Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Když pleť volá SOS: Máme řešení na 4 nejčastější problémy

Když pleť volá SOS: Máme řešení na 4 nejčastější problémy

Když pleť volá SOS: Máme řešení na 4 nejčastější problémy

18. července 2023 od Lenka Knápková

18. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Trápíte se se svou pletí? Máte vrásky, pigmentace, nesjednocený odstín pleti, rozšířené póry nebo akné? Na všechny tyto problémy vám nabídneme účinné řešení. Zjistěte v našem článku, jak vrátit vaší pleti svěžest a zdravý vzhled. Uvádíme 4 problémy a jejich řešení.

4 problémy, které vás mohou trápit

1. problém: máte pupínky, rozšířené póry a mastnou pleť

Řešení: niacinamid

Skvělý pomocník niacinamid je vlastně vitamin B3 a v našem těle se přirozeně vyskytuje. Je velmi oblíbený u všech lidí s problematickou pletí, má totiž protizánětlivé účinky, stahuje póry, bojuje proti vzniku vrásek a sjednocuje pleť, aniž by ji vysušoval. Přidává se do pleťových sér a krémů. Doporučujeme Ellie Niacinamide Intense Sérum 10% Niacinamide & 1% Zinek (koupit v e-shopu), které rozjasňuje pokožku a vyrovnává nerovnosti pleti. Nebo vyzkoušejte tónovaný Mixa Niacinamide Glow Rozjasňující krém poskytující až 24H hydrataci (koupit v e-shopu), který promění unavenou pleť bez života na rozjasněnou a saténově jemnou.
Tip redakce:
Na hodně problematickou a
mastnou pleť otestujte Revolution Skincare Blemish and Pore Refining Serum 10% Niacinamide + 1% Zinc Sérum (koupit v e-shopu), které pravidelným používáním reguluje tvorbu mazu, zklidňuje zarudlá místa a hojí pupínky.

2. problém: vadnoucí, unavená zralá pleť s vráskami

Řešení: kolagen

Ztrácí vaše pleť kontury, je méně elastická, přibývají na ní vrásky a je zašedlá a mdlá? Pak jí dodejte dávku kolagenu. Vlivem stárnutí se kolagen z naší pleti ztrácí a nový se tvoří stále méně a méně. Kolagen opět vypne problematické partie, zjemní vrásky a zpomalí vznik nových. Užívat ho můžete vnitřně v podobě produktu Allnature Kolagen Original Premium (koupit v e-shopu), který je ve formě prášku a jednoduše ho můžete přimíchat do jakéhokoli oblíbeného nápoje. Kolagen najdete jako součást produktů pečujících o pleť, v anti-age kosmetice, v krémech nebo kolagenových sérech i v běžné dekorativní kosmetice, třeba v make-upu Dermacol Collagen Make-up (koupit v e-shopu). Díky schopnosti zadržet v pleti vodu vytváří dokonale vypnutou a sjednocenou pokožku.
Během spánku dodejte pokožce kolagen pomocí L'Oréal Paris Age Perfect Kolagen Expert Nočního krému (koupit v e-shopu), obsahujícího komplex sóji + ceramidu a bohatého na peptidy a lipidy.
Tip redakce:
Jednou za týden si udělejte čas na
Gabriella Salvete Pleťovou masku s kolagenem (koupit v e-shopu), která pleť zhydratuje a omladí za pár minut.

3. problém: zašedlá pleť s pigmentovými skvrnami a flíčky

Řešení: vitamin C

Trápí vaši pleť nejednotná pigmentace, flíčky a jizvičky po akné? Je celkově bez jasu a potřebuje zpevnit a obnovit? Vyzkoušejte zázračný vitamin C. Vitamin C je nejen přínosný pro naše tělo, posiluje jeho obranyschopnost a odolnost, ale je součástí mnoha tělesných procesů. Dokáže zlepšit také stav vaší pokožky. Skvěle funguje jako součást sér a rozjasňujících produktů a při pravidelném používání brzy uvidíte rozdíl. Navíc pokožku zpevňuje a hydratuje. Garnier Skin Naturals Vitamín C Rozjasňující super sérum (koupit v e-shopu) slibuje viditelné výsledky již za 6 dní používání. Nezapomínejte na exfoliaci odumřelých buněk a jednou za týden aplikujte Ellie VITAMIN C+ Jemný krémový peeling (koupit v e-shopu), který pleť prokrví, zjemní a rozjasní právě díky přidanému vitaminu C.
Tip redakce:
Pozor, pokud teprve začínáte s používáním produktů s obsahem vitaminu C, vyzkoušejte na začátek tu nejnižší koncentraci, pleť si na něj totiž musí zvykat postupně, větší dávka by ji mohla nehezky podráždit.

4. problém: vrásky a dehydratovaná pleť

Řešení: kyselina hyaluronová

Cítíte, že vaše pleť je žíznivá a vysušená a vaše vrásky jsou čím dál hlubší a viditelnější? Pak zkuste přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové. Tato kyselina na sebe dokáže navázat velké množství vody, čímž vypne pleť, časem vyplní jemné linky a zlepší i vzhled hlubších vrásek. Obličej se omladí a získá dostatečnou hydrataci. Na celý obličej používejte denně Mixa Hyalurogel Denní a noční krém (koupit v e-shopu), který se rychle vstřebává díky gelové textuře a regeneruje pleť jak během dne, tak během noci. Na problematické partie, třeba oční okolí, zkuste  L'Oréal Paris Revitalift Filler Oční sérum s 2,5% kyselinou hyaluronovou (koupit v e-shopu), které poskytuje speciální péči.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít