Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak vybrat nejvhodnější tvar pro vaše nehty?

Jak vybrat nejvhodnější tvar pro vaše nehty?

Jak vybrat nejvhodnější tvar pro vaše nehty?

1. června 2021 od Lucie Nagyová

1. června 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Krásné a upravené nehty jsou naší vizitkou. Existuje mnoho způsobů, jak si nehty ostříhat, ale ne každý tvar vám bude slušet. Jaký je tedy ten ideální právě pro vás?

Tvary nehtů

Na tvaru nehtů velmi záleží, vynikne na něm finální úprava, jako jsou barevný nebo průhledný lak. Správný tvar dokáže opticky prodloužit nehty, případně ztenčit silné prsty. Tyhle patří k těm základním:

1. Krátký a kulatý

2. Hranatý

krátké nehty
Máte-li dlouhé a tenké prsty, je to ideální tvar přesně pro vás, opticky je zkrátí. Navíc vám nebudou překážet při žádných činnostech a zvládnete si udělat manikúru sami doma. Zastřihněte nehty nůžtičkami do kulata a pečlivě zapilujte, aby nedocházelo k jejich zatrhávání. Vhodný je například Gabriella Salvete Pilník na nehty skleněný (koupit v e-shopu) nebo papírový Diva & Nice Pilník Japan (koupit v e-shopu).
hranatý tvar
Krátký hranatý tvar se hodí pro ženy, které mají štíhlé prsty s úzkými nehty. Zapilujte je pilníkem do rovna a poté jemně zaoblete hrany nehtů. Pokud máte silnější prsty, volte delší nehty v hranatém tvaru, který prsty opticky prodlouží. Hranatý tvar je trendy a trochu extravagantní, sluší mu experimenty s geometrickými nail arty a výraznými barvami.

3. Mandle

4. Oválný

tvar mandle
Tvar mandle je asi nejoblíbenější. Opticky prodlužuje prsty a je elegantní i v krátkém provedení. Docílíte ho tak, že linie po stranách nehtu vytvarujete tak, aby nebyly rovnoběžné, ale sbíhaly se do jemné špičky. Přesně jako u mandle. Gelový vzhled dodá vašim nehtům Flormar lak na nehty Full Color (koupit v e-shopu).
 oválný nové
Poměrně hodně oblíbený tvar nehtů, který je vhodný skoro pro každého. Oválný tvar vypadá elegantně a moderně, vyžaduje ale delší nehty, o které musíte dobře pečovat. Až vám nehty trochu povyrostou, nestříhejte je, ale dotvarujte je pomocí jemného pilníku do požadovaného tvaru. Ostříhejte je ostrými nůžtičkami Abella Nůžky manikúrní rovné (koupit v e-shopu) a pravidelně jim dopřávejte vyživovací laky, aby zůstaly ve formě.
Tip redakce:
Ať už Zvolíte jakýkoliv tvar, nejlépe vypadají nehty, které jsou zdravé a v kondici. Pečujte o ně proto pravidelným používáním
Eveline cosmetics Nail Therapy Professional Total 8v1 nehtového kondicionéru se zlatými třpytkami (koupit v e-shopu), který je zregeneruje a dodá jim pružnost a odolnost. Sally Hansen zpevňující lak na nehty Pure (koupit v e-shopu) je zase zpevní a ochrání před třepením a lámáním.

Jak vybrat správný tvar nehtů

Není to tak složité, jak si myslíte. Nejlepší bude, když vezmete v úvahu délku i šířku svých prstů a kvalitu nehtů. Zvažte také tvar vašeho nehtového lůžka a vámi preferovanou délku. Zatímco někdo dává přednost delším nehtům, jiný preferuje praktické krátké nehty, které po zkrácení pouze opiluje pilníkem do kulata. Záleží i na vašem životním stylu, práci nebo hobby, protože ne všechny činnosti se dají s dlouhými nehty vykonávat. Pokud si stále nejste jistí, jaký tvar si vybrat, řiďte se tvarem vaší lunuly, což je spodní část nehtů, která vypadá jako malý bílý půlměsíc. Její tvar vám napoví, jak byste si měli stříhat nehty. Lunula mívá nejčastěji tři základní tvary: hranatější, oblejší či rovnější. První tvar vytvoříte rovnými hranami a zarovnanou špičkou nehtu, oblejší mají přirozeně zakřivený okraj, u rovnějších vypilujte nehet do rovna.
Tip redakce:
Tip pro zdravé a krásné nehty? Vyzkoušejte například kapsle s aminokyselinami
MaxiVita Exclusive Hloubková kůra pro krásné vlasy, nehty a pleť Forte (koupit v e-shopu).


TIP: Pečovat o své nehty můžete vhodnými produkty, které jsou k dostání on-line v pohodlí domova z nabídky Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít