Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Recepty na vánoční perníčky: 3x jinak a zdravě

Recepty na vánoční perníčky: 3x jinak a zdravě

Recepty na vánoční perníčky: 3x jinak a zdravě

19. listopadu 2020 od Jana Kantorová

19. listopadu 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Čeká vás pečení vánočního cukroví? Perníčky to vždy začíná. Chcete je ale tentokrát připravit jinak a mnohem zdravěji? Vyzkoušejte jeden z našich receptů a uvidíte, že si pochutnáte, a navíc neohrozíte svoji linii.

1. Medové perníčky

Postup:

  1. Prosátou mouku nasypeme do mísy, přidáme mleté ořechy, med, žloutek, bílek, perníkové koření a olej. Suroviny zpracujeme na těsto a poté přidáme ještě sójový nápoj a aroma.
  2.  Připravené těsto rozválíme na plát a pomocí vykrajovátek připravujeme perníčky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme mandlemi nebo jinými oříšky a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 7 minut. Poté stáhneme teplotu na minimum a necháme perníčky dojít ještě asi 5 minut.
  3.  Upečené perníčky můžeme slepit marmeládou bez cukru nebo je ozdobit hořkou čokoládou.

2. Datlové perníčky

  • 125 g datlí
  • 80 ml vody
  • 60 g másla
  • 230 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • ¾ lžičky kypřicího prášku
  • 50 g mandlí
  • 2 vejce

Na obalení:

Postup:

  1. Datle zalijeme horkou vodou a necháme namočené 10 minut. Poté je rozmixujeme ponorným mixérem, přendáme do hrnce, přidáme máslo a necháme ho za stálého míchání rozpustit na mírném ohni.
  2. Celozrnnou špaldovou mouku smícháme s kakaem, perníkovým kořením, kypřicím práškem a mletými mandlemi. Přimícháme datlovou směs, vejce a uhněteme těsto. Hladké těsto zabalíme do folie a necháme uležet v lednici. Poté ho rozválíme na plát a vykrajujeme jednotlivé tvary perníčků. Ty přendáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 7 minut.
  3. Mezitím nalijeme do hrnce datlový sirup, přidáme skořici, badyán, hřebíček, vodu a necháme asi 5 minut společně vařit. Ohřátým datlovým sirupem potřeme upečené perníčky a namočíme je v kokosovém cukru.

3. Brusinkové perníčky

Postup:

  1. Rozinky, rozpuštěné máslo, vejce a med rozmixujeme v mixéru dohladka. Prosátou mouku nasypeme do mísy, smícháme ji s jedlou sodou a perníkovým kořením, směs přidáme do mixéru a promícháme. Zpracujeme na vláčné těsto a uložíme ho ztuhnout do lednice.
  2. Chladné těsto vyválíme na plát, vykrojíme perníčky, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C asi 20 minut.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít