Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Domácí zmrzlina a nanuky: rychlé, zdravé a levné!

Domácí zmrzlina a nanuky: rychlé, zdravé a levné!

Domácí zmrzlina a nanuky: rychlé, zdravé a levné!

22. července 2022 od Petra Lamschová

22. července 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Jednou z nejoblíbenějších letních pochoutek je zmrzlina. Jste zrovna v hubnoucím režimu nebo dodržujete zdravý jídelníček a bojíte si tuhle zmrzlou pochoutku dát? Máme pro vás 5 zdravých, chutných a levných receptů.

1. Zmrzlá ovocná lízátka

Jak si vyrobit mražená ovocná lízátka? Budete potřebovat úzké igelitové sáčky, které lze zavázat. Stejně dobře vám ale poslouží i silikonová tvořítka na nanuky nebo tvořítka na ledové kostky, do kterých ve chvíli, kdy jsou téměř ztuhlé, zapícháte špejle. Pak už jen stačí popustit uzdu fantazii a vašim chutím.
Vyzkoušejte naše kombinace:
Lesní směs: mražená lesní směs, Relax jablko-aronie-VIŠEŇ-lesní jahoda (koupit v e-shopu)
Mátové potěšení: jahodová dřeň, kapka 4Slim Čekankového sirupu Originál (koupit v e-shopu), čerstvá nasekaná máta
Všemi smysly: karotkový fresh nebo Kubík 100% MULTIVITAMIN (koupit v e-shopu), snítky čerstvého rozmarýnu
Malinový polibek: meruňkový džus, čerstvé maliny
Havaj, to je ráj: ananasový džus či fresh, plátky kokosu
Osvěžení pro náročné: kokosový nebo banánový džus, plátky limetky
Skrytá síla: Rauch Happy Day 100% jablečná šťáva (koupit v e-shopu), borůvky, levandule

Tip: Můžete použít i jako osvěžení do karafy s vodou.

 2. Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Ingredience na 4 porce:

200 g mražených ostružin
150 g bílého jogurtu
500 g odtučněného tvarohu
28 g 4Slim Čekankového sirupu Originál (koupit v e-shopu),
80 g celozrnných grahamových sušenek
Tvaroh smícháme s jogurtem a medem. Mražené ostružiny rozmixujeme spolu s připravenou směsí v mixéru. Zmrzlinu přendáme do plastové krabičky a dáme do mrazáku. Po hodině promícháme. Jakmile je zmrzlina ztuhlá, můžeme podávat s grahamovými sušenkami
 
TIP:
Místo medu můžete na oslazení použít ovocnou šťávu.

3. Grilované broskve se zmrzlinou 


Ingredience:

4 broskve na gril
2 broskve do zmrzliny
400 g bílého plnotučného jogurtu
4 lžíce Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)
2 lžíce lískových oříšků
Postup:
Broskve na zmrzlinu omyjeme, zbavíme pecek, nakrájíme na kostky a dáme zmrazit. Do mixéru dáme bílý vychlazený jogurt, 2 lžíce medu, zmrzlé broskve a rozmixujeme dohladka. Ihned podáváme nebo můžeme dát ještě lehce zmrazit a poté nabíráme kopečky. Zbylé broskve rozpůlíme, zbavíme pecek, dáme na gril a grilujeme asi 3–4 minuty z obou stran. Ještě teplé podáváme s domácí jogurtovo-broskvovou zmrzlinou, pokapeme medem a posypeme nasekanými lískovými oříšky.

Tip: Můžete přidat také trochu strouhaného kokosu a lístky čerstvé máty.

4. Jogurtové nanuky s lesním ovocem

Ingredience:
500 g jogurtu řeckého typu
5 lžic medu nebo Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)
300 g lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky)
 
Postup:
Jogurt smícháme s medem a rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme omytou část lesního ovoce a promícháme. Druhou necháme bílou. Zbytek ovoce rozmačkáme. Formičky na nanuky střídavě plníme jednotlivými směsmi a necháme minimálně 2 hodiny v mrazničce mrznout.
Tip: Můžete udělat také v chlebíčkové formě vyložené pečicím papírem.

5. Ovocné sorbety s mraženým tvarohovým krémem 

Ingredience (ovoce podle chuti a dostupnosti):
300 g višní (lesních plodů)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce 4Slim Čekankového sirupu Originál (koupit v e-shopu),
1 lžička citronové šťávy
 
300 g malin
3 lžíce 4Slim Čekankového sirupu Originál (koupit v e-shopu),
10 lístků čerstvé máty
 
300 meruněk
3 lžíce 4Slim Čekankového sirupu Originál (koupit v e-shopu),
1 lžička citronové šťávy
několik snítek čerstvé levandule
Na krém:
1 polotučný tvaroh
1 zakysaná smetana
1 4Slim Vanilkový necukr (koupit v e-shopu)
Postup:
Ovoce s dalšími ingrediencemi rozmixujeme dohladka a dáme zmrazit. Ideálně po každé půlhodině lehce promícháme, abychom zamezili velkým krystalkům. Do sorbetu můžeme pro lepší chuť přidat ještě na kousky nakrájené ovoce nebo poté tvarohový krém a promíchat. Ingredience na krém lehce vyšleháme vidličkou a můžeme přidat podle chuti oříšky, bylinky, mátu, levanduli apod. Krém dáme do mrazničky asi na 10–15 minut. Poté promícháme. Podáváme se sorbetem. Ten dáme na dno pohárku či skleničky a poklademe krémem. Zdobíme podle vlastní fantazie mátou, levandulí, oříšky či medem.

Tip: Do sorbetu můžete přidat ještě mléko. Získáte tak domácí zmrzlinu.

 6. Ananasovo-jogurtová zmrzlina

Ingredience pro 4 osoby:
180 g bílého jogurtu
250 g polotučného tvarohu
10 g  4Slim Vanilkový necukr (koupit v e-shopu) nebo  Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)
100 g rozmixovaného ananasu
30 g strouhaného kokosu
kolečka čerstvého ananasu
pistácie na ozdobu
máta
kůra z limetky na ozdobu
Postup:
Jogurt a tvaroh smícháme v misce, přisypeme vanilkový cukr a přidáme rozmixovaný ananas a strouhaný kokos. Vše promícháme a dáme zmrznout do kulatých tvořítek. Pak zmrzlinu vytáhneme, dáme ji mezi dvě tenká kolečka čerstvého ananasu a zdobíme nasekanými pistáciemi, čerstvou mátou a limetkovou kůrou.
 
Tip: Pokud byste chtěli trochu zhřešit, můžete místo ananasu použít sušenky bebe.
Tip redakce:

Zmrzlina a hubnutí

Říkáte si, jak jde zmrzlina a hubnutí dohromady? Vždyť přece patří mezi letní nástrahy? Budete se divit, ale rozhodně ji ze svého jídelníčku v létě nemusíte vynechat. Jen přemýšlejte hlavou. Dejte si raději jednou, dvakrát za týden a  vyberte si kvalitní a dobrou zmrzlinu. Místo ovocných sorbetů sáhněte raději po smetanové, tvarohové či jogurtové zmrzlině, kde jsou kromě cukru a ovoce zastoupeny také bílkoviny. Na dovolené si zase zmrzliny klidně užijte. Jsou to dny pohody a relaxu, a tak není důvod si příliš odpírat a držet přísné diety. 

Foto: Shutterstock a archiv CNC
 

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

[CMSAbstractTransformation.DataBind]: Object reference not set to an instance of an object.
Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít