Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak připravit balkon na sezonu: 3 tipy, co dělat!

Jak připravit balkon na sezonu: 3 tipy, co dělat!

Jak připravit balkon na sezonu: 3 tipy, co dělat!

12. dubna 2022 od Věra Exnerová

12. dubna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Slunečné dny jsou tady a stoupající teploty přímo vybízejí k posezení venku, takže je nejvhodnější doba připravit balkon nebo terasu na novou sezonu. Poradíme vám, jak si vytvořit oázu klidu, kterou nebudete chtít opustit.

 1. JARNÍ ÚKLID 

Bohužel se mu nevyhnete. Po zimě je třeba uklidit z gruntu. Začínat nebudete od podlahy, tu si nechte až na konec. Nebude nic, čím byste si čistě vydrhnutou podlahu zašpinili.
1.	JARNÍ ÚKLID

Vyperte textilie a potahy

Po zimě budou zašedlé a vy přece chcete sedět ve voňavém. Kromě pracího prášku můžete použít i  Sanytol Dezodorační a dezinfekční přípravek  (koupit v e-shopu), která zaručí, že textilie budou skutečně vonět novotou. Pokud byste potřebovali  vyčistit textilie, které nejde prát, využijte třeba Mr. Teppich Antialergen prostředek na čištění čalounění - suchá pěna s vůní květ (koupit v e-shopu).

Umyjte skla

Pokud máte prosklený či zateplený balkon nebo zimní zahradu, rozhodně bude potřeba pořádně umýt skla. Skvělým pomocníkem bude čistič Sidolux Window Nano code arctic  (koupit v e-shopu), který díky nanočástečkám vytváří vrstvu, jež omezuje usedání prachu a špíny. Nakonec ještě skla otřete Q-Home Utěrkou na sklo a hladké povrchy (koupit v e-shopu), která jedním tahem současně čistí a leští skleněné a zrcadlové plochy. Lze použít nasucho, namokro, takže ji můžete použít, kdykoli vám výhled bude kazit nějaká nečistota.

Pečujte o nábytek

Dřevěný nábytek otřete vlhkým hadříkem od nečistot a následně ho přeleštěte pečujícím krémem na nábytek Pronto Expert Care krém na nábytek se včelím voskem (koupit v e-shopu), který díky vosku pomáhá obnovit přirozený lesk a původní vzhled.
Plastový nábytek pak do formy dostane Q-Power Tekutý písek citron (koupit v e-shopu), jenž jemným procesem zbaví povrchy i usazených nečistot.

Podlahy jako ze škatulky

Dlažby důkladně vyluxujte nebo zameťte a následně pořádně vydrhněte. Ideálním pomocníkem bude opět tekutý písek, který zbaví povrch skvrn. Při opravdu velkých nečistotách je sázkou na jistotu Q-Home Dřevěný kartáč na podlahu ruční (koupit v e-shopu), ten by vám měl pomoct i od odolných fleků.

2. KVĚTINOVÝ KLUB

 
Osázené truhlíky nesmějí na žádném balkoně ani terase chybět. Aby vám květiny kvetly a byly vaší chloubou, je potřeba věnovat jim řádnou péči.
2. KVĚTINOVÝ KLUB

Vhodné umístění

Poté, co květiny zakoupíte v zahradnictví, byste je měli přesadit do truhlíků či květináčů. Ideální jsou samozavlažovací, které zajistí dostatek
vody i v případě, že odjedete na dovolenou. Pozornost věnujte i umístění, některé rostliny přímé slunce milují, jiné by mohlo zahubit.

Zemina

Vyberte také ideální zeminu, která bude rostlinkám prospívat. Existují substráty přímo na muškáty nebo zeleninu, pokud chcete místo krásy květů vychutnávat třeba vlastní rajčata. Při přesazování si nezapomeňte zakrýt podlahy igelitovým pytlem na odpadky (koupit v e-shopu) a vzít si Spontex Optimal rukavice  (koupit v e-shopu).

Hnojiva

Výživa je důležitá i u rostlin. Hnojiva podpoří růst, ale i množství květů. Pokud tápete, které hnojivo vybrat, zkuste Lotos Kapalné hnojivo univerzální (koupit v e-shopu), které podporuje kvetení i zdraví rostlin.

3. RELAXUJTE

 
Teď už můžete jen relaxovat a užívat si při čtení knihy nebo posezení s přáteli. Jak si pobyt ve své soukromé oáze ještě povýšit?
3. RELAXUJTE

Zbavte se havěti

Nerušené posezení mohou snadno znepříjemnit otravní komáři a mušky. Zbavte se těchto nezvaných hostů pomocí Biolit Plus Elektrického odpařovače s vůní citronely (koupit na e-shopu)  nebo použijte Off! Protect spray (koupit v e-shopu), který okamžitě odpuzuje komáry a je příjemně parfemovaný.

Posezení s přáteli

Večerní posezení s přáteli zní po dlouhé pandemické pauze jako sen. Podávejte drinky stylově v Toro Sklenici s víčkem a brčkem motiv citron (koupit v e-shopu), díky víčku nehrozí, že na nápoj budou sedat mouchy nebo včely.

Romantická atmosféra

Kouzelnou romantickou atmosféru dodá každému večeru světlo svíček. Bezpečnost především! Proto volte ty, které jsou ve skle, jako  Provence Svíčka ve skle s víčkem (koupit v e-shopu). Nehrozí, že by od svíčky něco začalo hořet, navíc ji díky sklu nesfoukne případný vítr. Víčko pak zaručí, že vám do svíčky nenaprší, a jemná vůně už je jen neodolatelným bonusem.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít