Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Letní líčení: Do práce, k vodě i na večírek

Letní líčení: Do práce, k vodě i na večírek

Letní líčení: Do práce, k vodě i na večírek

24. června 2018 od Karolína Hornová

24. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Uvolněná letní nálada si přímo říká o příjemnou změnu, která vám zároveň ušetří čas před zrcadlem. Inspirujte se nestárnoucími trendy z různých koutů světa a buďte při každé příležitosti nenuceně šik.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Make-up, korektor, nebo nic?

Především ženám s mastnější pletí může dělat vrstva make-upu v letních vedrech problém. Současné make-upy jsou ale složením na velmi dobré úrovni – žádné dermatologické problémy tedy nehrozí. V létě mívá řada žen lepší, sjednocenější a lehce opálenou pleť. V takovém případě můžete make-up úplně „vysadit“, nebo zvolit pouze tónovací krém či jen zamaskovat případné pupínky a jiné drobné nedokonalosti korektorem. Pokud chcete sáhnout po make-upu, zvolte lehčí texturu a nenanášejte ho velké množství.

Postačí jemná vrstva make-upu podle stavu a vzhledu pleti. V létě klidně zapomeňte na kompaktní pudry a silně nalíčený obličej,“ říká vizážistka Lucia Hrušková Gibodová. Doporučuje nespoléhat se pouze na slabý sluneční faktor v některých make-upech a použít také krém s ochranným faktorem – a to nejen na obličej. „Ten si většina z nás jakž takž před sluncem chrání. Často ale zapomínáme na chudinky ruce nebo hrudník ve výstřihu – myslete i na tyto partie,“ doporučuje vizážistka.

líčení k vodě

Horko, pot a make-up

Letním nepřítelem líčení číslo jedna je horko a pot. Nadměrné pocení v oblasti obličeje, ale i výlet v horku nebo pobyt na pláži mohou vašemu vzhledu zasadit nepříjemnou ránu v podobě rozmazané linky nebo řasenky. Pokud máte obavy, rozhodně „preventivně“ sáhněte po jejich voděodolných variantách. Pamatujte ale na to, že voděodolnému líčení bude třeba přizpůsobit i výběr odličovače – ten by měl být na olejové bázi či určený přímo pro tento druh make-upu.

Léto (a především dovolená) jsou obdobím, kdy se můžeme bez obav uvolnit a odvázat. Elegantní, ale vzdušné letní šaty oblékáte i do práce, na odpolední pivo na zahrádce vyrazíte v šortkách a ledabyle uvázané košili a u vody zahalíte často jen to nejnutnější. Všechny tyto styly se dobře kombinují s lehkým, nenuceným make-upem.

jemné letní líčení

Letní trendy jedním tahem

Do práce se zkuste inspirovat elegantním, ale zároveň sexy italským stylem. K výrazně barevným šatům a elegantním botám na podpatku vám postačí nude líčení a výrazná rtěnka. „Už jste zkusili oranžovou, meruňkovou nebo lososovou? Ta totiž dokáže dodat barvu pleti celého obličeje, který pak bude působit opáleně,“ radí Lucia.

Pleť sjednoťte lehkým make-upem, na oči použijte pouze trošku rozjasňovače do vnitřního koutku a pod obočí, které napřed tvarově dokonale doladíte tužkou v přirozeném odstínu. Pohled zvýrazněte pouze nenápadnou řasenkou a všechnu pozornost upněte k výrazným rtům.

rudé rtyNa letní večírek v zahradě se inspirujte cizokrajnými dálkami. Vsaďte na zářící bronzovou pleť po vzoru havajských tanečnic. A to i v případě, že se nerada opalujete. Správně nanesená meruňková tvářenka s lehkou perletí se postará o tu správnou barvu pleti. Pokud s ní lehce přejedete i hřbet nosu, budete vypadat jako čerstvě opálená,“ radí odbornice a pokračuje: „Podobně můžete využít i multilíčidlo v podobě mastné tvářenky, kterou lze nanést i na oční víčka či vklepat do rtů místo rtěnky.“

U tvářenek s perletí či brozerů dbejte vždy na přirozené nanesení doztracena. Celý vzhled můžete také doladit „opálenými“ bronzovými stíny s lehkým leskem a protaženou oční linkou, které dodají očím cizokrajný vzhled.

K vodě můžete s líčením šetřit nejvíce. Na pláži dbejte hlavně na ochranu před sluncem. „Dobrým trikem je smíchat kvalitní opalovací krém s kapkou make-upu a nanést na obličej místo BB krému,“ radí Lucia Hrušková.

Přes den zvolte třeba nedbalý přirozeně sexy look kalifornské surfařky, který bude dokonale ladit s plavkami a rozcuchaným drdolem. Volte produkty, které zvýrazní vaše přednosti a vykouzlí na tváři svěží, mladistvý vzhled. Na oči můžete použít jen rozjasňovač, který lehce vklepete do očního okolí, nebo svěží béžový či lehce růžový stín. Vyzkoušejte barvení řas (případně i obočí) – je to procedura, která vám doslova otevře oči – pro den na pláži pak nebudete vůbec potřebovat řasenku.

extravagantní líčeníRty vyživte a zároveň chraňte tónovacím balzámem s UV faktorem. Na večer už pak bude stačit jen nalíčit řasy, případně vytvořit jemnou linku v linii horních řas. „Nenápadné líčení můžete večer rozjasnit troškou glitterů – na dovolené si přece můžeme dovolit trochu se odvázat,“ radí Lucia. Glittery nanášejte jemně na oční víčka, na spánek nebo na horní hranu lícní kosti.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít