Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Březová šťáva: Zapomenutý zázrak přírody

Březová šťáva: Zapomenutý zázrak přírody

Březová šťáva: Zapomenutý zázrak přírody

6. března 2018 od Helena Hladíková

6. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Šťáva z břízy bělokoré je již po staletí velmi oblíbeným pomocníkem v tradiční medicíně severní a východní Evropy. Zdejší lidé dobře znají omlazující a regenerační účinky této přírodní látky a využívají ji zejména při očistné jarní kúře. A čím je březová šťáva vlastně tak výjimečná?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Především svým bohatým obsahem vitaminů - zejména vitamin C a vitaminy skupiny B, minerálů (hořčík, vápník, železo, fosfor aj.) či flavonoidů neboli chemických sloučenin, které chrání buňky před působením volných radikálů, růstem nádorových buněk a posilují imunitní systém. Březová šťáva také dokáže dobře rozpohybovat lymfatický systém a uvolnit z těla škodliviny, což z ní ve spojení s jejími močopudnými účinky činí jeden ze skvělých prostředků, jak docílit krásné pletia třeba i shodit nějaké to kilo navíc. Jarní období je pro detoxikaci ideální, tak letos vyzkoušejte pravidelné popíjení březové šťávy po dobu alespoň 14 dnů.

březová šťáva

Krásná zevnitř i navenek

Vnitřní užívání březové šťávy můžete krásně propojit také s vnější očistou těla. Šťáva se totiž používá i jako přísada tělové kosmetiky, například v přípravcích proti celulitidě a prospívá rovněž všem typům pleti. Regeneruje a posiluje odolnost proti stárnutí, takže se hodí pro zralou pleť, zároveň také snižuje tvorbu mazu, stahuje póry a má hojivý efekt, proto ji ocení i ženy s mastnou a problematickou pletí.
 
Tip redakce:
Připravte si březové pleťové tonikum doma! Nechte mladé, světle zelené březové lístky volně uschnout, pak je přelijte horkou vodou (na 1 lžíci asi 200 ml vody) a několik minut louhujte. Tonikum můžete použít i k závěrečnému opláchnutí vlasů po umytí.


Vlasy jako z reklamy? Žádný problém!

Míza z břízy je však asi nejznámější jako pomocník pro zdravé a silné vlasy, a není divu. Cenné látky, které se přes kořenový systém stromu dostanou do obyčejné vody, z níž potom vznikne léčivá tekutina, totiž dokážou:
  • zajistit vlasům pružnost, hydrataci a lesk
  • omezují nadměrné maštění
  • působí proti vzniku lupů
  • uleví pokožce hlavy od případného svědění a pnutí
úprava vlasůChcete-li se tedy zbavit nepříjemných potíží s vlasy a pokožkou hlavy nebo byste si jen rádi dopřáli preventivní péči přírodní cestou, určitě sáhněte po březových šamponech nebo vlasových vodách. Vyzkoušet můžete například bezoplachovou Březovou vlasovou vodu na suché či mastné vlasy nebo vyživující Vlasová tonika slovenské značky Dixi. I když je dnes k dostání spousta produktů vlasové kosmetiky s nejrůznějšími „zázračnými“ formulemi, má tento možná poněkud opomíjený zázrak přírody vašim vlasům stále co nabídnout!
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít