Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití

Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití

Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití

19. prosince 2017 od Eva Suchomelová

19. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Jednorázovky, kusovky, minibalení na jedno použití… Zeptali jsme se vás na ně a pak jsme propátrali regály drogerií. A věřte nebo ne, našli jsme jich spousty. Podívejte se, co všechno takto můžete vyzkoušet!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co je a co není jednorázovka?

Není to totéž jako kosmetika v cestovním balení. Tam jde především o miniaturizaci pro více použití, kdežto jednorázovky jsou kosmetické přípravky v množství tak akorát pro jedno použití. Hodí se pro vyzkoušení více variant jednoho produktu, kdy si buď nejste jisté, který druh se hodí pro vaši pleť či vlasy, anebo chcete vyzkoušet různé druhy aromat či barev.

Z facebookové ankety na profilu Teta drogerie vyplynulo, že jednorázovky jsou mezi zákaznicemi dost oblíbené. Nejčastěji byly zmiňovány masky na obličej, čisticí pleťové proužky a koupelové soli. Podívejte se, co všechno můžete sehnat jako jednorázovku.


Na vlasy: Kúry, melíry i osvěžovače barev

Potřebují-li vaše vlasy vitaminovou bombu, můžete jim ji dopřát ve formě jednorázových vitaminových vlasových kúr od značky Swiss O´Par. Vyrábí se v mnoha různých druzích, my jsme objevili medovou, citronovou, pomerančovou a kiwi.

Jestli spíš chcete oživit barvu své hřívy, pak jsou tu jednorázová balení osvěžovače barev Palette Instant Color, a to hned v 10 zářivých odstínech. Jsou to smývatelné barvy, které neobsahují amoniak ani peroxid vodíku, dají se nanášet na přírodní i na barvené vlasy a brzy se z nich vymyjí. Pomohou oživit poněkud vybledlý odstín vlasů, anebo můžete zkusit experimentovat, která jiná barva by vám mohla slušet. Nezapomeňte však, že smývatelné barvy nedokážou aktuální barvu zesvětlit.

Chcete experiemtnovat? Zkuste melír na vlasy The Natural. Dá se koupit jako jednorázovka v přírodním provedení, anebo třeba v třešňovém či ohnivě rudém odstínu.

Kosmetika na jedno použití

Na tělo: Voňavá koupel, masky pro hebké ruce i nožky

Jednorázová balení koupelových solí se těší neustálé oblibě. I v anketě padla jako nejoblíbenější koupelová sůl Ameté Koupelová sůl s mořskými minerály pro relaxační a vitalizující lázeň. Od téže značky si můžete pořídit ještě další čtyři druhy: levandulovou, eukalyptovou, planou růži a s květy mandarinky.

Další možnost nabízejí koupelové bomby, které jsou také na jedno použití. Oblíbené šumivé koule Bath Fizzer jsme našli s aroma jahody, kokosu, borůvky a granátového jablka. I děti se mohou radovat z téhle koupelnové atrakce, a to s šumivými koulemi do koupele Lilien Kids Fizzing Bath Ball.
Nemáte-li vanu, nezoufejte, v jednorázovém balení najdete i sprchový gel. Třeba Dixi sprchový gel s mátou nebo čajovníkovým olejem.

Kosmetika na jedno použití

Preferujete domácí pedikúru? Pak určitě vyzkoušejte jednorázovou Karlovarskou koupel nohou Ozal s přírodními minerály a extraktem z tymiánu a rozmarýnu. Působí uvolnění a změkčení kůže na chodidlech, takže další ošetření je pak snadnější a k pokožce šetrnější.

Po koupeli dopřejte svým nohám ještě zjemňující masku na nohy v podobě ponožek 7heaven Soften Sock Masques. Hydratující jednorázové ponožky dodají vláhu díky mandlovému oleji s porcí osvěžující máty.

Stejně tak můžete pečovat o své ruce. K tomu se nabízí „rukavičková“ maska 7heaven Soften Glove Masques, která ruce hydratuje a vyživí bambuckým máslem a výtažkem z růží. Pokud se potřebujete zaměřit víc na nehty a jejich okolí, sáhněte po 7heaven Strengthen Nail & Cuticle Finger Masques. Maska v podobě návleků na jednotlivé prsty obsahuje argan a výtažek z granátového jablka, které zpevňují nehty a vyživují nehtovou kutikulu.
Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití

Na pleť: Masky na všechny nedokonalosti

Nejvíce jednorázovek najdete v sekci péče o pleť, a to především mezi pleťovými maskami. Nejčastěji řeší čištění pleti, včetně péče o pleť aknózní, a odstraňování černých teček, dále protivráskové a celkově omlazující. Seženete ale také intenzivně hydratační či výživné.

V anketě se nejčastěji objevil aktuální hit – textilní hydratační masky Garnier Skin Naturals, jichž je hned několik druhů podle typu pleti. Maska obsahuje hydratační sérum a potřebné živiny. Pleť také dokáže zbavit nečistot. Na čištění pleti se také hodí samohřejivá čisticí maska Pure Garnier Skin Naturals, která čistí ucpané póry. Lokálně můžete použít čisticí proužky na nos essence pureskin nose strips. Přímo na pleť s akné je určena Acneclear Mask Dermacol, adstringentní pleťová maska pro mastnou, smíšenou a problematickou pleť se sklonem k akné.
Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití
Bojujete-li s příznaky neúprosného času, pak vyzkoušejte některou z anti-aging masek. Protivráskových účinků koenzymu Q10 využívá Vyhlazující maska Nivea Q10 plus, vypínací a revitalizační efekt má Intenzivně liftingová maska Dermacol pro zralou pleť, protivrásková maska s kyselinou listovou Age Blocker Lirene či luxusní maska s kaviárem Gold Elixir Mask Dermacol.
Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití
Pro hloubkovou hydrataci dobře poslouží 7heaven Chocolate Mud Masque, určenou pro mastící se nebo smíšenou pleť, detoxikaci si dopřejete s maskou, obsahující uhlí, 7heaven Charcoal Masque, která v roce 2016 získala zlato v soutěži Beauty Award.
Jednorázovky aneb Kosmetika na jedno použití
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít