Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Skvrny po ovoci? Takhle se jich zbavíte!

Skvrny po ovoci? Takhle se jich zbavíte!

Skvrny po ovoci? Takhle se jich zbavíte!

5. července 2020 od Vanda Vízková

5. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Šťavnatý meloun, sladké jahody nebo křupavé třešně versus vaše oblíbené šaty či fungl nové oblečení našich dětí. Protože jsou světlé oblečení a šťáva z ovoce k sobě přitahovány nepřekonatelným magnetismem, pojďte se podívat, co dělat, aby jejich letní románek zůstal bez následků.
Ať už se vaše oblečení potká s jakýmkoli druhem ovoce a vy se rozhodnete pro jakýkoli způsob jeho odstranění, jedno pravidlo je pro všechny situace stejné – čím dříve se do čištění skvrny pustíte, tím lépe! Čím více času totiž šťáva z ovoce v látce stráví, tím obtížněji se jí budete zbavovat.
Předpírací sprej a třičko s jahodou

První pomoc z kuchyně

Jakmile zpozorujete, že se vám na oblečení rozpíjí ovocná šťáva, hned ho svlékněte a dejte pod kohoutek s vodou. Skvrnu vodou pořádně prolijte. Čím vyšší její teplota bude, tím lépe - ideálně by měla být vařící. Samozřejmě respektujte doporučení výrobce, abyste nešetrným zásahem své oblečení nezničili definitivně. Pokud na šatech ještě nějaké stopy po ovoci zbydou, posypte je solí nebo přelijte citronovou šťávou, nechte 20 minut působit a pak vyperte. Čisticí proces zakončete schnutím prádla na slunci, které vybělí i poslední pozůstatky nečistoty.

Žlučové mýdlo

Na skvrny je opravdový machr! Používaly ho už naše babičky. Dokázaly s ním odstranit skvrny od trávy, ovoce, krve, hlíny, vína, mastnoty… A spolehnout se na něj můžete i vy. Co nejčerstvější skvrnu namočte do vlažné vody, potřete ji žlučovým mýdlem, třeba Dr. Beckmann Žlučovým mýdlem (koupit v e-shopu) a promněte. Mýdlo nechte asi 15 minut působit a pak látku vyperte. V případě potřeby postup opakujte.
Žlučové mýdlo

Expresní odstraňovače skvrn

Tyto přípravky jsou modernější a opravdu velmi účinné. Jejich účinky zesíluje aktivní kyslík a dají se použít na všechny druhy skvrn i textilií. Pokud se na vašem oblečení objeví stopa po ovoci, postříkejte ji bohatě např. HG Přípravkem pro předběžné zpracování skvrn (koupit v e-shopu). Vzniklou pěnu vetřete do látky a nechte ji působit, ale jen tak dlouho, aby nezaschla. Pak oděv hned vyperte v pračce s klasickým pracím prostředkem. Hodit se vám může také Q-power Odstraňovač skvrn (koupit v e-shopu), který jen nastříkáte na skvrnu, necháte 10 minut působit a vyperete. Pokud se chystáte na dovolenou a potřebujete s sebou pro první pomoc něco skladnějšího, přibalte si do zavazadla třeba Dr. Beckmann Roll-on na skvrny (koupit v e-shopu). Ten slibuje odstranění fleků i bez praní. Skvrny jím stačí potřít a poté vše otřít vlhkým hadříkem nebo vymáchat ve vodě.
Použití prostředku Vanish

Univerzální pomocník

Není zapotřebí mít přípravek pro každý typ skvrny a jiný způsob jejího odstraňování. Pokud byste si měli vybrat opravdu univerzální produkt, který si umí poradit nejen se skvrnami od ovoce, ale i od čaje, dětských příkrmů, sojové omáčky nebo vína, pořiďte si Vanish Odstraňovač skvrn Oxi Action Gold (koupit v e-shopu). Použít ho můžete na vydrhnutí skvrn před praním, na namáčení nebo ho můžete přidat k praní s vaším běžným pracím prostředkem. Při prvním zmiňovaném způsobu použití slibuje odstranění nečistot dokonce už do 30 vteřin. Přímo na skvrny od ovoce či červeného vína je pak určen Dr. Beckmann Ďáblík na skvrny ovoce & nápoje (koupit v e-shopu), který je zároveň šetrný k oděvům.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít