Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zničené nehty z hor? Zastavte to!

Zničené nehty z hor? Zastavte to!

Zničené nehty z hor? Zastavte to!

23. ledna 2019 od Karolína Hornová

23. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zima, střídání vlhkého a suchého prostředí nebo i zapínání lyžáků a další mechanické poškození – to všechno jsou faktory, které stav naší manikúry ohrožují. Jak si udržet krásné nehty i v zimě na horách? Přinášíme rychlé a účinné tipy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejedna z nás se z lyžařské dovolené vrací s poničenou manikúrou. Olámané nebo zatržené nehty, třepení, ale také suchá kůžička kolem nehtů, prokřehlé ruce… Tomu všemu se dá předejít nebo účinky mrazu alespoň co nejvíce zmírnit. Stačí dodržovat pár zdánlivě banálních pravidel.

 
Před odjezdem

Udělejte si pečlivě manikúru. Dlouhé nehty o něco zkraťte, aby byly odolnější a méně náchylné k mechanickému poškození. Zapilováním správným pilníkem také zacelíte okraj nehtu, čímž eliminujete třepení nehtů.
 
Pokud si nehty lakujete, použijte výživný, zpevňující lak na nehty – buď samotný, nebo jako základní lak před lakem barevným. „Při lakování tímto lakem přejeďte i po konečku nehtu a klidně kousek pod něj – tím konec nehtu jakoby obalíte a vytvoříte na něm ochrannou vrstvu proti třepení,“ doporučuje kosmetička a manikérka Julie Bauer Šnoblová. Tento lak si také nezapomeňte přibalit na cestu, abyste mohla vrstvu kdykoli obnovit. Zkuste třeba essence Posilovač nehtů Ultra Strong Hardener.
 
pečující manikúra

Před cestou na svah

Ráno po sprše nezapomeňte na péči o ruce. Namažte je výživným krémem na ruce. „Sahejte po přípravcích, které jsou určeny přímo na zimu nebo na suchou, namáhanou kůži, krémech s glycerinem či přírodními oleji (jojobový, mandlový), jež na rukou vytvoří ochrannou vrstvu,“ radí Julie Bauer. Zkusit můžete také přípravky, které umějí prohřát, tedy prokrvit kůži. Nedokrvená kůže je totiž jednou z příčin špatně vyživených a lámavých nehtů. Existují přímo krémy na ruce, jež zahřejí – třeba Dermacol Hřejivý krém na ruce Aroma Ritual jablko a skořice.
 
balzám na nehty

Na svahu

V rámci prevence buďte opatrní a snažte se vyvarovat mechanického poškození nehtů – při přenášení lyží, nazouvání lyžáků, oblékání dětí. Kromě opatrnosti mohou pomoci i tenké vnitřní rukavice, které budete oblékat pod ty lyžařské a při „práci“ je nebudete sundávat. Díky nim vám ruce také méně prochladnou a kůže se nebude vysušovat.
 
V kapsičce bundy mějte při ruce maličký cestovní pilník, kterým můžete kdykoli zažehnat „nehtovou krizi“. Nezapomeňte také na první pomoc v podobě kapesního krému nebo balzámu, kterým si budete moci kůži kolem nehtů kdykoli promazat. Výborný a skladný je Topvet Balzám na nehty Shea Butter.
 
na horách

Après-ski péče

Francouzský výraz après-ski je označení pro příjemné aktivity, které si lze užít po lyžování. Může to být návštěva baru, ale klidně třeba relaxace ve wellness. Dopřejte takovou regeneraci i svým nehtům – udělejte si doma krátkou horkou lázeň nebo využijte horké sprchy a pak aplikujte speciální masku na nehty. Nehty skvěle posílí třeba 7th Heaven Maska na nehty Strenghten Nail & Cuticle.
 
masáž rukou
Pozor dejte na výrazné střídání teplot nebo návštěvu sauny či vířivky – tyto aktivity vysušují pokožku. Dopřát si je samozřejmě můžete, ale nezapomeňte pak ruce pořádně namazat nebo aplikovat masku, a tím své ruce a nehty připravit na další náročný den.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít