Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Podzimní únava pleti? Takhle s ní zatočíte

Podzimní únava pleti? Takhle s ní zatočíte

Podzimní únava pleti? Takhle s ní zatočíte

3. listopadu 2020 od Vanda Vízková

3. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Když po létě zmizí slunce, padne stín i na naši pleť. Zdravé opálení a zář mizí. Pleť šedne, vracejí se neduhy, na které jsme přes léto zapomněli. Zjistěte, jak i v chladných tmavých měsících udržet pleť zářivě jasnou a svěží!

1. Více odpočinku pro vás i vaši pleť

Ráno vstáváte do tmy a večer do ní uléháte. Máte pocit, že byste mohli pořád spát a odpočinku nemáte nikdy dost. Stejné je to i s vaší pletí. Přes léto vydala hodně energie a teď také potřebuje více odpočívat. Každý večer jí proto dopřejte odlíčení, aby mohla přes noc vydechnout a nezatěžovat se nečistotami. Např. NIVEA Čisticí micelární gel Naturally Good (koupit v e-shopu) pleť odlíčí a díky způsobu použití se vaší pleti dostane i uvolňující masáže. Pokud dáváte přednost „vodičkám“, je tu NIVEA Micelární voda Naturally Good (koupit v e-shopu). Pleť zbaví celodenní zátěže a připraví ji na noční odpočinek. Oba produkty navíc obsahují bio aloe vera, ochraňující pleť před akné, které nás na podzim trápí ve zvýšené míře.
čištění

2. Proti šedi a vysoušení

S chladnějšími měsíci se vám pleť více vysouší, je zarudlá a pne? Doporučili bychom zvolit denní krém bez dráždivé parfemace, která může stav ještě zhoršit. Zato by měl obsahovat dostatek hydratačních látek a ideálně také heřmánek, který pleť výrazně zklidní, uleví jí a potlačí začervenání, jako třeba NIVEA Zklidňující denní krém Naturally Good (koupit v e-shopu). V případě, že je vaše pleť šedá jak podzimní obloha, zkuste sáhnout po denní péči s růžovou vodou. Růže mají totiž schopnost tonizovat a rozjasňovat pleť. Růžovou vodu najdete třeba v NIVEA Hydratačním denním gel-krému Rose Touch (koupit v e-shopu).

3. Vitaminová bomba

Říká se, že pleť je zrcadlem těla. Tedy že to, co je špatně v těle, se projeví právě na pleti. Sáhněte si do svědomí – jak jste na tom s výživou a vitaminy? V létě jich díky čerstvému ovoci a zelenině dostaneme do těla spoustu. Zato na podzim jich z kávy a čokolády, kterými se zahříváme a dodáváme si chybějící energii, moc nenačerpáme. Proto pleť napumpujte energií a vitaminy z chytré kosmetiky. Zakuklete ji třeba do NIVEA Energizující 10minutové textilní masky Q10. Obsahuje pleťové sérum, koenzym Q10 a vitamin C, takže pro vaši pleť bude něčím jako infuzí vitaminů a energie. V noci, kdy pleť nejvíce regeneruje a nasává živiny, jí dopřejte péči Astrid Nočního krému Vitamin C (koupit v e-shopu). Kromě zmíněného vitaminu C, který je známý svými antioxidačními účinky na pleť, obsahuje i vitamin B3. Ten pomáhá obnovovat povrch pleti, brání tím ztrátě vlhkosti a zlepšuje zářivost pleti. Ráno byste se tak měli vzbudit s pletí, která září a je plná energie.

TIP: Aby kromě pleti nestrádalo ani tělo, také mu dodejte chybějící vitaminy. Tu správnou kombinaci si vyberte v e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít