Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up 30+: Pryč s nudným matem!

Make-up 30+: Pryč s nudným matem!

Make-up 30+: Pryč s nudným matem!

4. března 2020 od Eva Suchomelová

4. března 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Alena Hofmanová

Bojíte se, že současný trend lesku a třpytu v líčení si už nemůžete dovolit? Kdepak! Poradíme vám, jak si dopřát lesklé barvy či třpytky, i když už je vám přes třicet.

Trendy vs. make-up po třicítce

Loni kraloval v make-up trendech mat, letos se ke slovu dostávají šťavnaté a třpytivé odstíny líčení. Aktuálním trendem jsou svěží lesklé barvy, které vnesou do tváře světlo a dodají přirozený, nikoli umaštěný lesk. Tento „pel mládí“ z pleti přirozeně mizí kolem 30. roku života a tvář, pokud nemáte opravdu skvělý genetický základ a zároveň o pleť nepečujete, působí matně. Lesklé barvy mají ale tu nevýhodu, že zvýrazňují nedostatky pleti, kterých po třicítce přibývá – vrásky, rozšířené póry, otoky a kruhy pod očima… Jak tedy zakomponovat do svého líčení lesk či třpyt, ale neudělat se zbytečně starší?
tvářenka na tváře

Méně znamená více

„Třpyt se nemá rád s vráskami, platí pravidlo ‚více let = méně třpytek‘, neboť třpyt a lesk zdůrazňuje,“ říká vizážistka. „Obecně je třpyt a lesk vhodný na plesové a večírkové sezóny.“ Třpyt z obličeje vystupuje, opticky zvětšuje, upozorňuje, spolu s perletí zvýrazní vrásky. V tomto případě platí na 100 % rčení, že „méně je více“. Je třeba se zamyslet, kam produkty aplikujete, a vybrat jen jednu, nejméně „rizikovou“ oblast, kam lesk či třpyt nanést:
  • vrásky kolem očí: zaměřit lesk na rty a tváře,
  • vrásky na rtech nebo kolem nich (např. u kuřaček): použít dotek třpytu na víčka,
  • vrásky na čele: rozjasnit leskem oblast tváří a hřbet nosu nebo použít lesklou rtěnku.

Tváře – sázka na jistotu

Líce bývají i po třicítce oblastí obličeje, nejméně zasaženou vráskami, proto se nabízejí pro aplikaci lesklého líčidla jako první. Ovšem pozor i na rozšířené póry nebo červené žilky. Lze je zakrýt vhodným primerem, krycím make-upem či korektorem, vše ideálně s tekutou či krémovou texturou. Teprve na tuto „krycí“ vrstvu pak lze aplikovat šťavnatou barvu, například v podobě tekuté či krémové tvářenky, ideálně v přirozené barvě pleti, např. světle růžová, lososová, meruňková – podle vašeho barevného typu. Velmi rafinovaného vzhledu dosáhnete, když se jablíček tváří na nejvyšším bodu lícních kostí dotknete tekutým rozjasňovačem a jemně ji vklepáte do pleti – ale skutečně dejte jen kapičku!
produkty na tvář

Šťavnaté rty

U rtů je potřeba zhodnotit, zda jsou ještě hladké a bez vrásek – pak na ně lze při líčení položit důraz a nalíčit je pomocí tekuté rtěnky s leskem nebo třpytkami. Kromě toho můžete použít klasickou rtěnku a přes ni aplikovat bezbarvý lesk na rty. U klasických rtěnek vybírejte ty, které obsahují kyselinu hyaluronovou pro hydrataci rtů. Z barev se hodí spíše světlejší barvy, od rumělkově červené po tělově růžové odstíny, které dodají optický objem. Pokud si troufáte na třpytivě lesklou tekutou rtěnku, sáhněte po Dermacol Třpytivém lesku na rty 4 (koupit v e-shopu).
 tvář s lesky
Tipy vizážistky pro krásné rty
  • Rty pro lesklou rtěnku potřebují mít dokonalý tvar, je potřeba použít konturu.
  • Tekutá rtěnka se musí velmi opatrně a precizně aplikovat, je znát sebemenší nedokonalost.
  • Lesk je spíše nenápadný, ale zvětšuje objem rtů.
  • Malé rty se zvětší leskem ve světlejším odstínu.
  • S leskem působí rty plně a šťavnatě.

S očima opatrně

Ačkoli se na světových molech objevily modelky s víčky lesklými jak rybí šupiny, vy buďte obezřetné, zvlášť pokud už se postupující věk odrazil na drobných vráskách kolem očí. Před použitím očních stínů vždy použijte primer, který zabrání tomu, aby se stíny usazovaly v jemných linkách a zvýraznily je. K líčení očí s leskem nebo třpytem přistupujte chytře:
  • kombinujte matný stín s lesklým,
  • vyhýbejte se velké ploše tmavých očních stínů na horním a rozhodně na spodním víčku,
  • použijte třpyt jen v podobě třpytivé oční linky u horních řas,
  • preferujte gelové či tekuté oční stíny, které nepráší a neusazují se v záhybech a linkách,
  • zapomeňte na řasenky se třpytkami, ty se hodí jen pro velmi mladé dívky.
s očima opatrně
Tip redakce:
Pod oční stíny aplikujte např.
Dermacol Bázi pod oční stíny (koupit v e-shopu) a na ni naneste třeba Maybelline Oční stíny New York Color Tattoo 24hr 35 On & On Bronze (koupit v e-shopu) s gelovo-krémovou konzistencí a opravdu vysokou odolností vůči vodě, potu i otěru.
produkty na oči

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Alena Hofmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Alena Hofmanová
vizážistka, maskérka a kosmetička
6
"Má práce je mi koníčkem a životním naplněním aneb Krása pro krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít