Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení

Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení

Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení

7. září 2022 od Lucie Kubíková

7. září 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková

Utratily jste půlku výplaty za spoustu barevných krabiček a flakonků, strávily hromadu času u zrcadla – a výsledkem je líčení, které vám přidalo roky, nebo dokonce vypadá směšně? Chybami se člověk učí a příště to už bude lepší.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jaké chyby, co se týká líčení, vidíme na tvářích českých žen nejčastěji? Samozřejmě drolící se řasenka, rozpitá konturka v jiném odstínu než rtěnka a make-up v nepadnoucí barvě, toho si všimne každý. To ale není všechno. Někdy ženu dokáže zradit třeba i pudr, bronzer nebo černá linka.
Pokud jste při líčení občas bezradné, snažíte se, ale pořád to není ono, pusťte si na internetu nějaký tutorial, třeba návod, jak zvládnout kouřové líčení očí. 

 

Jak se vyhnout chybám při líčení? 


1. Pozor na make-up, co přidává léta

Pokud máte suchou pleť, nebo jste už dávno sfoukla třicet svíček na dortu, nezapomínejte na tato pravidla:

Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení

•     pod make-up vždycky naneste hydratační krém, zejména používáte-li make-up bez oleje. Jinak se vaše pleť vysuší a každá vráska hned vyleze.

•     Zapomeňte také na hutný make-up. Ten se usadí ve vrásečkách a nemilosrdně je zdůrazní.

•     S přibývajícími roky raději přesedlejte na lehké tekuté přípravky, které pleť sjednotí, ale nezatíží - třeba zkuste Maybelline New York Affinitone Hydratační make-up (koupit v e-shopu), který pleť dokonale sjednotí a hydratuje. 

•     Na nedokonalosti pleti používejte raději korektor


2. Pudrové šílenství

Pudr je dobrý sluha, ale špatný pán. Pomůže vám, aby vaše pleť zůstala během dne matná, s lehkým broskvovým nádechem.

Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení


•     Při nanášení byste se ale měla omezit jen na oblast nosu, čela a brady, což jsou kritická místa, která se ráda lesknou. Zkuste Topface SkinWear matující pudr (koupit v e-shopu)

•     Pokud nanesete pudr na celou tvář a ještě v několika vrstvách, zvýrazníte tak nejen vrásky, ale třeba i chloupky na tvářích, a to určitě nechcete.

•     Silná vrstva pudru navíc i z té nejjemnější pleti udělá unavenou a mdlou


3. Černá linka není pro každého

Černá linka některým ženám velmi sluší, bohužel ale rozhodně ne všem. Abyste zjistila, jestli vyhovuje právě vám, musíte to prostě vyzkoušet. Některé ženy v černé lince vypadají příliš tvrdě, a pokud nemáte velké oči a mladistvý výraz, vsaďte spíš na hnědou - Gabriella Salvete tuo PETRA NUDE tek linka pero hnědá (koupit v e-shopu) nebo šedou - Dermacol Linka na oči Presice Grey eyeliner (koupit v e-shopu). Pokud na černé lince trváte, dávejte si pozor na provedení. Špatně namalovaná linka totiž nesedí nikomu a přitom ji nosí mnoho žen.

Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení


•     Nejprve je nutný perfektní podklad, tužka na drolivém make-upu nebude nikdy vypadat dobře.

•     A pak je dobré očím dodat tvar. Pokud jen obkroužíte horní a dolní víčko a neprotáhnete vnější koutek, spolehlivě si zmenšíte oči a budete vypadat opravdu bídně.

•     Největší škodu naděláte, pokud navíc máte „spadlé“ oči s vnějším koutkem níž, než je koutek vnitřní. Pokud si nedáte práci a oči opticky trochu nepřizvednete, budete vypadat jako smutný pes. 


4. Modré oči nerovná se nutně modré stíny

Mnohé ženy se domnívají, že pokud mají modré oči, zdůrazní jejich hloubku a odstín nejlépe modrým stínem. Bohužel, tak to nefunguje.


•     Výrazná modř stínů upozadí jemnější barvu duhovky a namísto zářivě jasného pohledu vypadáte spíš smutně a fádně.

•     Pokud chcete modré oči rozzářit, sáhněte po šedé, meruňkové či zlaté. Na večer můžete použít kakaovou nebo bronzovou. Třeba Miss Sporty oční stíny Quatro 413 (koupit v e-shopu).

•     Světle modrou přenechte majitelkám hnědých a šedých očí. 


Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení


5. Rozzářená pleť? Ano, ale s mírou

Bronzer je hitem posledních let. Samozřejmě je skvělé vypadat svěže a lehce opáleně, jenže spousta žen to s ním přehání.


•     Když si ho nanesete na celý obličej, budete sice vypadat, jako byste se vrátila od moře – ovšem jenom vaše hlava. Kontrast s bledým dekoltem a rukama bude opravdu směšný.

•     Mnoho žen také nakupuje přípravky s výraznými glittery. Pokud vyrážíte večer někam na drink, je to v pořádku, ale do práce nebo přes den je možná lepší se příliš netřpytit.

•     Zkuste příště vzít jen jemně lesklý bronzer a nanést ho zlehka na lícní kosti, čelo a nos, zkrátka na místa, kde se opalujete jako první. Uvidíte, že vám to bude slušet víc. Vyzkoušejte třeba Miss Sporty tvářenka Instaglow bronzer (koupit v e-shopu)


Jak se vyhnout 5 nejčastějším chybám při líčení

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít