Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Mat, nebo lesk? Ten nej look pro vaše nehty!

Mat, nebo lesk? Ten nej look pro vaše nehty!

Mat, nebo lesk? Ten nej look pro vaše nehty!

26. dubna 2020 od Lucie Ulmanová

26. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Jedni nedají na zářivý lesk na nehtech dopustit, druzí si oblíbili tajemný mat. Na jaře vládnou oba dezény. Když k nim navíc přidáte tzv. sugar effect, chybu neuděláte.

Matný favorit

Možná jste si pod vlivem přibývajících fotek na Instagramu pod hashtagem #mattenails běželi koupit matný lak. Ale jít na to můžete i mazaně. Stačí když si pořídíte speciální zmatňující nadlak, který dodá nehtům matný vzhled, některé vrchní laky dodají i semišově matný efekt. Zkuste například Gabriella Salvete Péči o nehty Matte Top Coat 18 (koupit v e-shopu). Pak stačí přelakovat libovolný barevný lesklý lak. Efekt se projeví až po zaschnutí, proto není nutné vrstvit a zoufat si, že „je to pořád lesklé“.

Mat, nebo lesk? Toť otázka!

Co se týče výdrže matných a lesklých laků, vědci samozřejmě mají jiné starosti než tohle porovnávat, ale zkušenosti uživatelek hovoří jasně. Laky s výraznějšími glitry mají tendenci se zlomit a odloupnout, lesklý lak začne oprýskávat u hran, matné laky drží déle, ale zase se postupně stírají od konečků nehtů. Opravdu ale nejvíc záleží na kvalitě laku a na vaší zkušenosti a šikovnosti, jak si lak nanesete.

Pro co nejdelší výdrž matu i lesku doporučujeme:

  • Lakujte i hrany. Tím myslíme horní hranu nehtů, některé manikérky sjedou i do zadní části (k bříšku prstů), odkud se lak začíná nejvíce odlupovat. Osvojte si tento trik a lak vám vydrží déle.
  • Pečlivě odlakujte předchozí lak, před lakováním nehty nevyživujte krémem nebo péčí, ale spíše z nich stáhněte poslední zbytky mastnoty odlakovačem.
  • Používejte podlak. Ten prodlouží životnost nehtů stejně jako top coat. Například Sally Hansen Vrchní gelový lak 101 top coat Miracle Gel  (koupit v e-shopu).
  • Vrstvěte, ale přiměřeně. Neznamená to, že když nanesete osm vrstev, vydrží vám barva osmkrát déle. Ideální je vrstva podlaku, dvě vrstvy barvy a vrstva nadlaku.
Tip redakce:
Šetrně odstraňuje lak z nehtu
Lilien Odlakovač na nehty bez acetonu Professional (koupit v e-shopu).

Fandíte lesku?

Pokud se vám nezdá váš obyčejný lesk dostatečně lesklý, můžete ho oživit speciálním lesklým top coatem, tedy závěrečnou vrstvou lesku. Některé umí vytvořit třeba chromový efekt, duhový efekt nebo působí jako zrcadlo.

Nemůžete se rozhodnout?

Nejlepší zprávu o matných a lesklých nehtech vám řekneme právě teď: největším hitem je jejich kombinace. Můžete nehty střídat nebo nechat jen jeden nehet na každé ruce v jiném finiši. Nebo si vytvářejte na každém nehtu dvojitý efekt: v polovině, na špičce, šikmo… Jestli nemáte při lakování přesnou ruku, postupujte tak, že za pomoci pásky nehet rozdělíte a přelakujete. Můžete místo laku použít i lesklé či matné zdobící pásky, které se na nehet nalepují.

Nehty nasladko

Matný, strukturovaný vzhled, to je tzv. sugar effect. Ten vytváří v poslední době hlavně profi manikérky za pomoci tekutého gelu, kterým nehet ozdobí, ten zasypou akrylovým prachem a přetřou závěrečnou vrstvou matu.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít