Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 tipy, jak si vyrobit netradiční adventní kalendář

4 tipy, jak si vyrobit netradiční adventní kalendář

4 tipy, jak si vyrobit netradiční adventní kalendář

10. listopadu 2021 od Věra Exnerová

10. listopadu 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Jako děti jsme se těšili, až ráno vstaneme a poběžíme otevřít okénko v adventním kalendáři. Doba pokročila a adventní kalendář už není jen o malé čokoládce. Dnes se na překvapení v podobě malého dárečku z adventního kalendáře mohou těšit domácí mazlíčci, a dokonce i dospělí! Jak si doma takový adventní kalendář vyrobit?

1. Z ruliček toaletního papíru

Co budete potřebovat?

Jak na to?

Nevíte, co s ruličkami od toaletního papíru nebo kuchyňských utěrek? Můžete je využít na tvoření adventního kalendáře. Skládejte ruličky do libovolných tvarů, třeba do tvaru stromečku nebo domečku a přilepte je k sobě. Ze zadní strany nalepte čtvrtku a pomalujte ji. Do vnitřku ruliček vložte malé drobnosti.

Co do kalendáře?

Děti určitě potěší Bublifuk Krtek (koupit na e-shopu), který aspoň na chvíli rozptýlí zdlouhavé čekání na Ježíška. Dámy zase Floré Bylinné pleťové sérum rakytník & arganový olej (koupit na e-shopu), které díky složení vyživuje, revitalizuje a pomáhá zpomalovat proces stárnutí pleti. Nevíte, co pro pány? Co třeba malou verzi univerzálního NIVEA MEN krému (koupit na e-shopu). Rychle se vstřebává, vyživuje tvář, ruce i tělo a hlavně se vejde do kapsy! A abychom nezapomněli na čtyřnohé kamarády, každý den můžete přidat Akinu Tyčinky játrové (koupit na e-shopu), které obsahují elixír života L-carnitin. Na závěr vystřihněte kruhy a samolepkami je připevněte jako víčko.

2. Ušitý kapsář

Co budete potřebovat?

Jak na to?

Kapsář, který bude sloužit jako adventní kalendář, můžete používat každý rok znovu a znovu. Proto volte barvy látek, které se vám hned neomrzí. Pokud jste zruční, zvládnete si ho ušít sami. Na internetu je spousta návodů. Můžete si ho samozřejmě objednat, nebo ho zkusit vytvořit pomocí tavné pistole, kdy jednotlivé kapsičky jen nalepíte na podkladovou látku. Nezapomeňte dělat každou kapsičku jinak velikou, aby se vám do kalendáře vešly dárky různých rozměrů, včetně těch velkých…

Co do kalendáře?

Ano, do kalendáře můžete dát dobroty, ale když budete trošku přemýšlet, může jít o vhodnější a  zdravější alternativy. Takové Allnature Kroužky karamelové (koupit na e-shopu) jsou cereální, a navíc bez lepku. Na ty prostě chcete mít větší kapsičku. Kluky potěší Oceanix Obilné sušenky (koupit v e-shopu) v podobě mořských potvůrek a zdravým tipem pro holky budou Semix müsli srdíčka bez lepku (koupit v e-shopu).

3. Ze sáčků na svačinu

Co budete potřebovat?

Jak na to?

Obyčejné svačinové papírové sáčky můžete proměnit na adventní kalendář, stačí je pomalovat, popsat vzkazy nebo polepit samolepkami třeba z Naučné samolepkové knížky Nebezpeční Dinosauři (koupit na e-shopu), díky které se děti zábavnou formou učí. A že to není vánoční? Domalujte jim Santovu čepici:-)  Kouzelný efekt přidají i Nálepky svítící ve tmě (koupit v e-shopu). Až budete s výrobou hotovi a naplníte sáčky drobnostmi, stačí jen udělat nůžkami malou dírku. Tou protáhněte provázek a uvažte je na ramínko nebo dřevěnou větvičku. To můžete ještě ozdobit chvojím. Hotový výtvor stačí zavěsit na hranu dveří a máte hotovo!

Co do kalendáře?

Sáčky se přizpůsobí velikosti dárku, takže můžete darovat třeba na zimní ochranu rtů nezbytné Labello Original Pečující balzám na rty (koupit v e-shopu) nebo některou mini verzi oblíbené kosmetiky. Skvělým parťákem dětí i rodičů bude i Happy Kids Sprej proti bubákům (koupit v e-shopu).

4. Kalendář z perníčků

Co budete potřebovat?

Postup:

Nejprve smícháme mouku mandlovou, pohankovou a další sypké suroviny. Potom přidáme med a cukr nebo čekankový sirup, jedno vejce a kokosový olej. Pokud se těsto hodně lepí, ještě přisypeme trochu pohankové mouky. Správnou konzistenci těsta poznáme podle toho, že se z něj dá vytvarovat válec, který potom dáme asi na hodinu do chladu.

Poté se pustíme do rozválení. Je dobré počítat s tím, že se těsto může lepit. Je tedy dobré posypat vál moukou a stejně tak váleček i těsto. Vykrojené tvary dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem a dáme péct při 175 °C zhruba na 7 až 10 minut. Potom perníčky necháme úplně vychladnout.  Zdobíme polevou z moučkového cukru a bílků. Na každý perníček kromě motivu napište také číslo.
Tip redakce:
Perníčky můžete nechat vyskládané na tácu a každý den si jeden sezobnout ke kávě. Nebo jim ještě před pečením můžete udělat dírku a po upečení a nazdobení  dírkou provléknout mašli a pověsit na ramínko či větev. Záleží jen, jaký prostor doma na svůj jedlý kalendář budete mít.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít