Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Mizí vám kontury obličeje? Vraťte si je!

Mizí vám kontury obličeje? Vraťte si je!

Mizí vám kontury obličeje? Vraťte si je!

2. března 2020 od Lucie Ulmanová

2. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Trápí vás ochabování kontur obličeje? Máme řešení, které nevyžaduje plastického chirurga. Vsaďte na vhodné pleťové krémy, masáž a obličejovou gymnastiku.
U někoho po čtyřicítce, u někoho až v šedesáti. Kontury obličeje, zkrátka rysy, které náš obličej vykreslují, povolují a padají dolů. Pomaličku polehoučku, zkrátka jako když taje kopeček vanilkové, na který svítí sluníčko. Dvojitá brada, spadlé koutky, klesající víčka a obočí… Jak tomu zabránit?

Radikálně, nebo doma?

Samozřejmě existuje řešení v podobě faceliftingu, což je asi nejradikálnější zákrok v oblasti omlazení a vypínání kontur. Nebo méně radikálnější mezonitě či jehličkové terapie. U plastického chirurga nebo estetického dermatologa vám v tomto ohledu nabídnou řadu procedur. Je to ale nutné? My vám totiž nabídneme řešení méně radikálnější. Jde o něco, co můžete provádět doma.
dívka cvičí obličejovou jógu

1. Obličejová gymnastika 

Ochablé svaly v obličeji se dají posílit cvičením. Pro někoho gymnastika, pro někoho obličejová jóga. Jde o sérii cviků, které můžete provádět třeba tehdy, když sedíte před televizní obrazovkou. Můžete sledovat youtube videa nebo jen obrázky, který vás povede krok za krokem. Představte si třeba, že děláte pusou „óčko“, křičíte ááá nebo splasknete tváře jako balón. Cvikům je potřeba se věnovat pravidelně, zhruba pět minut každý den.

2. Péče  

Myslete na prevenci a protivráskové krémy určené pro konkrétní věk nasaďte co nejdříve. Co funguje a přifoukne tváře?
  • kyselina hyaluronová,
  • koenyzm Q10,
  • bílkovina, kolagen, elastin, fibronektin, retinol.
 
Jednotlivé ingredience najdete v řadě krémů, které doporučujeme používat v ucelených sériích – od toneru či esence v rámci předpéče, přes sérum a až po kvalitní pleťový krém.
žena s krémem

3. Masáže

Zajděte si na masáž obličeje ke kosmetičce: ta šikovná umí speciální techniku, při níž střídá dlouhé táhlé tahy a rytmické pohyby, jako je štípání (decentně, samozřejmě). Postupuje od dekoltu, podbradku přes tváře až k linii čela, opět proti směru gravitace. Když k tomu přidá masku, sérii sér a krémů, přidá třeba i ultrazvuk, odejdete o pár let mladší.
masáž obličeje

Co také škodí konturám:

  • Svěšená hlava – nešťastné nebo stydlivé svěšení hlavy směrem k hrudníku má vzhledem ke gravitaci na kontury také vliv. Řešení? Vzpřímený postoj, hlava v jedné rovině s páteří.
  • Mžourání – Jestli špatně vidíte na počítač, televizi, křížovku, a tím pádem mhouříte oči nebo mžouráte, rysy v obličeji se mění. Zkuste zajít na oční.
  • Kouření a sluneční záření – obojímu se v nadměrné míře vyhněte.
  • Negativní nálada – jen si zkuste zatvářit se otráveně… Určitě vnímáte ty svěšené koutky, které se „zafixují“, když to budete dělat často. Chce to zkrátka optimismus!
  • Nedostatek vitaminů – jestli máte nevyváženou stravu, nasaďte alespoň vitaminy C, A a E.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít