Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 tipy, jak vyprat prádlo po dovolené

3 tipy, jak vyprat prádlo po dovolené

3 tipy, jak vyprat prádlo po dovolené

14. července 2023 od Eva Karlová

14. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Dovolená je za vámi a vás čeká vyprat plný koš prádla? Na co si dát pozor, než strčíte prádlo do pračky? V tuto chvíli nestačí jen ho roztřídit podle materiálů a barev. Bude to chtít důkladnější přípravu.
Když se člověk vrátí z dovolené, při pohledu na kufry či tašky plné oblečení mu bývá smutno. Nastal čas vyrovnat se s nostalgií a vrátit se do normálního života. Takže se obrňte trpělivostí, vyprázdněte kufry a začněte prát. Můžete začít klasicky tím, že rozdělíte oblečení podle barev a materiálů. Vzhledem k typu dovolené je ale důležité dát pozor ještě na další věci.

1. Skvrny od opalovacích prostředků

Opalovací krémy jsou v dnešní době velmi účinné, mají lehké textury a chrání před slunečními UVA a UVB paprsky. Jenže zároveň se sluneční ochranou mohou také zanechat bílé skvrny na plavkách a žluté na bílém oblečení, jako jsou trička, šaty či kalhoty. Zejména v místech, kde se látka dotýká kůže – to znamená okolo krku, rukávy a konce nohavic.

 Co s tím?

2. Skvrny od trávy, ovoce nebo rzi

Strávili jste dovolenou na chalupě, kde jste jen nelenošili, ale také vykonávali nějaké práce okolo domu, pak můžete mít problémy s fleky od rzi či oleje, jestliže jste třeba jezdili na kole či opravovali auto, od trávy v případě, že jste sekali trávník a na trávě uklouzli, nebo ovoce, pokud jste ho sbírali nebo nějak zpracovávali.

Co s tím?

3. Opravdu špinavé oblečení

Vrátilo se vám dítě z tábora? Pak se jistě budete potýkat s opravdu velmi zašpiněným oblečením. Říká se, že kdo si hraje, nezlobí. A děti na táboře většinou čistotu oblečení neřeší. Nebo chodí dlouhou dobu v jednom, a to po týdnu nošení špínou skoro „stojí“. Takové oblečení nestačí jen dát do pračky, protože by mohlo zůstat zaprané.

Co s tím?

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít