Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 tipy, jak provonět domov

4 tipy, jak provonět domov

4 tipy, jak provonět domov

12. prosince 2022 od Lenka Knápková

12. prosince 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Hledáte způsob, jak provonět váš domov a vytvořit v něm tak příjemnou atmosféru? Možná jste to nevěděli, ale vůně mají velký vliv nejen na vaši náladu, ale dokáží ovlivňovat i zdravotní stav člověka a jeho celkové rozpoložení. Zjistěte, které vůně jsou vhodné do jednotlivých místností a jak mít jednoduše voňavý domov.

1. Vůně do obývacího pokoje

Svíčky

Svíčky bývají první volbou, pokud chcete doma navodit příjemnou a útulnou atmosféru. Mají většinou i ten bonus, že pokoj krásně provoní. Důležité je ale dbát na místo, kam svíčky umisťujete.  Svíčka by měla stát na nehořlavém podkladu a dostatečně daleko od okna, záclon a závěsů. Vyzkoušejte Botanica by Air Wick Svíčku exotická růže a africká pelargonie (koupit v e-shopu), která je vyrobena z přírodních zdrojů a knot neobsahuje kov. Takováto svíčka vydrží hořet až po dobu 40 hodin.

Vonné tyčinky

Skvělou alternativou k vonným svíčkám jsou vonné tyčinky. Sílu vůně si můžete regulovat množstvím tyčinek umístěných do nádobky, tyčinky vydrží vonět až 45 dní. Zkuste Glade Aromatherapy Reed Diffuser Pure Happiness Osvěžovač vzduchu vonné tyčinky (koupit v e-shopu), obsahující směs dvou vonných olejů.

Difuzéry a vaporizéry

Pokud chcete vůni dávkovat do interiéru postupně, pak vyzkoušejte novinku, a to vaporizér nebo také aroma difuzér. Jedná se o nádobku, do které nalijete vodu (obsah je 20 ml) a poté přidáte dle návodu pár kapek vonné náplně. Po zapnutí se začne voda postupně vypařovat, a tím provoní váš byt. Na jedno naplnění pracuje vaporizér až 8 hodin a má funkci automatického vypnutí. Zkuste Air Wick Aroma Mist vaporizér + náplň šťastné chvilky (koupit v e-shopu), který má dokonce funkci LED podsvícení.

2. Šatník a šuplíky

Naše babičky si dávaly do šatních skříní mýdla nebo sušené bylinky - levanduli, mátu či hřebíček. Ty byly určeny nejen k provonění, ale sloužily také k odpuzování molů. Dnes máme daleko snadnější řešení, stačí si pořídit vonné sáčky, třeba Coccolino Fuchsia Passion Vonné sáčky růžové (koupit v e-shopu), které oblečení provoní až na dobu 6ti týdnů. Kromě vonných sáčků jsou dnes k dostání rovněž vonné kartičky, kamínky nebo třeba dřevěné kuličky, na které stačí nakapat pár kapek vonného esenciálního oleje, třeba Floré Bylinný esenciální olej levandule (koupit v e-shopu), který  efektivně splní stejnou funkci, jako bylinky.

3. Koupelna a toaleta

Pachy z ručníků,  koupelnového závěsu či z vany jsou nepříjemné a často se násobí, pokud máte malou koupelnu. Ideálním řešením je diskrétní koupelnový osvěžovač Ambi Pur Bathroom Cotton Fresh Osvěžovač Vzduchu (koupit v e-shopu), který nepotřebuje baterie ani elektřinu. Eliminuje všechny pachy a vydává lehkou svěží vůni.
Zejména na toaletě se často mísí nepříjemné pachy, které potřebujeme okamžitě neutralizovat. Do těchto místností potřebujeme silnější kalibr, než jsou vonné tyčinky. Zkuste tzv. automatické difuzéry na tužkové baterie. Stačí nastavit požadovanou intenzitu vůně a nechat vonět. Doporučujeme Air Wick Freshmatic Difuzér a náplň do osvěžovače vzduchu - Vůně manga a broskví z Malediv (koupit v e-shopu), který dokáže skvěle neutralizovat pachy a můžete zvolit ze 3 možností intenzity vůně.

4. Vůně do pračky

Kdo by nechtěl krásně voňavé prádlo. Dopřejte svému prádlu již při praní intenzivní vůni. Stačí před praním nalít parfém do pračky Care+ Parfém na praní (koupit v e-shopu) do zásobníku pro aviváž.
Stejně tak můžete použít parfém do sušičky, který je ve formě ubrousků, jako například Coccolino ubrousky do sušičky (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Jak ještě můžete provonět váš domov?
Pokud chcete provonět celý byt tak, aby vůně vydržela, zkuste při
vytírání podlahy použít Sidolux Premium Floor Care podlahy Ylang Ylang (koupit v e-shopu), který nejen ošetří vaše podlahy, ale také úžasně provoní celý byt.
Jak neutralizovat nepříjemné pachy po domácku?
  • Pach z koberce dostanete pryč pomocí jedlé sody. Soda má totiž přirozené deodorační vlastnosti. Posypejte koberec jedlou sodou a nechte působit 15 minut, poté vysajte. Pohltí pach a dezinfikuje.
  • Pokud potřebujete rychle provonět byt, vezměte několik kávových zrn, vložte je do trouby a pečte je na 400 °C po dobu 7 až 10 minut. Pak nechte dvířka trouby otevřená.
  • Pořiďte si domů eukalyptus. Živý eukalyptus není pouze hezký, ale vydává i příjemnou vůni, která dokáže osvěžit celý dům.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít