Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Slavnostní příležitost? Líčení zvládnete i sama!

Slavnostní příležitost? Líčení zvládnete i sama!

Slavnostní příležitost? Líčení zvládnete i sama!

11. prosince 2017 od Anna Adlerová

11. prosince 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Čeká vás vánoční večírek, ples nebo jiná slavnostní příležitost? Nebo si jen chcete udělat krásnou sváteční atmosféru doma u stromečku? Podívejte se na pár profesionálních tipů pro slavnostní líčení, které pro vás připravila vizážistka Táňa Staňková.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Vylaďte se k dokonalosti

Nebojte se výrazného líčení. Slavnostní událost je výbornou výzvou zkusit něco, co byste si přes den, třeba do kanceláře, nemohly dovolit. Večerní společenské líčení bývá mnohem výraznější než přirozený denní make-up, ale přesto může být vkusné a slušivé. Při výběru líčení je vždy důležité i zohlednit svůj vybraný outfit, ať už se jedná o koktejlky, nebo večerní róbu. Důležité je, aby k sobě všechno pasovalo, od šatů až po boty a kabelku, a podle toho vybrat ty správné odstíny v líčení.


Make-up a pudr jsou základ 

Make-up vybírejte vždy podle tónu a typu své pleti. Oproti dennímu líčení si můžeme dovolit zvýraznit obličej konturováním a upozornit víc na líčení očí. „Pozor však na bílý sypký pudr, který by mohl způsobit, že na fotkách budete vypadat jako duch,“ varuje vizážistka. „Tomuto pudru se nyní vyhněte a raději sáhněte po pudru v tónu své pleti, popřípadě si dopřejte zvýraznění oblasti nad lícními kostmi třpytivým pudrem. Krásně vás prozáří a dodá make-upu slavnostnější dojem.“

Make-up a pudr jsou základ


Oči jako klenoty

„Oblíbenou součástí slavnostního líčení je lepení trsů řas metodu řasa na řasu. Oči jsou pak krásně otevřené a vypadají přirozeně,“ uvádí ze své praxe Táňa. „Nemusíte se však bát. Tato metoda je jednorázová, protože řasy zase hezky po večírku doma v klidu sundáte při odlíčení, a nepoškodíte si tak ty vaše,“ dodává. Pokud preferujete přirozené řasy, zvolte objemovou řasenku
 
A jak oči nalíčit? Slavnostní vzhled dodají nejvíce zlaté a stříbrné oční stíny, popřípadě můžete sáhnout i po měděných. K zeleným očím se hodí spíš stříbrné, hnědé oči zas krásně měkce prozáří zlatá. Pokud máte oči modré, dopřejte jim klidně teplou měděnou barvu nebo odstíny do fialova s leskem. Jestli dáváte přednost klasice, ale oči přesto zvýraznit chcete, krok vedle nikdy neuděláte ani s kouřovým líčením. Právě při výběru očních stínů je také důležité dbát na to, co si berete na sebe a na jakou příležitost.

Oči jako klenoty


Zvolte výrazné oči nebo rty, nikdy ne obojí 

Zvláštní ohled by se měl brát na líčení rtů. „Aby se vám nestalo, že rtěnka zmizí při prvním přípitku, doporučuji rty před líčením odmastit a použít podkladovou bázi na rty, která zajistí stálost následně nanesené barvy na rtech,“ doporučuje vizážistka. Pak už si stačí vybrat vhodný odstín, který by však neměl být příliš výrazný, pokud už máte výrazné oči. „V podstatě si můžete vybrat, na jakou část chcete upozornit více, jestli na oči, nebo na rty. Nikdy bych však nezvýrazňovala oboje, výsledný vzhled by pak mohl působit vulgárně,“ varuje profesionálka. Pokud jste tedy milovnicí rudých rtěnek, oči už jen lehce podtrhněte například širší oční linkou vytvořenou štětcem. Skvělým pomocníkem na závěr líčení je fixační sprej na make-up, který zajistí stálost celého líčení.

Zvolte výrazné oči nebo rty, nikdy ne obojí
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít