Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Čisticí pleťové masky

Testujeme: Čisticí pleťové masky

Testujeme: Čisticí pleťové masky

15. dubna 2017 od Pavla Maříková

15. dubna 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Problematická pleť a rozšířené póry trápí mnoho žen různého věku. V redakci jsme se proto rozhodli vyzkoušet jednorázové pleťové masky, které toto řeší, a zjistit, zda a jak fungují. Vyčistí pleť tak, jak slibují?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem


Maska Acne clear, Dermacol

Adstringentní pleťová maska

Fotoeditorka: Markéta Karvaiová

Maska je určena především pro problematickou pleť. Má chladivé účinky, takže je ideální pro teplé letní měsíce. Díky obsaženému jílu a kombinaci rostlinných složek účinně reguluje tvorbu kožního mazu. V případě akné pokožku vyčistí a zklidní.

maska Dermacol


Můj názor:

Mám smíšenou pleť jen s občasnými problémy. První, čeho jsem si na masce všimla, je její příjemná okurková vůně, která navozuje okamžitý pocit čistoty a svěžesti. Maska má trochu netypickou, spíše řidší konzistenci, takže je potřeba dávat si pozor, aby vám omylem nevytekla z roztrženého sáčku. Konzistencí připomíná maska řídký krém, který po nanesení na obličej začne pomalu tuhnout. 
Při aplikaci má příjemný chladivý efekt. Po omytí vlažnou vodou maska opět na obličeji více zkapalní a lze ji jednoduše smýt. Po osušení obličeje se dostaví velmi příjemný pocit svěžesti a vyhlazené pleti. 


Hodnocení: 4/5



Maska Anti-spot Cleansing Mask (Ellie young)

Čisticí maska s kyselinou salicylovou

Asistentka: Anna Lozinská

Modro-zelený průhledný gel (konzistence je hladká, gelová). Nanáší se jednoduše a příjemně, nestéká z obličeje. Nanáší se na navlhčený obličej a má se nechat působit 10-15 minut. Jelikož se jedná o gel, maska netuhne ani zcela neuschne.

maska


Můj názor:

Mám mastnější pleť se sklonem k ucpávání pórů. Maska ani po 15 minutách nepálila, po odstranění byla pleť výrazně jemnější a „měkčí“ na dotek. Póry se nevyčistily, ale stáhly se (pravděpodobně díky kyselině salicylové) a pleť vypadala svěžeji a čistěji. Myslím si, že pro pleť, která není vyloženě mastná, je maska vhodná pouze na krátkou dobu (např. 5 minut) a pouze na problematické oblasti, např. T-zónu.  Perlička na závěr – jedna půlka balení rozhodně vydá na 3-4 obličeje, takže maska může sloužit jako zábava na beauty večer s kamarádkami.


Hodnocení: 4/5 bodů



Avocado & Oatmeal Clay mask, Freeman

Kaolinová pleťová maska

Editorka: Pavla Maříková

Čisticí pleťová maska s přírodními ingrediencemi určená pro normální a smíšenou pleť obsahuje jíl, avokádo, oves a vitamin E. Čistí póry do hloubky, odstraňuje přebytečnou mastnotu a následně póry stahuje. Má poměrně hustou texturu, ale i přesto se velmi dobře nanáší. Jeden sáček vám vystačí i na dvě použití.

maska Freeman


Můj názor:

Jak již bylo zmíněno, maska se velmi dobře nanáší a na pleti drží. Má jemnou, nevtíravou vůni. Na pleti jsem ji měla cca 10 minut, do doporučovaného zaschnutí. Ke konci doby jsem již ale cítila lehké pálení. Masku je třeba smýt teplou vodou, já použila i ručník na tvář. Po aplikaci masky byla pleť viditelně jemnější, póry vyčištěné a stažené. Vzhledem k tomu, že mám pleť spíše smíšenou a měla jsem pocit lehké vysušenosti pleti, nanesla jsem ještě hydratační krém. Celkově jsem s maskou byla spokojena, jen bych ji doporučila převážně ženám s mastnou pletí a mladým dívkám.


Hodnocení: 3/5 bodů



Garnier Pure

Samohřejivá maska

Editorka: Jana

Intenzivní čisticí maska bojuje proti ucpaným pórům, lesku a nečistotám. Balení obsahuje dva sáčky. Jeden sáček je ale určitě možné použít alespoň dvakrát. V mém případě vystačil dokonce na tři použití. Musí se aplikovat na navlhčenou tvář jemnou masáží, aby se aktivoval samohřejivý účinek. Je obohacena o extrakt z eukalyptu, antibakteriální kyselinu salicylovou, zinek a jíl. Má poměrně hustou texturu, díky tomu ale nestéká z obličeje a příjemně voní.

maska Garnier

Můj názor:

Maska na obličeji opravdu příjemně hřeje. Nemusí být na pleti příliš dlouho, stačí 3 minuty a může se smývat. Vzhledem k zaneprázdněnosti mi tento čas naprosto vyhovuje. Ocenila jsem i snadnost smývání masky. Efekt vyčištěných pórů jsem sice nepociťovala, ale rozhodně je maska stáhla a zbavila moji pleť povrchových nečistot, protože se mi přestaly tvořit pupínky. Pleť byla jemnější a hladší na dotek i na pohled po celých sedm dní. Masku bych nedoporučovala ženám s citlivější nebo příliš suchou pletí, protože poměrně dost vysušuje pokožku obličeje.


Hodnocení: 4/5 bodů

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít