Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4x crazy líčení očí krok za krokem

4x crazy líčení očí krok za krokem

4x crazy líčení očí krok za krokem

16. srpna 2019 od Eva Suchomelová

16. srpna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Barevné líčení očí je sice extravagantní, ale velmi krásné. Jak si pořídit oči jako motýlí křídla, paví oči nebo prostě využít těch úžasných barev cool paletek očních stínů, které se na vás smějí z regálů v obchodě? Poradíme vám, jak na to, aby vám to opravdu slušelo.
Jak si líčíte oči? Používáte přirozené líčení v nenápadných barvách, nebo spíš klasiku s oční linkou? Odvažte se! Současné paletky očních stínů hýří výraznými barvami. Pro každou barvu očí se hodí jiný výběr barev, takže je dobré nejprve znát svůj barevný typ. A pak už stačí jen postupovat podle našeho návodu krok za krokem u vybraného looku. Vždy si nejprve připravte podklad, zamaskujte nedokonalosti pleti korektorem (například kruhy pod očima) a před aplikací očních stínů naneste na víčka ideálně primer pod oční stíny nebo alespoň bázi pod make-up. Podmínkou je také precizně upravené obočí.

1. Duhoví modrásci

Hodí se pro studený barevný typ, krásně zdůrazní modř u modrozelených nebo šedomodrých očí, ale slušet bude i studeně hnědým očím. Dá se vzít jak na denní, tak na večerní party, můžete jej zvolit i k večerním šatům na společenskou událost.
Duhoví modrásci
1 - Paletka očních stínů G'DAY SYDNEY (essence), 2 - Paletka s 10 očními stíny Aqua (Gabriella Salvete), 3 - Paletka La Petite Palette Optimist (L'Oréal Paris)
Jak na to?
  1. Na celé pohyblivé horní víčko naneste tyrkysový (modrozelený) oční stín.
  2. Do jeho vnitřní části přes modrozelený stín aplikujte světlejší středně modrý odstín a přechod mezi nimi dobře rozstínujte štětečkem.
  3. Vnější část víčka přes modrozelený stín a přes něj směrem k vnějšímu konci obočí vystínujte tmavě fialovým očním stínem. Přechod opět důkladně rozstínujte, aby nebyl patrný. Stejným odstínem vystínujte i vnější část spodního víčka a spojte s horním tmavě fialovým stínováním.
  4. Střední, tyrkysovou část jemně přejeďte třpytivě bílou pro rozjasnění, ale tak, aby se tyrkysová barva neztratila.
  5. Celé líčení můžete doplnit umělými řasami, případně nalepovacími ozdobami (kamínky, různé miniaturní tvary).


2. Paví oka

Vysloveně vynikne na opálené pleti, slušet bude nositelkám modrých, modrošedých, modrozelených očí či zrzkám se zelenýma očima. Tenhle look oceníte pro odvázanou party na konci léta nebo v babím létě.
Paví oka
1 - Paletka očních stínů Make your own magic 06 dreams are my reality (essence), 2 - Paletka La Petite Palette Nudist (L'Oréal Paris), 3 - Paletka očních stínů Be an original 05 dare to be bold (essence)
Jak na to?
  1. Vnitřní koutek vystínujte světlým tělovým či vanilkovým odstínem.
  2. Pak naneste na celé horní víčko až pod obočí bronzově zlatý oční stín.
  3. Na vnější koutek horního víčka aplikujte tmavě zelený nebo tmavě zelenomodrý oční stín a přechod mezi oběma stíny řádně rozstínujte.
  4. Stejným světlým očním stínem, který jste použily ve vnitřním koutku oka, přetřete střední část oka.
  5. Na horní víčko těsně u řas udělejte oční linku v barvě své řasenky a kleštičkami si natočte řasy. Do vnějších koutků můžete dolepit trs umělých řas a všechny řasy přejet řasenkou.


3. Uhrančivá něha

Hnědooké krásky patřící mezi teplé barevné typy si mohou oblíbit tento look, kombinující něhu růžové s tajuplností odstínů fialové. Ovšem ani blondýnky s modrýma očima se jí nemusí bránit. Hodí se spíš na večer, ale využijete jej jak pro neformální, tak pro formální akce.
Uhrančivá něha
1 - Paletka očních stínů Salut Paris (essence), 2 - Paletka 12 očních stínů Eyeshadow Palette Audacious Mattes Chasing Rainbows (Freedom), 3 - Paletka 10 očních stínů Violet (Gabriella Salvete)
Jak na to?
  1. Celé horní víčko vybarvěte světle růžovým třpytivým stínem.
  2. Spodní víčko obtáhněte bílou tužkou pro vytvoření vnitřní linky pro větší kontrast a rozjasnění očí.
  3. Vezměte tmavě fialový oční stín a vystínujte celý vnější koutek oka – na spodním víčku začněte tence od prvních vnitřních řas a linku postupně rozšiřujte. Nahoře by měl tmavý stín začínat u řas v polovině víčka, ale tence a teprve u konce oka se rozšiřovat (aby zůstala vidět růžová část pohyblivého víčka). A stejně tak u horního okraje pohyblivého víčka (prohlubeň pod kostí očního oblouku) by se měla barevná linka postupně rozšiřovat směrem k vnějšímu okraji. Všechny tři fialové linie spojíme dokulata ve vnějším okraji oka a jemně rozstínujeme doztracena.
  4. Řasy přetřeme řasenkou a obočí sčešeme.


4. Hippies Sunshine aneb Východ slunce na víčkách

Zejména „jižní typy“ s temnýma očima ocení tenhle spíš neformální look pro rozdováděné party či oslavy. Velký kontrast upoutá skutečně mnoho pozornosti k vašim očím, neboť je velmi zvýrazní.
Hippies Sunshine aneb Východ slunce na víčkách
1 - Paletka očních stínů Ola Rio (essence), 2 - Paletka očních stínů Hello New York (essence), 3 - Paletka 10 očních stínů Nude (Gabriella Salvete)

Jak na to?
  1. Do vnitřního koutku oka na 1/3 pohyblivého horního víčka naneseme výraznou slunečně žlutou barvu očního stínu.
  2. Na prostředek pohyblivého očního víčka (na další třetinu) aplikujeme světle fialový odstín, který důkladně propojíme se žlutým stínem štětcem, aby nebyl patrný.
  3. Vnější koutek (poslední třetinu víčka) vybarvíme tmavě fialovou, ale snažíme se nepřesáhnout pohyblivé víčko. Opět propojíme s vedlejším, světle fialovým odstínem.
  4. Na horním víčku uděláme těsně u řas tenkou černou linku a řasy pročešeme černou řasenkou.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít