Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetika po party noci

Kosmetika po party noci

Kosmetika po party noci

26. prosince 2017 od Karolína Hornová

26. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Jeden večírek dokáže na pleti napáchat škody, ze kterých se vzpamatovává ještě pár dní. Na druhou stranu, silvestr je jen jednou do roka. Víme, jakou kúru si dopřát „den poté“, abyste hned zkraje roku získala dostatek energie.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vánoční večírky, spousta alkoholu a nezdravého jídla na rodinných sešlostech a na závěr party roku na silvestra. Výsledkem je nejen „společenská únava“, ale také dehydratovaná, poškozená pokožka, která vypadá na první pohled nezdravě a doslova šedivě. Co s tím? Řiďte se heslem „jak na nový rok, tak po celý rok“ a začněte se hned prvního ledna rozmazlovat. Známe triky, které vám dodají energii a nastartují vás do prvního pracovního týdne.


Energizující sprcha

Pokud nechcete prvního ledna proležet v posteli s pytlíkem ledu na hlavě, mohla by vám pomoci studená sprcha. Je to trochu šok, ale to je právě to, co váš metabolismus pro rychlé nastartování potřebuje. Nemusíte hned vběhnout pod ledovou sprchu, naopak postupujte podobně jako ve wellness. Po probuzení vypijte sklenici vody, ideálně s čerstvou citronovou šťávou. Vitamin C působí jako osvěžující antioxidant a hodit se bude kromě ranního nápoje i v kosmetice.

svěží nápoj

Pak začněte horkou sprchou a tělovým peelingem, který prokrví a vyčistí vaši pokožku. Zkuste třeba osvěžující přírodní Profesionální peeling s okurkou od Bione Cosmetics. Sáhnout můžete i po energizujícím sprchovém gelu. Gel Aroma Ritual s růžovým grapefruitem značky Dermacol doslova probudí všechny vaše smysly a bude se hodit i pro dny, kdy se vám nechce vstávat do práce. Sprchu zakončete studenou vodou, pod kterou vydržte alespoň minutu dvě. Pleť se prokrví a vy se osvěžíte a probudíte.

tělový peeling


Vsaďte na hloubkovou hydrataci a zázračné oleje

Pokožka těla si po intenzivním sprchovém „wellness“ přímo říká o další hýčkání. Využijte otevřených a vyčištěných pórů a dostaňte do pokožky co nejvíce živin a látek, které ji pomohou hydratovat. Na suchou kůži na kloubech či chodidlech použijte promašťovací krémy či krémy s hydratačními kyselinami.

Dobře poslouží i intenzivní hydratační mléka s obsahem olejů (arganovým, sezamovým nebo mandlovým) či bambuckým máslem. Jako kúru můžete zkusit i samotný olej – třeba švýcarský Super kokos & konopí od značky Herbamedicus, který navíc pokožku zklidní a zjemní. Po nanesení oleje se hned neoblékejte - zůstaňte třeba v měkkém županu a nechte olej v klidu působit.


Pleť jako ze žurnálu

Zatímco se olej vstřebává, je čas na péči o obličej. Co vás po probdělé noci trápí nejvíce? Suché rty? Unavené oční okolí? Celkově nezdravá barva v obličeji? Může za to šok z rychlé večírkové dehydratace. Ale všechno lze napravit.

Jako první pleť pořádně vyčistěte. Hodit se bude čisticí obličejové mýdlo, pěna či gel nebo jemný obličejový peeling.  Čisticí produkt opláchněte horkou vodou, která otevře póry, a pleť tak snadněji přijme účinné látky z dalších kosmetických produktů. Následovat by měla intenzivní hydratační maska, která kromě vláhy dodá vaší pleti ještě něco navíc: čistotu a minerály. Zkuste třeba masku Dead Sea Minerals od značky Freeman, která dokáže navrátit pleti harmonii a navíc obsahuje levanduli, zmírňující napětí, a energizující bergamot. Budete mít po ní pleť hydratovanou a hebkou.

maska na obličeji


Pečující tečka na závěr

Masku nechte působit a mezitím odpočívejte. Ideálně se sklenicí domácí okurkové limonády, díky které může hydratace probíhat i zevnitř. Vyzkoušet můžete i šťávu z citrusů, která díky vitaminu C zabojuje proti volným radikálům, a tím i proti únavě a stárnutí pleti. Po opláchnutí masky naneste hydratační krém a speciální pozornost věnujte očnímu okolí. Pokud máte pocit, že je opuchlé nebo unavené, vsaďte na chladivý hydratační gel či krém, třeba Oční péče proti vráskám Q10 plus C od značky Nivea.

Nezapomeňte dostatečně hydratovat rty, které po večírku dostávají obzvlášť zabrat. Můžete použít klasickou kosmetickou vazelínu, jež na rtech vytvoří dlouhotrvající ochrannou bariéru a dopřeje jim okamžitou úlevu. Výborně fungují také balzámy Eos, které si oblíbily i hvězdy. Zkuste třeba ten vyživující s medovými výtažky.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít