Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Léto bez celulitidy? Nejvyšší čas začít!

Léto bez celulitidy? Nejvyšší čas začít!

Léto bez celulitidy? Nejvyšší čas začít!

20. února 2021 od Karolína Valová

20. února 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Toužíte po plavkové sezoně, během které vás nebude zdobit pomerančová kůže? Upravte ještě dnes svůj jídelníček, rozmazlete se speciálními masážemi a pravidelně aplikujte ty správné kosmetické produkty. Nebude to snadné, ale odměna v podobě hladkých stehen i hýždí za to stojí.
Jak dlouho může trvat, než je při aktivní snaze možné pozorovat méně nevzhledných ďolíčků na kůži? Na to i na mnohé další jsme se zeptali expertky na celulitidu Michaely Vargové, majitelky salonu Maderoterapie Michelle.
 

První změny k lepšímu

V jakém časovém horizontu je možné s pomocí masáží, úpravou jídelníčku a používáním speciální pečující kosmetiky viditelně zmírnit projevy celulitidy? První výsledky kombinace zdravého životního stylu a pečlivé péče o problémové partie můžeme pozorovat asi po čtrnácti dnech. To však platí jen v případě, že nohy i zadeček 2krát až 3krát týdně promasírujete nebo se svěříte do rukou odborníka na masáže proti celulitidě,“ říká Michaela Vargová.
Aplikace krému před spaním

Bez masáže to nepůjde

V boji proti ďolíčkům na kůži je prospěšná jakákoliv masážní technika. Pokud se rozhodnete rozproudit lymfu pomocí masáže v pohodlí domova, nabízí se vám hned několik způsobů. Před jakoukoliv masáží je důležité problematické partie zahřát, například ve sprše nebo během sportovní aktivity. Masáž provádějte vždy po směru svalových vláken směrem vzhůru (od kotníků k hlavě). Účinnou metodou je také hnětení.
  • Ve sprše: Použijte Rukavici pro zpevnění pokožky, naneste na ni svůj oblíbený sprchový gel a krouživými pohyby intenzivně prokrvujte pokožku celého těla.
  • Před sportem: Vmasírujte si do kůže Topvet Skořicový masážní gel (koupit v e-shopu), který způsobuje lokální prohřátí pokožky, rozšíření cév, a tím podporuje odbourávání tuků v kůži. Následně hýždě a stehna procvičte, čímž znásobíte účinek skořicové silice a urychlíte odbourávání tuků.
  • Kdykoliv během dne: NIVEA Q10 Plus Zpevňující sérum proti celulitidě (koupit v e-shopu) se rychle vstřebává. Je proto ideální pro aplikaci ve fitness centru po cvičení, kdy většinou pospícháte a chcete se po sprše rychle obléknout.
  • Před spaním: Eveline Cosmetics Slim Extreme 4D Noční sérum (koupit v e-shopu) nanášejte krouživými pohyby v posteli těsně před usnutím a nechte vstřebat. Aktivní složky se budou uvolňovat postupně celou noc a zajistí pevnost a hladký povrch vaší pokožky. Nebo zkuste Dermacol Balzám proti celulitidě a striím Love my body, který obsahuje látku Dermochlorella a komplex rostlinný extraktů, jež dohromady omezují projevy celulitidy i strií.
  • Pro vegany: Floré Bylinný gel při celulitidě břečťan & vinná réva (koupit v e-shopu) obsahuje mimo jiné také kofein a bergamotovou silici a je vhodný pro vegany. Můžete ho používat dvakrát denně, ideální je nanášení pomocí krouživých pohybů.
Masáž dřevěným válečkem
Další variantou masáže proti celulitidě je stále populárnější maderoterapie. „Maderoterapie je technika původem z Kolumbie na odstranění celulitidy pomocí speciálních dřevěných válečků a přírodních masážních olejů. Tato speciální odborná masáž, při které masér rytmicky roluje válečky po stehnech i hýždích, zlepšuje proudění lymfy, což má za následek nastartování metabolismu a s tím spojené vylučovaní toxinů, které jsou nahromaděné v podkoží a způsobují pomerančovou kůži,“ vysvětluje expertka.

Správný jídelníček

Studium či realizace masáží může chvilku trvat. Ještě dnes však můžete upravit svůj jídelníček. V první řadě omezte sůl, cukr a nezdravé tuky. Místo toho dopřejte svému tělu prospěšné živiny v podobě vlákniny, bílkovin, zdravých tuků a organismu prospěšných sacharidů.
Na vašem nákupním seznamu by ode dneška neměly chybět celozrnné těstoviny, divoká rýže, luštěniny, drůbež, ryby, neslazené mléčné produkty a vejce. Navíc samozřejmě různorodý výběr ovoce a zeleniny. Pokud se při přípravě jídla rozhodnete něco restovat, použijte místo oleje přepuštěné máslo, například Allnature Ghí (koupit v e-shopu). Do tepelně neupravených pokrmů bez obav přidejte olivový nebo třeba avokádový olej.
Žena připravující salá
Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. „Lidský organizmus potřebuje pro správnou funkci lymfy určitý přísun tekutin.  Nedostatek vody v těle může být příčinou blokování toxinů a solí ve tkáních s důsledky ve formě únavy, otoků a slábnutí imunity,“ říká Michaela, která už několik let pomáhá ženám bojovat s celulitidou.
Dalším důsledkem špatného pitného režimu je právě vznik celulitidy, která přímo souvisí se zadržováním vody v těle. „Ideální je vypít alespoň dva litry (přesně 30 až 35 ml tekutin na kg aktivní váhy) čisté neperlivé vody denně,“ radí expertka. Kromě vody je možné vsadit také na čaje, například TEEKANNE Detox & Slim, bylinný čaj se zeleným čajem (koupit v e-shopu), který napomáhá vylučování zadržované vody z těla.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít