Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak mít voňavé prádlo i bez aviváže?

Jak mít voňavé prádlo i bez aviváže?

Jak mít voňavé prádlo i bez aviváže?

22. října 2020 od Eva Šarfová

22. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Chcete, aby vaše prádlo vonělo ještě dlouho po vyprání, a bez aviváže si to neumíte představit? Existují i jiné způsoby, jak toho docílit.
Aviváž považujeme za nedílnou součást praní a má celou řadu výhod včetně toho, že prádlu dodá dlouhotrvající vůni. Jenže co když ji zrovna nemáte po ruce nebo ji nelze použít, protože neprospívá některým druhům textilií, jako jsou funkční prádlo, plavky nebo vlněné oblečení? Pak oceníte i jiné způsoby, jak prádlo na dlouhou dobu provonět.

Objevte perličky

Kromě toho, že aviváž dodá prádlu vůni, odstraňuje také elektrostatický náboj z umělých vláken, která pak nepřitahují prach, vytváří ochranný film, a tak se prádlo lépe pere, a nakonec kromě toho, že je po použití aviváže měkčí, méně se také mačká. Nemůžete-li použít aviváž, ale přesto chcete, aby prádlo vonělo, relativně nedávno se na trhu objevily speciální perličky do prádla a staly se velkým hitem. Není divu. Jsou vhodné pro všechny druhy textilií. Můžete je použít jako moderní doplněk aviváže ve chvíli, kdy chcete mít prádlo opravdu dlouho voňavé, protože ho provoní až dvakrát intenzivněji než aviváž. Vydrží totiž až dvacet týdnů a vůně se uvolňuje při každém pohybu. K dostání je celá řada různých voňavých variant, ze kterých si vybere každý. Pokud dáváte přednost svěžím vůním, vyzkoušejte například Lenor Unstoppables Fresh vonné perličky do praní (koupit v e-shopu) nebo Q-Soft Vonné perličky 3v1 Magnolia (koupit v e-shopu), z nichž se při rozpouštění uvolňuje aromatický olej.
vonné perličky

Jak je používat:

  • Kuličky dávejte přímo do bubnu, kde se během praní uvolňuje do prádla vůně.
  • Dávkování je individuální – platí pravidlo, že čím více kuliček, tím intenzivnější vůně. Většinou je ale výrobcem uvedeno doporučené množství perliček.
  • Použití perliček nijak neomezuje textilie, teplota vody při praní ani zvolený program.
Tip redakce:
Na sportovní a funkční oblečení je vhodné používat speciální prací prostředek, například
Perwoll Sport Active Care (koupit v e-shopu).

Vůně do vaší skříně

Provonět oblečení si můžete už díky speciálním sáčkům, které stačí jen vložit do šatníku nebo šuplíku a dlouhotrvající vůně bude zaručena. Vyzkoušet můžete například Coccolino Vonné sáčky růžové Fuchsia Passion (koupit v e-shopu). Už naše babičky byly zvyklé dávat do zásuvek s prádlem a oblečením mýdla. Jejich krásné vůně textilie hezky prostoupí. Pokud milujete vůni růží, vyzkoušejte Palmolive Naturals Nourishing Sensation tuhé mýdlo (koupit v e-shopu). Zkuste tenhle starý trik také a budete překvapeni! Podobně funguje i prací prášek. Stačí ho trochu nasypat do látkového pytlíčku, případně do silonové ponožky a vložit mezi prádlo. Připravte se na to, že jeho vůně je opravdu hodně intenzivní a vydrží dlouho.

Tip redakce:
Používáte-li jako svou osobní vůni květinový parfém, zkuste si provonět prádlo pomocí
REX Pracího prášku Aromatherapy Malaysian Orchid & Sandalwood Color BOX (koupit v e-shopu).
Vůně do vaší skříně

Kouzla s olejem

Esenciální nebo také éterické oleje dokážou zázraky, ať už jde o péči o krásu, nebo zdraví. Uplatní se ale i v domácnosti. Nejen že provoní byt, ale také prádlo. Přidejte do bubnu pračky ke špinavému prádlu pár kapek svého oblíbeného oleje (na jednu dávku je to asi 20 kapek). Vyzkoušejte například Floré Bylinný esenciální olej levandule (koupit v e-shou). Vyperte klasicky v pracím prášku, jen nedávejte aviváž.
 

Čistěte pračku

Na kvalitu praní, a tedy i výsledný stav prádla má vliv i čistota pračky. Zhruba jednou za dva měsíce je třeba ji vyčistit, třeba pomocí Lanza Tekutého čističe pračky Express Fresh (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Dodat vůni čerstvého povětří svému prádlu můžete, i když používáte sušičku na prádlo. Zkuste
Coccolino Intense Ubrousky do sušičky Fresh Sky (koupit v e-shopu). Kromě toho, že prádlo krásně provoní, redukují navíc počet záhybů a statický náboj, který na něm během sušení vzniká.
kouzla s ubrousky do sušičky

TIP: Velký výběr prostředků na praní najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop). Pořiďte si je pohodlně z domova bez nutnosti tahat těžké nákupy.  

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít