Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Obyčejná chůze: jak dokáže zamávat s vašimi kily

Obyčejná chůze: jak dokáže zamávat s vašimi kily

Obyčejná chůze: jak dokáže zamávat s vašimi kily

13. září 2022 od Věra Exnerová

13. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Asi jste zaregistrovali, že denně by měl člověk ujít zhruba 10 000 kroků, že jde o přirozený a blahodárný pohyb. Máme ještě další tipy, jak byste měli začít s chůzí hned teď!
Chůze je vlastně fenomén. Kdysi si jeden japonský marketingový specialista vymyslel, že by člověk měl denně ujít 10 000 kroků, aby se lépe začaly prodávat krokoměry. Od té doby se stala z deseti tisíc kroků mantra, kterou hlásají všichni, kteří chtějí zhubnout. Proč je vlastně chůze tak skvělý pohyb, který dokáže ovlivnit naši váhu

Proč chodit:

  • Protože jde o naprosto přirozený každodenní pohyb.
  • U chůze si ani neuvědomíte, že se hýbete, je to zkrátka běžné.
  • Aby chůze fungovala, chce to ale pravidelnost a trošku svižnější tempo.
  • Můžete chodit prakticky každý den, jak se dozvíte níže.
  • Chůze má blahodárný vliv nejen na naši postavu, ale i zdraví.
  • Při chůzi okysličujeme tělo, zapojujeme ruce i nohy, pokud si najdeme trošku náročnější terén, pak třeba i Core – střed těla.
  • Chůzi zvládne každý – maminky s kočárkem či dětmi, chodit můžete s pejskem, cestou do práce, do schodů, můžete chodit s hůlkami i bez.

Příležitost chodit

Už jen taková maličkost jako vynechat výtah bude mít opravdu blahodárný účinek na vaše zdraví, a dokonce i náladu. Vědci dokonce zjistili, že pokud budete v MHD stát, a ne sedět, spálíte za rok tolik kalorií, jako byste uběhli maraton! A to není málo…. Při hezkém počasí zkuste vystoupit o zastávku dřív, nebo u obchodního centra o pár bloků dál. Každý pohyb se počítá.
Tip redakce:
V takovém případě nezapomeňte na pohodlné boty (v lodičkách pravděpodobně daleko nedojdete), ale pro jistotu mějte u sebe
Cosmos Náplasti na puchýře (koupit v e-shopu). Tlumí tlak a bolest, podporují rychlejší zhojení kůže, působí jako druhá kůže, ulevují od bolesti.

Nepodceňte přípravu

Podle vědců je ideální jít denně alespoň 40 minut v kuse. Důležité je v takovém případě mít s sebou dostatek tekutin. OSHEE Vitaminová voda červené hrozny – pitahaya (koupit v e-shopu), je ideální právě při aktivitě. Její jedinečné složení vitaminů a minerálů napomáhá správnému fungování těla, Neobsahuje žádné konzervanty ani umělá barviva. A pokud vás přepadne hlad, pomůže malá svačinka, která se hravě vejde do kapsy. Keto tyčinka PRO-TE(BE)-IN Low carb lískový ořech (koupit v e-shopu) obsahuje vyšší množství vlákniny pro dlouhé nasycení a oddálení pocitu hladu, udržuje vaši soustředěnost a je v ní i málo cukrů.

Stepper k televizi

Pokud venku prší, je lezavo a k chůzi vás to vůbec neláká, pořiďte si stepper, tahle malá věcička vám u televize vykouzlí tělo snů! Zkuste si každý den, alespoň hodinu „stepovat“ u televize. Výsledky uvidíte velmi brzy a nemluvíme jen o hubnutí. Za odměnu nohám dopřejte L’Biotica Masku na nohy (koupit v e-shopu). Maska ve formě ponožek působí jako filtr, který v kombinaci s tělesnou teplotou postupně uvolňuje účinné látky a pomáhá jim pronikat do hlubokých vrstev pokožky. Vyhlazuje a silně regeneruje suchou, popraskanou a zrohovatělou pokožku nohou, čímž výrazně zlepšuje její vzhled a stav.
Extra tip redakce:
Už 6 000 kroků pomáhá…
  • Již tak málo kroků stačí, abyste snížili riziko nemocí srdce a cév, které mohou vést až k infarktu!
  • Snížíte riziko cukrovky.
  • Zlepšíte si fyzickou i duševní kondici, a dokonce zvyšuje chuť na sex!
  • Vědci dokonce zkoumají, že chůze má blahodárný vliv na naši kreativitu.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít