Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Proč vyzkoušet noční pleťové masky?

Proč vyzkoušet noční pleťové masky?

Proč vyzkoušet noční pleťové masky?

29. března 2018 od Jana Kantorová

29. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Stíháte do své kosmetické rutiny přes den zařadit i speciální pleťovou péči, nebo jste rádi, když si pleť vyčistíte a použijete hydratační krém? Pro svou krásu využijte noc! Můžete odpočívat a zároveň o sebe dokonale pečovat. Víte, jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V péči o pleť je v současnosti na výběr hned několik možností. Častokrát výrobci pátrají po ingrediencích z Blízkého východu nebo inspiraci asijskou krásou, aby vyhověli požadavkům snad každé ženy a každému typu pleti. Nejinak je tomu i v případě nočních masek. Nejde o textilní masky, jílové nebo jiné, které na pleti usychají a vytvářejí krustu, ale o speciálně vyvinuté noční masky s gelovou texturou, které vás rozhodně budou bavit díky okamžitému efektu, který uvidíte ihned po probuzení.


V čem je jejich kouzlo?

Noční masky nanášíte na obličej zrovna ve chvíli, kdy se pleť chystá spouštět všechny regenerační procesy v těle, a tak je hydratace a výživa díky noční masce mnohem intenzivnější a rychlejší. Obsahují velké množství aktivních látek, navíc se také rychleji vstřebají do pleti obličeje a působí delší dobu. A nemusíte se ani bát toho, že byste si je setřela z obličeje nebo ušpinila polštář. Většina z nich má totiž podobu průhledného gelu (u některých masek můžete narazit na krémovější či olejovou texturu), který se rychle vstřebává do pleti.

Noční pleťové masky

Co noční masky umí?

Noční pleťové masky v sobě kombinují um hydratačních nočních krémů a vyživujících pleťových masek, které ve větších koncentracích dodávají pleti, podle jejího typu, potřebné a chybějící látky.
Jaké ingredience v nich nejčastěji najdete:
  • Březová voda: je bohatá na betakaroten a dokonale pleť hydratuje
  • Kolagen: zpevňuje pleť, vypíná ji a zbavuje ji vrásek
  • Extrakty z heřmánku a levandule: pleť zklidňují a zbavují ji začervenání
  • Tea tree: zklidňuje oslabenou a citlivou pleť
  • Oleje z kamélie: poskytují pleti výživu a zanechávají ji jemnou
  • Kyselina salicylová: přes noc pleť vyčistí od veškerých nečistot, hydratuje a zbavuje pleť nežádoucího mastného lesku
  • Vitamin C: jde o silný antioxidant, který stimuluje tvorbu kolagenu
  • Kyselina hyaluronová: je přirozenou součástí těla a zpomaluje stárnutí pokožky
Tip redakce:
Noční masku poznáte v obchodě i podle toho, že je bezoplachová. Při jejím výběru dávejte pozor na to, abyste na celou noc nenanesla na pleť čisticí masky. Mohlo by dojít k vysušení pleti, šupinkování, a tím i k předčasné tvorbě vrásek. 

Noční pleťové masky

Kdy je používat?

I u nočních masek je důležité dbát na střídmost. Některé noční masky sice můžete používat každý večer, ale většinou je lepší použít je 1x až 2x týdně. Masku pak nanášejte ve větší vrstvě na odlíčenou a vyčištěnou pleť, krk i dekolt, aby mohla správně pracovat celou noc. Vzhledem k tomu, že ji nemusíte ihned umývat, můžete jít klidně spát a nechat se takto hýčkat. Ráno pak stačí umýt obličej vlažnou vodou a nanést běžný hydratační krém.

Tip redakce:
U některých nočních masek je doporučováno skladovat je v ledničce. Okamžitý chladivý efekt totiž pleť zklidní (hodí se tedy pro citlivou pleť) a zároveň ji rozzáří.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít