Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Léto se blíží: Připravte nohy do sandálků

Léto se blíží: Připravte nohy do sandálků

Léto se blíží: Připravte nohy do sandálků

19. května 2020 od Lucie Ulmanová

19. května 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Už jste vyndali ze šaten a botníků letní obuv? Pak do ní nezapomeňte připravit i své nožky. Poradíme vám, jak zlepšit kvalitu pokožky na nohou, a jako bonus přidáme jednoduché tipy na jarní nail art.
Vystavte na odiv své nožky. Hezké a upravené nohy budou fajn nejen do otevřených sandálků, ale skvostně upravená chodidla ocení i vaše drahá polovička. Co je ale nejdůležitější, příjemný pocit z nich budete mít hlavně vy sama! Máme pro vás tipy, jak připravit nožky, aby vypadaly perfektně.

1. Udělejte si domácí pedikúru 

Ztvrdlá kůže na nohou a nevzhledné šupinky kůže na patách nejsou nic hezkého. Udělejte si proto domácí mokrou pedikúru, která odstraní z chodidel přebytečnou suchou kůži. Do nádoby s vodou, která má teplotu zhruba 38 °C, namočte chodidla a nechte je přibližně deset až patnáct minut odmočit. Do vody můžete také nasypat sůl nebo přidat olej do koupele. Pro regeneraci pokožky vyzkoušejte Ameté Koupelovou sůl Sea Minerals (koupit v e-shopu). Poté nohy osušte a pomocí pemzy nebo pilníku odstraňte z pat a chodidel mozoly a zrohovatělou kůži. V tom vám skvěle pomůže nástroj Solingen Premium Line Seřezávač na paty PL 770 (koupit v e-shopu). Na paty je vhodná například Q-Clean Pemza (koupit v e-shopu). Zbytku odumřelých buněk vás zbaví i tělový peeling: naneste ho na nohy a krouživými pohyby odstraňte suchou kůži. Skvěle vyživující je Dove Tělový peeling Makadamové ořechy a rýžové mléko (koupit v e-shopu).
nohy a peeling

2. Zkraťte nehty 

Po koupeli nohou je ideální upravit a zkrátit nehty. Snadno je zastřihnete pomocí kleštiček nebo nůžek na nehty. Čistě a precizně zkrátí nehty Sally Hansen Kleštičky na nehty se zachytávačem (koupit v e-shopu). U tohoto produktu jistě oceníte vychytávku v podobě odnímatelného zásobníčku, který vždy po stříhání nehtů vyprázdníte. Nehty stříhejte vždy rovně, jen po stranách je jemně zaoblete. Vyvarujte se úpravy nehtů dokulata, protože by to mohlo vést k nepříjemnému zarůstání nehtů. Nehty pak doupravte pilníkem.

3. Hydratujte 

Nezapomínejte také na pořádnou dávku hydratace. Do chodidel vmasírujte vyživující hydratační krém, chodidla budou potom příjemná na dotek a zrelaxovaná. Aby byl výsledek perfektní, měla byste si nohy mazat krémem alespoň třikrát týdně, a to vždy, než půjdete spát. Skvěle fungují také reparační séra na rozpraskanou pokožku nebo změkčující produkty na ztvrdlou kůži. Popraskanou kůži na patách vám obnoví Scholl Balzám na popraskané paty (koupit v e-shopu). Hrubou pokožku nohou vám zase zvláční Alpa Pedik Krém na nohy s včelím voskem (koupit v e-shopu).

4. Nalakujte si nehty 

Aby vypadaly vaše nožky v sandálcích sexy, nezapomeňte na barvu. Nejdříve naneste podkladový lak, který nehty vyživí a zpevní. Nechte ho dobře zaschnout. Vhodný je rychleschnoucí Dermacol Podkladový lak na nehty Fast Dry (koupit v e-shopu). Následně naneste dvě vrstvy vašeho oblíbeného barevného laku, na závěr je pak vhodné použít ještě jednu vrstvu krycího laku, který zajistí větší trvanlivost barevné vrstvy. Pro bezproblémovou aplikaci laku zkuste Gabriella Salvete Oddělovač prstů na nohou (koupit v e-shopu). Perfektně oddělí vaše prsty, aby si během lakování nepřekážely. Skvělá pomůcka pro lakování nehtů je Gabriella Salvete Držák na lak na nehty pro snadnou aplikaci (koupit v e-shopu). S tímto držákem nemusíte mít strach, že se lahvička vylije.
pastelové barvy

Tipy na jarní a letní pedikúru:

  • Vsaďte letos na pastelové barvy laků, které se k jaru a létu krásně hodí.
  • Nemáte-li ráda na nohách extra výraznou barvu, doporučujeme barevnou francouzskou manikúru. Zkuste nehet přelakovat jemnějším odstínem laku a oblouček udělejte světlý.
  • Sofistikovaně vypadá také průhledný lak s jednobarevnými třpytkami, například červenými nebo fialovými, který v sandálcích hezky vynikne.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít