dny k tomu přímo vybízejí. Že vám dobrovolné pocení v 80-100 stupních Celsia nic neříká? Podobně jako jiné aktivity má i saunování svá pravidla a doporučení. Pokud se jich budete držet, ručíme za to, že během pár minut dobijete baterky a budete se cítit skvěle.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Saunový peeling

Saunový efekt zdvojnásobíte peelingem. Díky němu pokožku promasírujete a zároveň z ní odstraníte odumřelé buňky. Kůže tak bude vláčnější a hladší. Peelingy často voní po různých bylinách nebo květinách, ale najdete třeba i čokoládové. Navíc se dají jednoduše vyrobit – například z hrubozrnné alpské soli. Masáž pokožky se provádí krouživými pohyby speciální rukavicí nebo žínkou.

Vyzkoušejte například cukrové tělové peelingy Perlé Cosmetic. Vyrábějí se ručně a najdete v nich přírodní aktivní látky v té nejvyšší kvalitě. Vybrat si můžete mezi variantou s citronovou trávou, jasmínem, levandulí nebo arganovým olejem.


16-11-T43_C_Saunovaci_vybava_2_900x440-(1).jpg



2. Saunové krémy

Nebavme se teď o základních hygienických pravidlech typu, že je dobré se před vstupem do sauny vždy osprchovat a že se do ní nechodí v plavkách (a už vůbec ne mokrých). Bavme se o tom, jak účinek saunování zvýšit. Sáhněte po některém z řady saunových tělových krémů. Ty nanášejte přímo v sauně, až se vám trochu prohřeje pokožka. Na trhu je řada vůní, záleží na vás, jaké vám vyhovují. Třeba medový krém proslul svými detoxikačními účinky, máta zase ochladí. Ať už zvolíte jakoukoliv vůni, krém jemně vmasírujte do pokožky. Obecně krémy pokožku chrání před vysycháním a zvláční ji.

Přímo v sauně dojde k zásadnímu efektu. Díky nahřátí se roztáhnou póry v kůži – to znamená, že se z ní daleko rychleji vyplaví nečistoty. Nanesený krém se zase rychleji vstřebá a jeho účinek se umocní – kůže bude hedvábná. Jako alternativu ke krému můžete zkusit i obyčejný med. Teplem v sauně taje a nelepí.                                            
 

3. Vlasový zábal

To, co působí blahodárně na vaši kůži, se už nemusí tolik líbit vašim vlasům. Příliš teplý vzduch je vysušuje a láme. Předejít tomu můžete snadno. Přímo v sauně si udělejte zábal, třeba z kokosového oleje. Ten zajistí, že vaše vlasy budou lesklé i po proceduře.


4. Esenciální oleje

A na závěr esenciální oleje, které lze v některých saunách použít nebo je přímo saunová centra jako bonus navíc nabízejí. Použití vhodného oleje udělá ze saunování opravdový zážitek a dodá vašemu tělu ještě více energie.

Stačí nakapat pár kapek na žhavé lávové kameny nebo nalít olej do automatických dávkovačů, které v některých saunách bývají. V zimě jsou ideální esence z citrusových plodů. Dodají unavenému tělu energii, osvěží ho a zlepší vám náladu. Pokud jste pod tlakem a potřebujete se zbavit stresu, hodí se levandule nebo třeba meduňka. Jako prevence proti nachlazení zase výborně fungují oleje s antiseptickými účinky, jako jsou eukalyptus, máta nebo borovice. Výtažky z těchto rostlin posílí vaši imunitu. Esenciální oleje navíc velmi příznivě působí na psychiku.

Teď už chybí jen ručník a prostěradlo a můžete vyrazit. 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaH

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít