Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Last minut péče o chodidla, aby zářila v sandálech

Last minut péče o chodidla, aby zářila v sandálech

Last minut péče o chodidla, aby zářila v sandálech

11. května 2023 od Lenka Knápková

11. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Léto se blíží a doba ideální na sandálky a otevřené pantofle je tu. Pokud máte nějaká problematická místa a neduhy na chodidlech, vyřešte je co nejdřív. Zjistěte v našem článku, co vše můžete udělat pro své nohy před létem. A buďte připravená včas.

1. Zbavte se rozpraskaných pat

Není nic horšího, než když v nových pantoflíčkách nebo sandálkách dominují popraskané paty. Suchá a tvrdá kůžedrobné prasklinky a nažloutlá pokožka na chodidlech představují nejen kosmetický problém, místa mohou být časem bolestivá a do drobných ranek se může dostat infekce. Pravidelně tedy své paty obrušujte pomocí peelingu L'Biotica Hrubozrnný peeling na nohy (koupit v e-shopu). Exfoliace odstraní ztvrdlou pokožku, zabraňuje nadměrnému rohovatění a regeneruje pokožku. Je-li potřeba, můžete ještě použít k obroušení klasickou Q-Clean Pemzu (koupit v e-shopu) nebo TITANIA Softtouch pilník na paty (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud máte pokožku náchylnou k tvrdnutí kůže, používejte pravidelně po odstranění ztvrdlé kůže
Astrid Peo Krém na rozpraskané paty (koupit v e-shopu), redukuje vznik nových prasklin, změkčuje pokožku a intenzivně ji vyživuje.

2. Zničte plíseň a kuří oka

Nepříjemnosti jako kuří oka nebo plíseň nehtů začněte řešit co nejdřív, léčba totiž není jednodenní záležitost.
  • Na kuří oka aplikujte diskrétní náplasti Cosmos Na kuří oka (koupit v e-shopu), které tlumí tření a tlak a také změkčují kůži kolem „kuřího oka“, a tím pomáhají k jeho odstranění. Zároveň se zaměřte na prevenci jejich vzniku, nenoste těsnou obuv, zbavujte se pravidelně odumřelé kůže a mějte vždy čistá a suchá chodidla.
  • Plíseň nehtů je zdlouhavá záležitost, proto navštivte co nejdřív svého lékaře, ať jsou vaše nehty brzy zdravé a pevné. Předcházejte vzniku plísně pečlivým mytím a sušením nohou po koupání, noste přezůvky k bazénu a na koupaliště a pravidelně nehty zastřihujte. Také je po celodenním nošení uzavřené obuvi ošetřujte třeba pomocí PEDIK antiperspiračního spreje na nohy (koupit v e-shopu).

3. Nohy vyživte a provoňte

Pravidelně zvláčňujte a hydratujte pokožku chodidel pomocí výživných krémů na nohy, jako je Dermacol Happy Feet zvláčňující krém na nohy (koupit v e-shopu), který nejen pečuje, ale také má deodorační účinek. Pokud potřebujete osvěžit těžké nohy a namáhaná chodidla, použijte Astrid Peo Antiperspirační deosprej na nohy (koupit v e-shopu), který chrání před pocením, nohy ochladí a osvěží.

4. Udělejte si masku na nohy

I chodidla a nehty na nohách potřebují občas péči jako ostatní části těla. Zkuste svým nohám udělat masku, nechte ji působit asi 15–20 minut a poté emulzi jemně vmasírujte do pokožky. Doporučujeme třeba změkčující masku na nohy s bambuckým máslem a mandlovým olejem, které pokožku zvlhčí a zjemní. A zkusit můžete také L'biotica maska na paty exfoliační (koupit v e-shopu), která je na tuto partii naprosto skvělá.
Tip redakce:
Trpíte na popraskané paty? Aplikujte masku na nohy s glycerinem
Neutrogena Regenerační Cica maska na chodidla (koupit v e-shopu), která intenzivně zjemňuje ztvrdlou kůži. A připraví třeba paty na následné odstranění přebytečné kůže.

5. Nalakujte si nehty

Aby vaše nožky vypadaly v sandálech skvěle, nezapomeňte se postarat také o nehty, zkraťte je a zapilujte do požadovaného tvaru pomocí TITANIA Pilníku na nehty zahnutého (koupit v e-shopu) a vyživte lakem Rimmel London péče o nehty 5v1 (koupit v e-shopu).
Jedním z trendů pro letošní rok v lakování jsou metalické laky na nehty, zkuste nanést 2 vrstvy Rimmel London lak 60s Super Shine (koupit v e-shopu), který bude vypadat skvěle. Nezapomeňte přelakovat nehty pro delší výdrž Ultra Glossy Top Coat nadlakem na nehty (koupit v e-shopu).
Co ještě můžete udělat pro svá chodidla:

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít