Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 chyb, které děláte v péči o prsa

5 chyb, které děláte v péči o prsa

5 chyb, které děláte v péči o prsa

14. října 2022 od Marta Pušová

14. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Udržet si pevný dekolt a krásně tvarovaná prsa je se stoupajícím věkem čím dál větší výzva. Pokud ale své hrudi dopřejete dostatečnou péči i správnou oporu, nebude zub času tak krutý. Jakým chybám se tedy vyhnout?

1. Chyba:

Špatný výběr podprsenky

Velká spousta žen často nosí nesprávnou velikost podprsenky, což vede k deformaci a povislým ňadrům. Jak tedy vybrat velikost podprsenky? Nejprve se zaměřte na obvod hrudi, zde se chybuje nejčastěji, a to tak, že si ženy volí příliš velkou velikost. Naopak co se týká velikosti košíčků, tak se ženy podceňují. Nejčastěji si tak vybíráme podprsenky s příliš velkým obvodem a příliš malými košíčky. Správně by měl být obvod dostatečně pevný, aby unesl alespoň 70 procent váhy prsou. Pro ideální podporu musejí kostice přesně lemovat prso. Stejně důležitá je i šířka ramínek. Zde platí pravidlo, že čím větší objem prsou, tím širší ramínka podprsenky. Vybírejte i vhodný prodyšný materiál. Oblíbené jsou elastické podprsenky, jelikož jsou dostatečně pevné a pohodlné pro celodenní nošení.

2. Chyba:

Neotužujete se

Sauna je další způsob, jak cílit na zpevnění pokožky celého těla, navíc tak dopřejete relax i vaší mysli. Pokud saunu nenavštěvujete, dopřejte prsům ledové ochlazení doma. Čas od času aplikujte ledové kostky a přibližně minutu masírujte prsa kostkami ledu, krásně si tak prokrvíte kůži a dosáhnete jejího zpevnění. Při sprše opakovaně střídejte proud horké a studené sprchy. Studená sprcha na závěr každodenního sprchování pomáhá při začínajícím ochabování prsní tkáně. Sprchujte poprsí kolem dokola a zezdola nahoru.

3. Chyba:

Nepoužíváte vhodnou kosmetiku

Také kosmetika je během péče o prsa velmi důležitá. Spoléhat na přírodu a dobré geny se dost často nevyplácí. Pokožka totiž se stoupajícím věkem ztrácí pružnost a vytrácí se z ní kolagen, který jí alespoň částečně můžete pomocí kosmetických přípravků navrátit. Vyzkoušejte třeba Nivea Q10 Multi Power Zpevňující tělový krém (koupit v e-shopu) nebo MIXA Intenzivní zpevňující tělové mléko (koupit v e-shopu). Během péče o pevnou pokožku můžete „pracovat“ i na svém opálení, a to pomocí Nivea Q10 Zpevňujícího tónovacího tělového mléka (koupit v e-shopu). Prsům velmi prospěje i občasná masáž pomocí zpevňujícího oleje Nivea Q10 Multi Power 7 v 1 Zpevňující tělový olej (koupit v e-shopu).

4. Chyba:

Necvičíte

Cviků, které vám dopomohou k posílení prsních svalů, je bezpočet. Pokud tato cvičení dobře zkombinujete, dosáhnete nejen pevných tvarů, ale i správného držení těla. Skvěle fungují klasické i dámské kliky, rozpažování vleže na zádech, kdy si vezmete na pomoc činky nebo obyčejné naplněné PET láhve, či protahování v kleku. Klekněte si na kolena a předpažené ruce položte na zem dlaněmi. Po přenesení váhy těla na paty plynule protlačte ramena k zemi. V této poloze je vhodné vydržet 1 minutu.

5. Chyba:

Nechodíte na preventivní prohlídky

Preventivní prohlídky neodmyslitelně patří ke správné péči o zdraví. Ženy po 45. roku věku by rozhodně neměly zapomínat na screening rakoviny prsu prováděný každé dva roky v mamografických centrech. Samozřejmostí by mělo být i pravidelné samovyšetření doma.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít