Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Umíte si správně stříhat nehty?

Umíte si správně stříhat nehty?

Umíte si správně stříhat nehty?

24. září 2020 od Vanda Vízková

24. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Že vás ani nenapadlo nad tím přemýšlet? Není divu, vždyť tahle činnost je už od dětství tak obyčejná a samozřejmá! Víte ale, že když se nehty nestříhají správně, může dojít ke zhoršení jejich stavu nebo nežádoucí změně tvaru? Projděte si naše jednoduché tipy, jak si správně upravit nehty, aby nejen dobře vypadaly, ale také byly zdravé.

1. Stačí jednou týdně

Většině z nás rostou nehty na rukou rychlostí asi milimetr za týden. Proto postačí si je upravovat jednou týdně. Na nehty na nohou se pak můžete zaměřit klidně jen jednou za 14 dnů až tři týdny, vzhledem k tomu, že podle vědců rostou 3x pomaleji než nehty na rukou.


2. Před stříháním je namočte

Zvláště nehty na nohou, které jsou silnější a tvrdší, se vám budou snáze upravovat, když je před tím asi na 20 minut necháte máčet ve vlažné vodě (a následovat může celková pedikúra). Pomůže to ale i nehtům na rukou. Před stříháním ruce i nohy otřete dosucha.

3. Kleštičky versus manikúrní nůžky

Ani s jedním z nástrojů nešlápnete vedle. Kleštičky bývají silnější, je proto snazší s nimi nehet ustřihnout, zvláště na nohou. Jejich mírně zaoblený tvar také předurčuje tvar nehtu po zastřižení a usnadňuje předcházení zarůstání nehtů. Sáhněte třeba po Solingen Kleštičkách na nehty Premium Line (koupit v e-shopu). Manikúrní nůžky vyžadují větší zručnost a sílu stisku, zvlášť v případě, že se s nimi rozhodnete stříhat i nehty na nohou. Ale máte větší volnost při rozhodování, jaký tvar nehtu dáte. Použít můžete třeba Solingen Nůžky na nehty zahnuté Premium Line (koupit v e-shopu). V obou případech nástroje před použitím vydezinfikujte!

4. Správný tvar

Na rukách zvolte tvar rovný s jemně zakulacenými hranami nebo lehce zakulacený. Nehty stříhejte po menších kouscích, nesnažte se odstřihnout celý měsíček na jeden střih. Nehty na nohou by měly zůstat rovné. Tento tvar pomáhá předcházet jejich zarůstání. Pokud k tomu přeci jen dojde, neřešte to sami a raději si zajděte na profesionální pedikúru, kde vám pomůžou nehty uvolnit a narovnat.

5. Pilování

Nehty mohou být po stříhání ostré nebo roztřepené, je proto vhodné je zapilovat dohladka. Jinak hrozí, že se mohou např. zatrhnout za ponožky či punčochy nebo se během oblékání zachytit za oblečení. Nehty nikdy nezapilovávejte mokré, mohou se třepit. Nehty si pilujte směrem od stran ke středu. Pilníkem pohybujte pouze jedním směrem, nikoli sem a tam jako pilou. Jaký zvolit pilník?
- Papírový – Nabízí se v nejširší škále hrubosti. Od hrubého, který odstraní nejvíce nehtu, po jemný, který tvar nehtu lehounce zdokonaluje a dolaďuje. Sáhněte například po Diva & Nice Pilníku na nehty Knife (koupit v e-shopu).
- Skleněný – Nejoblíbenější druh pilníku. Netřepí nehty a dlouho vydrží. Zkuste třeba Gabriella Salvette Pilník na nehty skleněný (koupit v e-shopu).
- Kovový – Nejvíce vydrží a málo se tupí. Můžete vyzkoušet třeba Abella Safírový pilník (koupit v e-shopu).

Další tipy pro krásné a zdravé nehty:

TIP: Další potřebné nástroje a produkty určené k péči o nehty najdete v prodejnách i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shopu).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít