Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Restart pleti: 5 věcí, které byste měli stihnout do jara

Restart pleti: 5 věcí, které byste měli stihnout do jara

Restart pleti: 5 věcí, které byste měli stihnout do jara

20. února 2020 od Vanda Vízková

20. února 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Stejně jako s příchodem jara smýčíte své domácnosti, dopřejte jarní úklid i vaší pleti. Prozradíme vám, co máte udělat, abyste zbavili pleť nánosů zimní šedi a do nové sezóny vstoupili čerství a svěží.

1. Detox pokožky

S příchodem jara se na vás tento pojem hrne ze všech stran a je docela dobře možné, že už jste na něj alergičtí. Jenže detox tělu opravdu pomůže – a příznivě se projeví i na vaší pleti. Jakmile se váš organizmus zbaví zatěžujících škodlivin, prokoukne i vaše pleť. Toxiny nahromaděné ve vnitřních orgánech můžou způsobovat zašedlý odstín pleti a pupínky. Zkuste si naordinovat měsíc bez alkoholu, kouření a ideálně také bez fastfoodových a chemicky upravených potravin. Místo toho zařaďte do své denní rutiny pití čisté vody s citrusy nebo očistných bylinkových čajů. Pokud detox podpoříte i potravinovými doplňky typu zelený ječmen a konzumací zeleniny a ovoce (a nejlépe superovoce), bude výsledek mnohem lepší.
Detox pomocí zelených potravin
Tip redakce:
Očistu těla zkuste podpořit například
Lipton Bylinným aromatizovaným čajem Do the detox (koupit v e-shopu) a pleti pomozte zbavit se toxinů pomocí NIVEA Slupovací zjemňující masky Urban Skin Detox (koupit v e-shopu).

2. Znaménka pryč!

Pokud jste to nestihli přes zimu, je nejvyšší čas nechat si zkontrolovat a případně také odstranit znaménka, pihy nebo bradavice. Zvolit můžete cestu chirurgického vyříznutí nebo laserového ošetření. Ve chvíli, kdy začne více svítit slunce a vy začnete více odhalovat svou pokožku, už se totiž tyto zákroky nedoporučuje provádět. Je to z důvodu nežádoucího působení slunečních paprsků na čerstvé ranky a také zvýšeného pocení, které jim taky neprospívá. Kromě toho se začíná na jaře víc sportovat, když počasí přeje, tak se záhy i koupat, a to krátce po odstranění kožních nedokonalostí, které se ještě nestihly zhojit, dost dobře nejde.  
znaménka

3. Chemický peeling

Časový odpočet vám zběsile běží i v případě, že se chystáte na chemický peeling. Ani ten se s příchodem jara a léta nedoporučuje provádět. Pokud se totiž nebudete naprosto důsledně chránit opalovacími krémy s vysokým SPF, koledujete si místo krásné svěží pokožky o podráždění a vznik nových pigmentových skvrn. V případě, že toužíte po odstranění starých vrstviček pleti a jejím výrazném omlazení pomocí chemického peelingu, objednejte se na zákrok právě teď!

4. Laserová ošetření

Obliba těchto ošetření neustále roste a není divu, s pokožkou umí doslova zázraky. Jejich nevýhodou je to, že ošetřenou, novou a jemnou pokožku je nutné velmi intenzivně chránit před sluncem. V závislosti na použití typu laseru a stupni invazivnosti ošetření ji musíte ochraňovat jeden měsíc až půl roku! A to opravdu důsledně. Stačí se jedinkrát zapomenout namazat krémem s SPF 50, jít například s odpadky nebo se psem a pigmentové skvrny jsou zpět. S prevencí vám pomůže například Helios Herb Gel-krém na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu). Laser je pro svěží a zdravý vzhled pokožky skvělý, ale pokud nechcete následujících šest měsíců žít v neustálém strachu, že to jediným pochybením pokazíte, raději na něj vyrazte ihned.
omlazení pokožky laserem

5. Super porce živin  

Ať už pleť zbavíte nežádoucího vzhledu pomocí detoxu, nebo estetických ošetření, je nyní ideální ji napumpovat látkami, které jí naopak prospějíantioxidanty, vitaminy, minerály, hydratací. Dopřejte si intenzivní kúru, která vaší pleti všechny potřebné látky dodá. Ozdravená vyčištěná pleť je z ní nasákne jako houba. Ideální jsou výživná pleťová séra nebo kapsle s koncentrovanými účinnými látkami, jejichž obsah přidáte ke své běžné denní péči. Se stejnými účinnými látkami si pořiďte i denní a noční krém, aby se jejich účinek vzájemně podporoval a násobil. A i při líčení můžete svou pleť zásobit živinami a vláhou pomocí hydratačních a vyživujících make-upů.
pleťové sérum
Tip redakce:
Vyburcuje buňky vaší pleti k nejvyššímu výkonu a pomůže jí zbavit se jemných i hlubokých vrásek:
Neutrogena Omlazující sérum Cellular Boost (koupit v e-shopu). Nebo můžete zkusit celou pečující řadu s kyselinou hyaluronovou, která obsahuje NIVEA Vyplňující perlové sérum Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu), NIVEA Zpevňující denní a noční krém Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu) a NIVEA 10minutová textilní maska Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít