Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Otestovaly jste: Jak na pevné a svěží nohy

Otestovaly jste: Jak na pevné a svěží nohy

Otestovaly jste: Jak na pevné a svěží nohy

27. června 2018 od Eva Suchomelová

27. června 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

V létě se chce každá pochlubit krásně hladkou a pevnou pokožkou na nohou. NIVEA přišla s novinkou – Zpevňujícím mlékem s chladivým efektem na nohy, a tak jsme se rozhodli pro skutečně velké testování, a to přímo fanynkami facebookové stránky Teta drogerie. A jak to dopadlo?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
NIVEACelkem 30 facebookových fanynek, které si své místo v testovacím týmu vydobyly správnou a včasnou odpovědí v anketě, testovalo měsíc letošní novinku– NIVEA Q10 Osvěžující tělové mléko na nohy Firming + fresh s obsahem koenzymu Q10 a chladivého mentolu. Sledovaly, zda jim pokožku opravdu zjemní, vyhladí a zpevní, zda se komfortně používá, chladí, jak slibuje, a jestli potlačí projevy celulitidy. Nenechala jsem je v tom samotné a přidala jsem se k testovacímu týmu. A k jakým výsledkům jsme nakonec všechny dospěly?


Komfortní aplikace: 99 %

Příjemné používání se jistě stalo už samozřejmostí – pokud se přípravek špatně používá, musí se dlouho do kůže vmasírovávat, po jeho použití máte nepříjemný pocit mastnoty nebo ulepení, poletí asi brzy do koše. S výjimkou jedné testerky si všechny pochvalovaly, jak se NIVEA Q10 Firming + fresh rychle vstřebává a vůbec po něm mastný, lepivý či jinak nepříjemný pocit nezaznamenaly. Jen jedna si postěžovala, že jí pocit ulepené pokožky zůstával i po použití menšího množství mléka.

Za sebe mohu říct, že jednou jsem si přípravek na nohy namazala ráno po sprše, následně jsem měla telefonát a musela se urychleně obléknout do kostýmu a silonek. Čerstvě namazané nohy do punčocháčů? Sama jsem se divila, ale pokožka ani v téhle situaci nelepila a silonky se od namazané kůže neumastily.
 

Vůně a ochlazení: 100 %

V tomhle je novinka od značky NIVEA opravdu přebornice! Vůni si pochvalovaly skutečně všechny. Pro přípravky NIVEA typická nevtíravě čistá vůně je tu doplněna lehkou svěžestí, takže ji jedna testerka dokonce považuje za typicky letní.

Stejný úspěch jako vůně zaznamenal i onen „fresh efekt“ neboli pocit ochlazení těžkých, horkem rozpálených nohou. Mohu potvrdit, že je opravdu citelný. Jak se vyjádřila jedna z testerek: „Když jsem ho použila poprvé, měla jsem pocit, že mi zmrznou nohy. Chladivý efekt byl velmi výrazný, ale v horkých dnech to bylo moc příjemné.“ Chladivý efekt si pochvalovaly i ty, které mají křečové žíly či trpí žilní nedostatečností. Po použití mléka totiž mizí únava a tíha v nohách a tenhle efekt dlouho přetrvává. Oceníte to v horkých dnech i při sportovní nebo jiné zátěži, kterou musí naše dolní končetiny zvládat.

zpevňující krém na nohy

Hydratace a zjemnění pokožky nohou: 95 %

Tvrzení výrobce, že mléko hydratuje pokožku po dobu 48 hodin potvrdily dvě testerky, ale ostatní se shodly na tom, že při pravidelném, tedy každodenním použití měly pokožku hydratovanou minimálně 24 hodin. Hydratační účinky jsou tedy prokazatelné.

Co se zjemnění a hebkosti pokožky nohou týče, tam opět panoval všeobecný souhlas a testerky byly nadšené. Jakpak by ne, když se jedné z nich dostalo takového komplimentu: „Druhý den po použití jsou mé nohy krásně hebké, což potvrdil i manžel, když mě po nich pohladil.“ Při pravidelné aplikaci mléka je pokožka jemná a hebká a to mohu také potvrdit.
 

Zpevnění pokožky: 85 %

Se změnou struktury souvisí i avizované zpevnění – hodně záleží na tom, zda se člověk jen spolehne na kosmetiku, anebo její účinky podpoří i cíleným pohybem a jídelníčkem. Testerky nezmiňovaly detaily svého životního stylu, ale 85 % z nich potvrdilo povrchové zpevnění pokožky na nohou. Já sama jsem zaregistrovala výraznější zpevnění na stehnech a na hýždích. Naopak několik testujících si postěžovalo, že efekt zpevnění nezaregistrovaly, a jedna z nich přišla i s možným vysvětlením: „Jako možný důvod absence viditelného zpevnění se mi jeví fakt, že tělová mléka s obsahem koenzymu Q10 používám již delší dobu.“

dokonalé křivky

Eliminace celulitidy: 40 %

Ačkoli výrobce neslibuje, že byste se při používání tohoto tělového mléka zbavily celulitidy, přece jen si „pomerančovou kůži“ člověk tak nějak logicky spojuje i s nezpevněnou pokožkou. A tak se testerky vyjádřily i k tomu, zda se jim po aplikaci dolíčky v horních partiích nohou vyhladily. Více než polovina testerek prohlásila, že používání mléka nemělo na nevzhledné dolíčky na stehnech a hýždích žádný vliv. Naopak 40 procent mělo po měsíčním užívání dojem, že jim celulitida mizí. Tenhle rozpor je daný tím, že celulitida má u každé ženy jiný důvod, na který zabírá jiná metoda.


Závěr? Na léto nejlepší!

Celkově byly všechny testerky s mlékem NIVEA Firming + fresh velmi spokojeny. Skvělá je především kombinace hydratační a zpevňující péče o pokožku a výrazný chladivý efekt na nohy. Přesně to dělá z tohohle mléka nejlepší letní kosmetický přípravek.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít