Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zatrhávání nehtů: Zatočte s tím jednou provždy

Zatrhávání nehtů: Zatočte s tím jednou provždy

Zatrhávání nehtů: Zatočte s tím jednou provždy

18. března 2020 od Jana Kantorová

18. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Také chcete krásné a silné přírodní nehty? Ale po zimě řešíte jejich zatrhávání, lámání a třepení? Pak je načase dopřát jim pořádnou péči.
Právě v zimě nehty trpí. Jejich stav může zhoršovat zimní počasí, ale třeba i samotný pobyt na horách. Zlepšení kvality nehtů vyžaduje hlavně čas. Kosmetické produkty mohou tento proces zjednodušit, protože se zbavíte těch nejviditelnějších problémů, což rozhodně stojí za zkoušku. Ale pro dlouhodobý účinek je potřeba vyživit je nejen zvenku, ale i zevnitř. Víte jak?

Bez vitaminů ani ránu 

Právě stav nehtů je první, co vás může upozornit na to, že vám v těle chybí nějaké významné látky. Někdy postačí doplnění vitaminů a minerálů, posílení organismu (zvlášť po zimě), jindy může jít o zdravotní problém, který je potřeba nejdříve vyřešit. „V zimních měsících jsou obecně nehty slabší a také rostou pomaleji. To se změní právě s příchodem teplého počasí. A je to ovlivněno i tím, že v létě máme většinou větší přísun vitaminů a minerálů z běžné stravy,“ vysvětluje manikérka Lucie Odehnalová.

Vitaminy a minerály, které posílí nehty:

  • skupiny B
  • C, E, D, A
  • vápník, zinek, železo, hořčík
  • křemík
 
Naprosto zásadní je právě pro sílu nehtů a zabránění zatrhávání podle odbornice vitamin E. Právě ten zajistí zdravou barvu nehtů a zároveň je posílí. „Obsahuje ho zelená listová zelenina, dále ořechy nebo mléčné výrobky,“ říká odbornice. Pružné nehty pak zajistí vitaminy skupiny B, díky kterým se pak přestanou nehty lámat. Tyto vitaminy najdete v droždí, vnitřnostech, sýrech, vejcích, mléku, chřestu, mrkvi nebo v česneku.
Tip redakce:
Vitamin C udržuje nehty bez záděr a vitamin A posiluje nehty tak, aby nebyly křehké a vyschlé. Navíc je potřeba zaměřit se také na železo, které mnoha lidem (a zvláště ženám v období menstruace) chybí.

Počkat 3 měsíce? ANO!

Zdravá strava a potravinové doplňky se na nehtech projeví až za několik měsíců. Proto se nelekejte, když se výsledek nedostaví během krátké doby. Důležité je proto vyčkat a posilovat nehty také zvnějšku. „Nedostatečný pitný režim pak můžete poznat tak, že se na nehtech začínají vytvářet prasklinky a ranky. Tak dochází k celkovému oslabení nehtů, které se pak zatrhávají,“ vysvětluje odbornice.
Tip redakce:
Aminokyseliny jsou základními stavebními kameny keratinu, který má vliv na kvalitu a vzhled vlasů a nehtů. Proto vyzkoušejte například kapsle
MaxiVita Hloubkovou kúru pro krásné vlasy, nehty a pleť Exclusive Forte+ (koupit v e-shopu).

Jak ošetřit zatržené nehty?

 Máte-li problém se zatrháváním a lámáním nehtů, pak je dobré nehty lakovat co nejméně. Nebo používat speciální zpevňující bezbarvé laky, které dokážou nehty zpevnit a zároveň i vyživit. „Zatrhávání nehtů pak můžete zabránit díky používání různých kosmetických olejů, které navíc vyživují i nehtovou kůžičku a nehtové lůžko,“ tvrdí Lucie Odehnalová. Odolnost nehtů tak dokáže zvýšit Gabriella Salvete Olej na nehty & nehtovou kůžičku s arganovým olejem (koupit v e-shopu). O tom, že oleje jsou pro posílení nehtů to pravé ořechové, se můžete přesvědčit i díky Eveline Cosmetics Regeneračnímu elixíru na kůžičku a nehty Nail Therapy Professional (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Můžete si vyrobit i vlastní masku na nehty. Smíchejte trochu olivového oleje s dýňovým nebo kokosovým olejem, například
Allnature Premium Bio kokosový olej (koupit v e-shopu). Každý večer si hodně natřete nehty a ruce a nechte působit přes noc.

Pilujte je správně 

Pevné a silné nehty udržíte i díky správné technice pilování a dobrému výběru pilníku. V jednoduchosti je síla, a proto netahejte pilníkem ze strany na stranu, ale pilujte vždy v jednom směru. Nehty pak nepilujte po koupeli, kdy jsou změklé a náchylné k lámání. „Já doporučuji hlavně skleněné pilníky, které jsou k nehtům šetrnější,“ říká manikérka. Vyzkoušejte například Diva & Nice Pilník na nehty skleněný (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít