Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pečujte o svou pleť, zatímco spíte

Pečujte o svou pleť, zatímco spíte

Pečujte o svou pleť, zatímco spíte

15. června 2019 od Jana Kantorová

15. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Ještě předtím, než se uložíte ke spánku, dopřejte pleti takovou péči, po které vám ráno doslova poděkuje. Noční péče o pleť má totiž větší význam, než si možná myslíte.
Přes den je péče o pleť problematická z časových důvodů. Čas vám (v tom lepším případě) zbývá převážně ráno a večer. A tak je nejvhodnější doba na to využít ve svůj prospěch právě večer a noc, kdy pleť nejvíce regeneruje. Víte, jak na to?


Speciální kosmetika

V noci pleti prospívá jiná kosmetika než ta určená na den. Právě proto se liší složení i běžných denních a noční krémů. Ty na den slouží především k ochraně pleti, bývají obohaceny o OF, zatímco ty na noc jsou plné vyživujících a pečujících látek a pomáhají pleti regenerovat, protože právě v noci se uvolňuje melatonin – hormon zodpovědný za regeneraci pleti a zpomalení stárnutí. Přibližně kolem půlnoci probíhá nejintenzivnější regenerační proces. A to každou noc, protože během dne na pleť útočí velké množství negativních vnějších vlivů.
Tip redakce:
Melatonin se nejvíce tvoří během delšího a kvalitního spánku. Navíc ideálně ve tmě. Dospáváte-li proto deficit přes den, zatáhněte závěsy a vypněte mobilní telefon i televizi. Ani ta nejlepší kosmetika totiž nemůže konkurovat spánku, a zvláště jeho hluboké fázi.
denní a noční krém

Nezapomínejte na oči

Se stoupajícím věkem je také potřeba pečovat o pleť v okolí očí. A to nejenom správným odličováním očí, ale také komplexní péčí o něPo 40. roku života je pak na čase aplikovat oční krém také na noc. V tomto případě můžete ale sáhnout také po univerzálnějším očním krému, který použijete ráno i večer. Vyzkoušet můžete například NIVEA Q10 Power Zpevňující oční krém proti vráskám.

Tip redakce:
Před spaním můžete namáhané kůži v okolí očí ulevit také maskou pod oči, například Garnier Skin Naturals Povzbuzující oční maska, která intenzivně hydratuje a redukuje váčky a kruhy pod očima.
oční maska

Vybírejte podle typu pleti

Než zaběhnete do drogerie pro noční krém, vyplatí se zjistit, jaký máte typ pleti nebo jaký problém vaši pleť zrovna trápí. Zvolit tak můžete noční krém proti vráskám, noční krém pro citlivou nebo problematickou pleť, pro suchou nebo normální pleť. Na výběr je toho hodně a my pro vás máme takový menší manuál, díky kterému se v té noční péči více vyznáte.

Tip redakce:
Zaměříte-li se na složení těchto výrobků, hledejte v nich kyselinu hyaluronovou, retinol, vitamin B3, výtažky z mořských řas, kofein, pleťové oleje, Aloe vera nebo třeba bambucké máslo.
  • Smíšená pleť: zvolte noční krém, který je vyživující a bojuje se suchou pletí. Jen ho neaplikujte do oblasti t-zóny.
  • Suchá pleť: ideálně vybírejte krém s přírodními oleji, jako je např. mandlový olej.
  • Normální pleť: používejte klasický noční hydratační krém s vitaminem E.
  • Problematická pleť: ideální je hydratační krém se složením na bázi vody.
  • Citlivá pleť: s tímto typem pleti opatrně – před pravidelným používáním vždy vyzkoušejte jaký krém vám bude sedět. Obecně by se ale dalo říci, že pro tento typ je vhodný krém v provitaminem B5, přírodním olejem nebo také kyselinou hyaluronovou.
kvalitní spánek
noční maska

Něco navíc

Běžnou součástí každovečerní rutiny by se měla stát i nejrůznější séra, která mají na pleť blahodárné účinky a jsou doslova zdrojem důležitých vitaminů jako například Ellie Vitamin Boost Energizující ovocné sérum. Většina sér je omlazujících, vyživujících nebo řeší konkrétní problém pokožky. Nanášejí se na vyčištěnou pleť v malém množství, a to buď samostatně, nebo pod vrstvu krému. Mohou se používat jak přes den, tak i přes noc, kdy mají lepší možnost se vstřebat.

Tip redakce:
Pleť bude doslova chrochtat blahem, když jí jednou za čas dopřejete také noční masku, která se intenzivněji stará o regeneraci a výživu pleti. Vyzkoušejte třeba NIVEA Urban Skin Detox Noční maska.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít