Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetika z lednice: Dopřejte pleti úlevu po horkém dni!

Kosmetika z lednice: Dopřejte pleti úlevu po horkém dni!

Kosmetika z lednice: Dopřejte pleti úlevu po horkém dni!

28. června 2021 od Karolína Valová

28. června 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Vysoké teploty během léta pleť velice zatěžují. Důsledkem může být napnutá, vysušená či začervenalá pleť. Naštěstí víme, jak pokožku snadno během několika minut ochladit. Vyzkoušejte to také!
Pleť namáhaná horkem a slunečním zářením si zaslouží speciální péči. Stejně, jako vy se během parných dnů s oblibou rozmazlujete ledově vychlazeným drinkem, touží i vaše pokožka po osvěžení. Proto vám přinášíme hned několik tipů na kosmetiku, kterou můžete bez obav uchovávat v lednici, aby byla stále připravená zchladit vaši pleť, zahnat začervenání a zmírnit otoky.
Lednice na kosmetiku

Textilní masky

Jen si to představte. Přijdete po náročném dni domů, ochladíte se ve sprše, spláchnete ze sebe starosti, zahalíte se do oblíbeného měkkého pyžama a odpočíváte. V bytě je však horko a vaše pleť nepříjemně tepe a pálí. A právě v tomto okamžiku můžete otevřít lednici, vyndat z ní dokonale vychlazenou textilní masku, dát si ji na obličej a oddat se pocitu blaha. Aaaach.
 
Textilní masky můžete vybírat podle mnoha kritérií. Ať už vás přesvědčí slibovaný výsledný efekt, oblíbená ingredience, krátká doba působení, nebo ji zvolíte podle doporučovaného věku, jako je třeba 55+, nikdy neuděláte chybu. Každá péče navíc se počítá.
Žena s textilní maskou na gauči
Tip redakce:
V létě bychom měli klást důraz především na hydrataci a osvěžení. Skvělou volbou je proto
Nivea Hyaluron Cellular Filler 10minutová textilní kryomaska (koupit v e-shopu), která funguje na principu ochlazení pleti. Pleť vyživí a zároveň jemně a účinně redukuje známky jejího stárnutí.

Gelové krémy na pleť

Dáváte-li během léta přednost lehčím pleťovým krémům, které na pokožce nezanechávají mastný film, rychle se vstřebávají a dodají vám pocit svěžesti, vyzkoušejte krémy s gelovou strukturou. Jednou z možností je NIVEA Hydra Skin Effect Osvěžující denní hydratační gel (koupit v e-shopu) s obsahem kyseliny hyaluronové. K němu můžete spárovat i noční péči v podobě NIVEA Hydra Skin Effect Regeneračního nočního hydratačního gel-krému (koupit v e-shopu). Gelové produkty chladí samy o sobě, pokud je však budete uchovávat v lednici, dokáží ráno s přehledem zahnat otoky i kruhy pod očima a večer vám ulehčí usínání ve vyhřáté ložnici.
Termální voda ve sprej
Tip redakce:
Máte velmi citlivou pleť náchylnou k začervenání?
MIXA Anti- Redness hydratační krém proti začervenání (koupit v e-shopu) vám poskytne okamžitou úlevu, hloubkovou výživu a lepší ochranu pleti před vnějšími agresivními vlivy a podrážděním.

Úleva ve spreji

Dalšími produkty, které je vhodné s nástupem léta přesunout z toaletního stolku do lednice, jsou termální i jiné vody na pleť. Jejich velkou výhodou je, že k jejich aplikaci není třeba odlíčená a vyčištěná pleť. Bez obav je můžete nastříkat na make-up. Vůbec mu neublíží, ba naopak: zafixují ho! Například Floré Květová pleťová voda levandule (koupit v e-shopu) dokáže nejen zafixovat líčení, ale také pleť vyčistit, osvěžit, vyrovnat její pH a doporučuje se také na obklad očí. Stačí vodu nastříkat na vatový tamponek a na pár minut přiložit na zavřená víčka.
Žena nanášející si denní krém

TIP: Kromě již zmíněných produktů můžete dát do lednice i vlhčené ubrousky. A to nejen ty pleťové, ale i dětské nebo dezinfekční. Stačí si vybrat ty pravé pro vás na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít