Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Obličejové fitness: Zatočí s vráskami i kruhy pod očima

Obličejové fitness: Zatočí s vráskami i kruhy pod očima

Obličejové fitness: Zatočí s vráskami i kruhy pod očima

18. října 2021 od Eva Karlová

18. října 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Pohyb potřebuje nejen vaše tělo, ale i váš obličej. Díky trendu poslední doby – obličejovému fitness či obličejové józe, chcete-li, můžete zabojovat proti vráskám a stárnutí, ale také se zbavit oteklých očí, kruhů pod očima nebo povadlých kontur obličeje.
Obličejové fitness nebo obličejová jóga  je trend poslední doby. Dejte sbohem vráskám a povadlé pleti a pojďte cvičit. Nebudete ale potřebovat ani legíny, ani tenisky. Postačí vám vaše ruce a zrcadlo. Každý den tomuto cvičení věnujte 2 minuty a již po 14 dnech až měsíci uvidíte výsledky.


6 super účinných cviků pro facelift vašeho obličeje

Pro zvednutí očí a tváře a zjemnění nosoretní rýhy

1. Pro zvednutí očí a tváře a zjemnění nosoretní rýhy

Položte obě dlaně na tváře. Zatlačte ruce nahoru a dolů  a zvedněte boky obličeje. Potom otevřete ústa a řekněte Ó a jazyk položte na horní patro. Čelist tlačte co nejvíce dolů, aby vaše tvář byla co nejdelší.

V pozici vydržte 30 sekund, 2x opakujte.
Pro redukci unavených očí a oteklých tváří

2. Pro zpevnění čela a oblasti očí směrem vzhůru

Dlaně položte na vnější okraje vašeho čela a zatlačte směrem od oblasti očí a čela, až se vám vypne pokožka. Oči mějte zavřené. Nyní začněte zvedat lokty a snižovat obočí. Nebojte se  trochu přitlačit.

V pozici vydržte 30 sekund a 2x opakujte.
Pro zpevnění čela a oblasti očí směrem vzhůru

3. Pro redukci unavených očí a oteklých tváří

Opět položte dlaně na spánky a zkuste jimi vyhladit pokožku na čele. Nyní otevřete ústa a snažte se vypláznout jazyk, co nejvíce to jde.

V pozici vydržte 60 sekund a opakujte 2x.
Pro uvolnění baculaté tváře a odstranění kontur nosoretních rýh

4. Pro uvolnění baculaté tváře a odstranění kontur nosoretních rýh

Udělejte před zrcadlem široký úsměv tak, aby byly vidět zuby. Jde o hodně široký úsměv. Dvěma prsty z každé strany zatlačte na záhyb mezi nosem a rty. Poté zkuste zvednout svaly směrem vzhůru a zároveň zatlačte prsty dolů, do protisměru. Vznikne tak malý odpor.

Opakujte 15x až 20x.
Pro posílení svalů kolem očí a proti vějířkům mimických vrásek kolem vnějších koutků očí

5. Pro posílení svalů kolem očí a proti vějířkům mimických vrásek kolem vnějších koutků očí

Položte prsteníčky spojené s malíčkem lehce pod vnitřní koutek oka, prostředníček dejte lehce nad obočí a prsteníček posuňte ještě o kousek výš. Nyní prsty zatlačte do pokožky a roztáhněte je směrem od sebe, aby se kůže vypnula. Na 5 vteřin oči přivřete a pak na 3 povolte. Při cvičení tlačte lopatky k sobě a ramena dolů a v klidu dýchejte.

Opakujte 3x.
Pro posílení svalů kolem oka, proti otokům kolem očí a kruhům pod očima, pro posílení svalů na čele

6. Pro posílení svalů kolem oka, proti otokům kolem očí a kruhům pod očima, pro posílení svalů na čele

Obličej uvolněte a tři prostřední prsty rozložte tak,  aby  prsteníčky byly na vnitřním kraji obočí, prostředníčky uprostřed a ukazováčky na krajním konci. Zatlačte  prsty směrem vzhůru. Zavřete oči a dívejte se jakoby dolů. Oči pořád zůstávají zavřené.

Vydržte 30 sekund, opakujte  2x.

Co se stane, když budete cvičit?

Je to skvělé na vrásky!

Tím, že budete zapojovat svaly obličeje, dostanete se hlouběji a své snažení můžete podpořit pomocí pleťového séra s arganovým olejem Floré Bylinný pleťový olej rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu), které si vmasírujte do obličeje před cvičením. Bude tak lépe účinkovat. Díky pravidelnému cvičení můžete zpevnit kontury obličeje, vyhladit vrásky kolem očí,  zbavit se kruhů pod očima, druhé brady nebo povislých tváří.

Zbavíte se otoků

Díky akupresurním technikám a masážím bude obličej uvolněnější, ale také méně oteklý a zlepší se stav vaší pleti. Zbavíte se otoků pod očima i ve tvářích.  Skvělé je cvičení v tomto případě doplnit také o Ziaja Oční krém proti kruhům Chrpa (koupit v e-shopu), který navíc pokožku hydratuje a rozjasní.

Zlepšíte si kvalitu pleti

Cvičením se plet intenzivně prokrví, dostane více kyslíku a více živin. Zlepší se lymfatický oběh a krém se bude lépe vstřebávat. Výsledkem bude hladší a zdravější pleť bez akné. Po cvičení si obličej  opláchněte a dopřejte si  Garnier Skin Naturals očisťující a hydratační masku na rozšířené póry (koupit v e-shopu), která krásně stáhne póry.

Věděli jste, že…

... během obličejového fitness zapojíte až 55 svalů v obličeji?

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít