Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up trend letošní zimy: Artové řasy!

Make-up trend letošní zimy: Artové řasy!

Make-up trend letošní zimy: Artové řasy!

24. prosince 2019 od Eva Suchomelová

24. prosince 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Chcete na večírku oslnit něčím originálním? Co takhle letošní horký trend z přehlídkových mol – artové řasy? Vizážisté se odvázali, tak to zkuste i vy!
Dostaly jste pozvánku na nějaký ten večírek, party či neformální oslavu? Zimní období je na ně bohaté a skoro každá žena řeší, jak se na takový večírek obléknout, učesat a nalíčit. Zvlášť líčení je oříšek. Taky byste chtěla něco, čím opravdu oslníte? Máte rozhodně na výběr: zlaté líčení pro úchvatný vzhled, karnevalový look pro kostýmované večírky, třpytivé líčení pro hvězdný look, případně crazy make-up look pro bláznivý večírek. Nebo je tu ještě jiná možnost.

Zaměřte se na řasy

Řasy v uměleckém pojetí, tzv. Art eyelashes překvapily na módních molech pro letošní chladné období roku. Předvedl je Dior, Giambattista Vali či Brandon Maxwell, tak proč s nimi nezazářit na některém ze zimních večírků? Rozhodně budete originální. Na módních molech se můžete inspirovat skutečně extravagantními looky, které nově interpretují trendy z 60. let. Na Instagramu mají i vlastní hashtag. Co to tedy je? Art eyelashes je líčení, které akcentuje řasy, a to některým z těchto způsobů:
  • výrazné nalíčení mnoha vrstvami maskary,
  • použití řasenky, ideálně třpytivé nebo metalické, ve výrazném barevném odstínu (stříbrná nebo bílá),
  • umělé řasy ve velmi neobvyklé barvě (stříbrná) či se zdobením (třpytky, peříčka apod.),
  • řasy zdůrazněné líčením očního okolí (např. výrazné, silné či nezvykle barevné oční linky dál od okraje víček nebo černé oční stíny, které upozadí oční víčko, o to víc přitáhnou pozornost k řasám).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Peter philips (@peterphilipsmakeup),





V duchu 60. let

Christian Dior předvedl stylizovanou inspiraci, která jako by vypadla z kreslených seriálů či komiksů. Chcete-li doplnit svůj model ve stylu Twiggy a jejího nedbalého líčení, víčka naličte hodně pigmentovaným uhlově černým očním stínem, na spodní víčko namalujte černou kajalovou tužkou či oční linkou ve fixu silné čáry ve viditelných odstupech a dlouhé aspoň půl centimetru. Celé líčení očí korunujte umělými řasami s výrazně zatočenými konečky. Kombinujte tento výrazný prvek s nude líčením zbytku obličeje, ani obočí by nemělo být výrazné, jen učesané kartáčkem.
Tip redakce:
Pro zvýraznění celých řas ještě zkuste líčení doplnit například
miss sporty Oční linkou ve fixu Studio Lash The Miaoww Look (koupit v e-shopu).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Anna Sui (@annasui),



Hippies look

Máte odvahu přitáhnout na party pozornost všech přítomných? Zkombinujte výraznou extravagantní barvu vlasů s divokým líčením řas v hippies stylu podle make-up looku Pat McGrath pro letošní přehlídku návrhářky Anny Sui. V čem spočívá? Na záhyb očního víčka, na rozhraní jeho pohyblivé a nepohyblivé části pečlivě vykreslete linii oblouku jasně fialovým očním stínem. Zbytek víčka ponechte bez barvy. Orámujte celé oko tenkou černou linkou, na horním víčku tuto linku zesilte a na vnějším okraji víčka ji lehce zvedněte do „kočičího pohledu“. Horní řasy natočte pomocí kleštiček na řasy. Bohatou vrstvu černé řasenky naneste na horní i spodní řasy.
Tip redakce:
Na řasy použijte v několika vrstvách
Dermacol Mega prodlužující řasenku Vampire (koupit v e-shopu). Nebojte se pročesat s ní všechny řasy opakovaně, efekt bude naprosto nepřehlédnutelný.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený ValGarland (@thevalgarland),





Stříbrný třpyt vs. minimalismus

Přeneste pozornost z horních řas na spodní! Přesně jako modelky na přehlídce návrháře Giambattisty Valliho. Unikátní vzhled zaručuje kontrast až grafického minimalismu s černo-stříbrno-bílou barevností a efektem umělých řas nalepených na spodní víčko. Na nepohyblivou část horního víčka nakreslete pečlivě tenkou, ale výraznou bílou linku tužkou na oči. Kousek pod linii spodního víčka nakreslete silnou linku dvěma u sebe nakreslenými tahy a přímo k nim nalepte stříbrné umělé řasy. Nude make-up zbytku obličeje, nenápadný účes i outfit jsou nezbytné, aby celek nepůsobil přeplácaně nebo se neutlumil efekt líčení očí.
Tip redakce:
Na bílou linku na horním víčku se vám bude hodit
Gabriella Salvete Tužka na oči Eyeliner (koupit v e-shopu) v odstínu 28.


Na co si dát pozor:

  • Extravagantní líčení si vyzkoušejte předem v klidu domova. Zjistíte tak, zda ho dokážete nosit a zda vám sluší.
  • Takto výrazné líčení očí vždy kombinujte s nude líčením zbytku obličeje, aby vyniklo a nepůsobilo nevkusně. Obočí jen pročešte bezbarvou řasenkou nebo kartáčkem na obočí, na rty použijte průhledný nebo tělový odstín lesku na rty, líčka dostanou jen lehounký dotek přirozené růžové nebo lososové tvářenky, nejlépe pudrové.
  • Používejte kvalitní líčidla, která nežmolkují a nedrolí se, neboť toto líčení vyžaduje precizní provedení a dlouhou výdrž.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít