Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Buďte dokonalá! Slaďte své podzimní líčení s outfitem

Buďte dokonalá! Slaďte své podzimní líčení s outfitem

Buďte dokonalá! Slaďte své podzimní líčení s outfitem

23. září 2017 od Lucie Kubíková

23. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Často trávíte dlouhý čas před zrcadlem a řešíte – hodí se tenhle top k tomuto svetříku? A jaké si vzít boty nebo kabelku, aby to k sobě ladilo? Jenže i ten nejdůmyslnější outfit se dá pokazit nevhodným líčením. Takže jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Jak správně sladit oblečení a líčení? Není to tak úplně věda, ale je potřeba zapojit cit a vkus,“ říká vizážistka Naďa Krucká. „Není možné stanovit nějaká konkrétní pravidla, která vám zajistí, že budete pokaždé vypadat skvěle. Vždy je třeba dbát na příležitost, na kterou se oblékáte, na svůj celkový styl a osobnost. Několik vizážistických tipů, které vám usnadní práci, ale přece jen existuje.“


Tipy od vizážistky


První tip:

Pokud chcete vypadat upraveně a elegantně, nemíchejte studené a teplé odstíny. Pokud zvolíte ledově bílou, studenou modrou nebo fialovou, doplňte to stíny z chladné paletky a rtěnkou v odstínu růžové, lososové nebo cherry. Pokud vám sluší zemité barvy a odstíny - hřejivá hnědá, vínová, oranžová - volte i stíny a rtěnku v teplých odstínech, jako je karmínová nebo královská červená.


Druhý tip:

Chcete-li vyniknout, nemusíte hned vytáhnout své nejvyzývavější šaty a doplnit to dramatickým líčením. Naopak! K výraznému oblečení volte velmi střízlivý make-up a obráceně, ke kouřovým očím nebo rudým rtům volte jednoduché, nadčasové kousky. Budete vypadat rafinovaně, ale nikoliv přeplácaně.


Třetí tip:

Ladění tón v tónu je out. „Dříve se tvrdilo, že líčení je nutné ladit do stejné barvy jako oblečení, a to nejlépe tón v tónu. Tedy například tmavě zelené tričko, světle zelené stíny. To už ale dnes neplatí. Sáhněte spíš po kontrastních odstínech – tedy k zelené třeba broskvovou. Jen pozor, abyste zároveň zvolily barvu, která lichotí vašim očím,“ vysvětluje vizážistka Naďa Krucká.
 
Buďte dokonalá! Slaďte své líčení s outfitem

Babí léto a začátek podzimu jsou období, kdy ráno a večer bývá pořádně chladno, ale přes den můžete klidně chodit v tričku. Ideální jsou proto různé svetříky, cardigany a ponča, která po cestě do práce zahřejí a po cestě domů je snadno unesete přes jednu ruku.

„Nestárnoucí klasiku, tedy modré džíny s bílou košilí, skvěle doplníte výraznějším líčením. Nemusíte to přehánět se stíny: sjednocená pleť bez poskvrnky, černé gelové linky a k tomu výrazná červená rtěnka naprosto dostačují. Jelikož čistě bílá působí chladně, je dobré sáhnout po studeném odstínu červené,“ vysvětluje Naďa Krucká.

Pokud máte svetr modrý, zkuste třeba broskvové stíny. Pokud volíte třeba červený kardigan, zkuste vystínovat oči do hnědozelené. Hra kontrastů vás rozsvítí!  Z jednoduchého stylingu se náhle stane rafinovaná kombinace, kterou oslníte v práci, na kafi s kamarádkou i na rande.

Buďte dokonalá! Slaďte své líčení s outfitem

Máte chuť na něco speciálního? Ani přes den se nemusíte bránit tmavě fialovým stínům a kouřovému líčení. Koneckonců, nikde není psáno, že na zkoušku do školy nebo meeting v práci musíte přijít v klasickém kancelářském modelu „šedá myška“. „Pokud ale zvolíte hluboké a výrazné stíny na oči, na ústa pak volte raději jen nude rtěnku, která se nebude s víčky přetahovat o pozornost,“ radí Naďa Krucká. „Čeho je moc, toho je příliš, a o líčení to platí každopádně.“

Krajkový svetřík a černé tílko tvoří výraznému líčení romantickou a jemnou protiváhu. A abyste zase nepůsobila jako romantická naivka, sáhněte po skinny džínách a jednoduchých polobotkách, kterými krajku trošku „shodíte“.

Buďte dokonalá! Slaďte své líčení s outfitem

Pokud vás džíny už nebaví a chcete si ještě ušít vzdušné modely, bez obav natáhněte šaty. I na podzim ještě slunce občas pěkně pálí!

„Pokud sáhnete po šatech v teplých podzimních barvách, jako je hnědá, bordó nebo oranžová, vystínujte oči jen lehce, ve světlých hřejivých odstínech, které můžete doplnit třeba gelovou černou linkou pro svůdný kočičí pohled,“ radí Naďa Krucká. „Jemné líčení očí pomůžou vytáhnout a zdůraznit dokonalé rty. Pokud k nim chcete přitáhnout pozornost, musíte ale dokonale trefit odstín. Pokud se oblečete do teplých barev, použijte teplý odstín a naopak.“
 

Zdroj foto: redakce

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít