Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej První den v nové práci: Jak udělat skvělý dojem?

První den v nové práci: Jak udělat skvělý dojem?

První den v nové práci: Jak udělat skvělý dojem?

6. února 2020 od Vanda Vízková

6. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Ať už se do práce chystáte úplně poprvé, vracíte se po mateřské, nebo prostě jen měníte obor a kolektiv, jedno budete potřebovat ve všech případech – dobře zapůsobit na nového šéfa a kolegy. A protože první dojem můžete udělat jen jednou, je dobré se na den D pečlivě připravit. Díky našim tipům nešlápnete vedle!
To, jak první den zapůsobíte na své nové kolegy, bude na dlouhou dobu formovat jejich názor na vaši osobu. A napravovat špatný dojem dá mnohem víc práce než rovnou zapůsobit dobře. Základní pravidlo, které se promítá do všech našich tipů, zní: neprovokovat. Pokud tedy vaším novým působištěm nebude kabaret nebo rocková kapela, nechte extravaganci stranou a vsaďte na jednoduchost a přirozenost.

1. Večer předtím

Na večer před dnem D si neplánujte žádné náročné ani neobvyklé aktivity. Možná budete chtít nazítří vypadat skvěle a napadne vás si dopřát speciální kosmetickou péči. Nedělejte to. Neosvědčené produkty vám můžou způsobit nežádoucí reakci a jít do nové práce opuchlá nebo osypaná určitě nechcete. Stejně tak si na jindy nechte i skleničku s kamarádkou. Nemuselo by zůstat u jedné a představit se novému kolektivu s kocovinou by nebylo nejvhodnější.


2. Outfit a doplňky

Stejně jako v ostatních bodech i tady platí, že extrémy nejsou vhodné. Vaše milované roztrhané boyfriend džíny, kožené kalhoty nebo sportovní mikinu nechte protentokrát ve skříni. Zjistěte si, jestli je na vašem novém pracovišti vyžadován nějaký dresscode, a v případě, že ano, bezpodmínečně ho dodržte.  V případě, že dresscode není určen, vsaďte na střídmou klasiku například v podobě bílé košile a dlouhých kalhot nebo pouzdrové sukně po kolena. Odpusťte si také výrazné šperky. Jemné náušnice a hodinky budou stačit.

3. Vhodné boty

Jehly jsou sice sexy a cítíte se v nich sebevědomě, ale aspoň na první den zvolte umírněnější obutí. Pokud trváte na podpatcích, zvolte boty s nižším podpatkem nebo baleríny. To poslední, co potřebujete, je cítit se tak, jako byste měla nohu ve svěráku. 


4. Upravené vlasy

Stáhněte je nejlépe do hladkého culíku nebo jednoduchého drdolu. Kromě toho, že to je pohodlné a vašemu vzhledu to dodá na profesionalitě, to má i další důvody. Prameny vlasů, které budete neustále odhazovat z obličeje, vás můžou během dne začít znervózňovat. A to v už beztak nervozitou nabitém prvním dni vůbec nepotřebujete. Nezapomeňte také na to, že pokud vás bude někdo zaučovat a sedět blízko vás, můžete svými rozpuštěnými vlasy obtěžovat i jeho. A do třetice – stres prvního dne může způsobovat větší míru pocení. Vlasy nalepené na zpoceném krku vám na pohodě také nepřidají.

5. Oční stíny

V kouřovém líčení vypadáte jako femme fatale a linky až k obočí vám krásně zvětšují oko, ale oba tyto styly líčení, stejně jako třpytky a divoké barvy si nechte spíše na večírky. Výborně budou působit oční stíny v přirozených tělových odstínech, spíše v matné než v perleťové variantě. Dobrou službu vám prokáže například Gabriella Salvete Paleta 10 očních stínů 02 Nude (koupit v e-shopu).


6. Líčení rtů

Ačkoliv jsou v módě syté, výrazné rtěnky v odstínech lesního ovoce a sluší téměř komukoli, stejně jako u očních stínů se držte střídmosti. Nude tóny béžové nebo růžové jsou na první pracovní den to pravé – dokonalá je pro tuto příležitost například rtěnka L’Oréal Paris Les Chocolats Ultra Matte 844 Sweet Tooth (koupit v e-shopu).

7. Jemná vůně

Věděla jste, že pro vysoké procento lidí je důležitější to, jak člověk voní, než to, jaké má oblečení? Vůni tedy věnujte dostatek pozornosti. Nepřehánějte to s ní – těžké a kořeněné vůně působí příliš agresivně, ale ani jemná, pokud jí na sebe nastříkáte spousty, dobrý dojem neudělá. Stejně jako to, když nebudete vonět vůbec. Nejlepší je zvolit vůni evokující čistotu a nanést jí na sebe tolik, aby z vás byl cítit pouhý závan, když se pohnete

9. Upravené ruce

Nic nepůsobí hůř než zanedbané ruce a nehty. Netvrdíme, že je nutné vyrazit do nejbližšího nehtového studia, ale alespoň na domácí manikúru si čas najděte. Nehty zkraťte a opilujte, přetřete průhledným nebo nude lakem na nehty – například dlouhotrvajícím lakem na nehty Dermacol 5 Day Stay Secret Wish 03 (koupit v e-shopu). Nehtové kůžičky na závěr promasírujte olejíčkem a do rukou vmasírujte výživný krém.


8. Stop pocení

První den v práci bývá ve znamení stresu a nervozity. Aby to na vás nebylo vidět a cítit, nezapomeňte na antiperspirant. A jeho použití zvažte nejen v podpaží, ale i na chodidlech. I tady se může zvýšené pocení projevit a zřejmě byste si nechtěla udělat ostudu zápachem nohou. Pro tento případ si vezměte do kabelky také jedny nebo dvoje náhradní silonky. Třetí místo, kam antiperspirant (výjimečně) nanést, jsou dlaně. Je pravděpodobné, že si první den budete podávat ruce se spoustou lidí, a zřejmě jim nechcete nervózně podávat studenou zpocenou ruku. Spolehnout se můžete na NIVEA Antiperspirant Stress Protect Sprej (koupit v e-shopu).

10. Příjemný dech

Jen máloco působí odpudivěji než špatný dech. Kdykoli ho potřebujete expresně osvěžit, automaticky sáhnete po žvýkačce. Jenže ta se do práce právě moc nehodí. Mějte proto v kabelce raději připravené osvěžující bonbony, třeba Willi Dungl Atme Dich Frei (koupit v e-shopu) nebo ústní sprej.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít